لزوم حمایت از صنعت سیمان

سیمان

صنعت سیمان به عنوان یکی از صنایع پایه، نقش اساسی در توسعه زیر بنای اقتصادی هر کشور بر عهده دارد. این صنعت در کشور ما همواره در حال توسعه بوده به طوری که در طول سال‌های اخیر همواره جایگاه ایران در زمینه تولید و صادرات این محصول در بین سایر کشورهای تولیدکننده در حال رشد و ارتقا بوده است.

به گزارش کاماپرس، سیمان و بازار آن یکی از مهم‌ترین کالاها و بازارهای کالایی در اقتصاد ایران به حساب می‌آید. اهمیت این کالا از ویژگی این محصول به عنوان یکی از تامین‌کنندگان نیازهای اساسی فعالیت‌های سازه‌ای ناشی می‌شود.

مخالفت دولت با افزایش ۶۳ درصدی قیمت سیمان و نهایتا تصویب افزایش ۲۰ درصدی نرخ این ماده استراتژیک باعث شده تا سیمانی‌ها نسبت به آینده این صنعت اظهار نگرانی کنند. آنها اعتقاد دارند با توجه به تورم ، نهاده‌های تولید در برخی بخش‌های مرتبط با این صنعت تا چند برابر افزایش یافته و با توجه به اعمال سیاست‌های کنترلی دولت، صرفه اقتصادی و بازگشت سرمایه روز به روز دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شود.

در این میان سازندگان مسکن و ساختمان یکی از عمده‌ترین گروه‌هایی هستند که معتقدند گرانی سیمان مسکن را دچار تورم می‌کند و دولت نباید این اجازه را به تولیدکنندگان بدهد. در مقابل تولید کنندگان صنعت سیمان تورم ۴۰۰ درصدی مسکن را در دوسال اخیر بدون افزایش قیمت سیمان مثال می‌زنند تا ثابت کنند در شرایطی که سیمان با ارزان‌ترین قیمت به دست سازندگان رسیده، اما قیمت‌ها رشد سرسام آوری را تجربه کرده است. اظهارنظری که به نظر بیراه نیست؛ همچنان که به اذعان کارشناسان هزینه‌های سیمان کمتر از یک درصد قیمت ساخت را در برمی‌گیرد که در مقایسه با استانداردهای جهانی این عدد بسیار ناچیز است.

از طرفی این روزها شاخص بورس تهران به حدود ۲ میلیون واحد رسیده است و شرکت‌های سیمانی بسیاری در این بازار حضور دارند. در چنین شرایطی برخی از شرکت‌های سیمانی توانسته‌اند ظرف مدت کوتاهی با برنامه‌ریزی درست و سرمایه‌گذاری‌هایی هم‌راستا با تولید سیمان، پیشرفت قابل ملاحظه‌ای را به ارمغان بیاورند. سیمان لار سبزوار به‌رغم اینکه ظرفیت عملی یک درصد تولید سیمان کشور را داراست اما توانسته در بازار سرمایه توجه سهامداران را به خود جلب کند. در مجمع اخیر شرکت هم به عنوان نخستین شرکت سیمانی، تجدید ارزیابی سرمایه در بخش تجهیزات را به تصویب رساند. اقدامی‌که به نظر می‌رسد در آینده باید توسط سایر شرکت‌های این صنعت هم انجام شود.

راز آسمان پایتخت

علیرضا امیرفراهانی، مدیرعامل «سیمان لار سبزوار» در رابطه با مجمع اخیر شرکت می‌گوید: مجمع فوق‌العاده شرکت با حضور بیش از یک سوم اعضا با حضور ناظران و بازرسان با رعایت تمامی ‌دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار شد که همزمان به صورت الکترونیک هم مراسم برای سهامداران پخش شد. بعد از اینکه طرح توجیهی تجدید ارزیابی سرمایه شرکت ارائه شد، افزایش ۵۲۷ درصدی سرمایه به تصویب مجمع رسید.

به گزارش دنیای اقتصاد، وی در پاسخ به سوال این افزایش سرمایه چه تاثیری بر سهام سیمان سبزوار می‌گذارد؟ عنوان می‌کند: در وهله نخست تعداد سهام سهامداران ۲۷/ ۶ برابر افزایش می‌یابد، اما طبیعتا در ارزش سهام تغییری ایجاد نمی‌شود، اما به هر حال می‌توان گفت با توجه به اینکه شرکت وارد ریل سودآوری شده است، می‌توان آینده خوبی را برای سهامداران پیش‌بینی کرد.

افزایش سرمایه از محل سود انباشته در سال آینده
امیرفراهانی می‌افزاید: تا سال ۹۶ شرکت‌ها پیش‌بینی بودجه و سود را هر سه ماه، ارائه می‌کردند، اما بعد از این سال سازمان بورس و اوراق بهادار با هدف عمق بخشیدن به تحلیل سهامداران این ارائه را برای شرکت‌ها حذف کردند. براساس بررسی‌ها، صورت‌های مالی ۶ ماهه و ۹ ماهه سال مالی سیمان سبزوار حدود ۱۰۰ میلیارد تومان در سال مالی جاری سودآوری خواهد داشت. از طرفی با توجه به افزایش قیمت سیمان در سال‌جاری، قابلیت تقسیم سود مطلوبی خواهیم داشت؛ به همین منظور در نظر داریم در سال مالی آینده مجدد افزایش سرمایه را این بار از محل سود انباشته در دستور کار قرار دهیم.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم  روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

مرتبط با : سیمان لار سبزوار
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز