5 باور غلط درباره جوش و آکنه

لست سکند

هورمون، ژنتیک، محیط، محصولات پوستی و برخی داروها از عوامل اثرگذار در بروز التهابات پوستی همچون جوش و آکنه محسوب می‌شوند. با جستجویی ساده و  سریع در اینترنت، راه‌های پیشنهادی بی‌شماری برای درمان آکنه پیدا می‌کنید که اغلب آنها پشتوانه علمی نداشته و گاهی شرایط را بدتر می‌کنند.

کاماپرس در این مطلب 5 افسانه و باور غلط درباره علت بروز و درمان آکنه را  معرفی می‌کند.

1- فقط نوجوانان جوش می‌زنند

اگر شما هم در بزرگسالی هنوز جوش می‌زنید، بدانید که تنها نیستید. بروز آکنه با تغییرات هورمونی، افزایش سبوم (چربی غدد پوست) و همچنین افزایش رشد سلول‌های پوستی ارتباط دارد.

اگرچه دوران اوج آکنه در دوران بلوغ است، اما رخداد آن در بزرگسالی هم ادامه دارد. برخی مطالعات نشان می‌دهد که 50 درصد افراد 20 تا 29 ساله، 35 درصد از افراد 30 تا 39 ساله و 26 درصد افراد 40 تا 49 ساله و 15 درصد افراد 50 ساله و بالاتر آکنه را تجربه می‌کنند. آکنه بزرگسالان می‌تواند با اختلالات غدد درون ریز، ژنتیک، استرس، استفاده از لوازم آرایشی، مصرف سیگار، رژیم غذایی و برخی داروها مرتبط باشد.

بیشتر بخوانید:

راز آسمان پایتخت

2- شکلات قاتل پوست

اگر شما هم طرفدار شکلات هستید،‌می‌توانید نفس راحتی بکشید، چراکه بر اساس نتایج تحقیقات ارتباطی بین مصرف شکلات و بروز آکنه وجود ندارد.

اگرچه نتایج یک منبع معتبر تحقیقاتی نشان دهنده بروز آکنه بیشتر در افرادی است که از رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات‌ و قندهای افزودنی پیروی می‌کنند، اما تحقیقات فرضیه “شکلات عامل ایجاد آکنه” را تایید نمی‌کند.

3- لبنیات نخورید، جوش می‌زنید

جیلیان گریوز متخصص تغذیه با بیان اینکه نوع خاصی از لبنیات می‌تواند به بروز آکنه کمک کند به سایت Healthline، گفت: این مساله احتمالاً به دلیل افزایش ترشح انسولین و سطوح IGF-1 لبنیات است که می‌تواند به افزایش سطح هورمون‌های آندروژن و تولید سبوم  منجر شود.

اگرچه مطالعات مشاهده‌ای همبستگی جزیی بین مصرف لبنیات و بروز آکنه را نشان می‌دهند، اما داده‌های کافی در رابطه با رابطه علت و معلولی آن وجود ندارد.

4- مصرف غذاهای چرب با بروز آکنه ارتباط دارد

طی یک نظرسنجی، 71 درصد افراد مبتلا به آکنه معتقدند که غذاهای چرب و سرخ شده می‌تواند باعث آکنه شود. اما حقیقت این است که هیچ تحقیقی در این رابطه انجام نشده است.

5- گلوتن را حذف کنید تا پوستی شفاف داشته باشید

هیچ مدرکی مبنی بر رابطه بین مصرف گلوتن و آکنه وجود ندارد. در همین راستا، پیروی از یک رژیم غذایی بدون گلوتن و یا  طولانی‌مدت و غیراستاندارد می‌تواند استرس زا باشد و همین استرس با بروز آکنه مرتبط است. علاوه بر این، پرهیز از مصرف گلوتن بدون دلیل پزشکی می‌تواند منجر به کمبود مواد مغذی و بروز افکار وسواسی در مورد غذا همچون اختلالات خوردن شود.

در پایان شایان ذکر است که برای داشتن پوستی شفاف، رژیم‌های غذایی غیراستاندارد را کنار گذاشته و بر روی یک الگوی غذایی متعادل شامل تمام گروه‌های غذایی تمرکز کنید.

انتهای پیام

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز