شهر پرند گسترده تر می شود

شهر جدید پرند
تور لحظه آخری-کاماپرس

پرند، شهری تازه تأسیس در شهرستان رباط‌کریم، استان تهران است. این شهر در ۳۰ کیلومتری جنوب‌غربی تهران و در مسیر آزادراه تهران ـ ساوه و همچنین مجاورت با شهر فرودگاهی امام خمینی واقع شده‌است.

به گزارش کاماپرس، احداث نیروگاه پرند در سال ۱۳۸۳ توسط شرکت مپنا شروع شد و آخرین واحد آن در سال ۱۳۸۵ سنکرون گردید. این شهر دارای خط مستقل راه‌آهن بوده و روزانه قطار شهری تا ایستگاه راه‌آهن تهران تردد می‌نماید. این شهر فعلا در 6 فاز ساخته شده است که در دورنمای آن 12 فاز ساخته می شود.

شهر جدید پرند بیشترین تعداد واحدهای مسکونی را در طرح مسکن مهر دارد و هم‌اکنون نیز با اجرایی شدن طرح اقدام ملی مسکن، بیشترین میزان واحدهای مسکونی را نیز در قالب طرح جدید دولت در بخش مسکن به خود اختصاص داده است؛ از ۴۰۰ هزار واحد مسکونی که در قالب برنامه اقدام ملی مسکن در کل کشور در نظر گرفته شده، سهم شهر جدید پرند ۲۵ هزار واحد است که ۲۵/ ۶ درصد از سهمیه کل کشور را در بر گرفته و از این لحاظ بیشترین سهمیه را بین شهرهای جدید داراست. با افزودن این اراضی به پرند محدودیت زمین برطرف شده و شروع به عملیات نقشه‌برداری و تهیه طرح اجرایی کرده‌ایم و تا دو ماه آینده عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود. محسن وطن‌خواهی همچنین اعلام کرد: «تاکنون ۴هزار نفر در قالب برنامه اقدام ملی پرند ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۲ هزار واحد آن را به زودی کلنگ‌زنی می‌کنیم.» «پرند» بزرگ می‌شود تاکنون ۳۳ هزار نفر در طرح اقدام ملی مسکن پرند ثبت نام کرده‌اند که ثبت‌نام ۱۶ هزار نفر تایید شده‌ است؛ آورده اولیه هر نفردر برنامه اقدام ملی پرند ۴۷ میلیون تومان است. در حالی که متوسط قیمت واحدهای مسکونی در فازهای مختلف در این شهر بین ۸ تا ۱۱ میلیون تومان بوده و برآورد هزینه اولیه ساخت با قیمت زمین ۵/ ۲ تا ۵/ ۳ میلیون تومان در هر متر مربع است. با احتساب این موضوع برنامه اقدام ملی پرند می‌تواند نقش بسزایی در خانه‌دار شدن اقشار کم درآمد و متوسط جامعه داشته باشد. در همین راستا بودجه مصوب شرکت عمران شهر جدید پرند در سال ۱۳۹۶ حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بود که ۹۶ میلیارد تومان آن محقق شده است. در پایان سال ۹۷ بودجه مصوب به ۲۱۰ میلیارد تومان افزایش یافته که ۲۱۲ میلیارد تومان محقق شد که نسبت به سال گذشته آن، ۱۲۸ درصد رشد داشته است. سال گذشته نیز مبلغ ۳۵۰ میلیارد تومان از بودجه شرکت محقق شد که ۲۴۰ درصد نسبت به سال ۹۶ رشد داشته است. امسال نیز بودجه مصوب شرکت عمران پرند ۵۳۰ میلیارد تومان بوده که پیش‌بینی می‌شود تا ۷۰۰ میلیارد تومان محقق شود.

افزایش خدمات زیربنایی، روبنایی و رفاهی

به گزارش دنیای اقتصاد، با توجه به رشد افق جمعیتی پرند و روند رو به رشد ساخت و سازها در این شهر باید دید آیا به همان نسبت سرانه خدمات زیربنایی، روبنایی و رفاهی نیز افزایش یافته است؟ پیرو سیاست‌های وزارت راه و شهرسازی و پیگیری‌های ویژه مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید، برای ارتقای کیفیت زیستی شهروندان و افزایش خدمات روبنایی شهر جدید پرند از دو سال گذشته برنامه‌هایی آغاز شده است. مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند در این رابطه می‌گوید: «با توجه به اینکه برنامه اقدام ملی مسکن در شهر جدید در حال پیگیری بوده، از این رو خود را موظف می‌دانیم در کنار احداث واحدهای مسکونی جدید خدمات جانبی و وابسته را نیز تدارک ببینیم که شهروندانی که در آینده در این شهر مستقر می‌شوند از خدمات رفاهی بیشتری بهره‌مند شوند. در این زمینه موضوع احداث مراکز محله یکی از اصلی‌ترین برنامه‌ها است.» در کنار اینها بسیاری از برنامه‌های پیش‌بینی شده در سال گذشته در حال اجرایی شدن بوده که شامل یک محور پیاده راه و فضای شهری مرکزی در فاز ۵ شهر پرند و پروژه‌ای در مقیاس طراحی شهری است. با احداث این قبیل پروژه‌ها فضاهای رویداد محور برای گذران اوقات فراغت شهر جدید پرند ایجاد می‌شود تا شهروندان بتوانند اوقات فراغت خود را در آنجا سپری کنند. از دیگر پروژه‌های رفاهی پرند، احداث تالار بزرگ شهر است. طراحی تالار بزرگ شهر پرند برای اولین بار در قالب مسابقه ملی برگزار شد. مرحله اول داوری سال گذشته انجام و ۱۰ طرح برتر بر اساس نظر داوران انتخاب شدند. قرار بود اردیبهشت ماه سال‌جاری برای انتخاب ۳ طرح برتر داوری مجددا برگزار شود، ولی با توجه به شیوع کرونا، داوری مرحله دوم به تعویق افتاد و اخیرا از طریق فضای مجازی جلساتی را با داوران برگزار کرده و داوری در دو نوبت انجام و نفرات اول تا سوم انتخاب شدند. قرار است با طرح برگزیده به انتخاب شهروندان به عنوان برنده نهایی طرحی قرارداد بسته شود.

راز آسمان پایتخت

تامین آب مورد نیاز پرند
از نظر تامین آب مورد نیاز ساکنان پرند با توجه به تصویب طرح جامع پرند، وزارت نیرو در شورای عالی شهرسازی و معماری مکلف شده تا آب این شهر را تامین کند. به همین منظور خط دوم انتقال آب به نام خط الغدیر ۲ به قطر لوله هزار میلی‌متر شروع شده که پیشرفت بسیار مناسبی دارد و با اجرای این پروژه مشکل آب پرند حل می‌شود.

بهبود شرایط حمل‌ونقل عمومی
در این شهر برنامه‌هایی در جهت افزایش سهم شهروندان از حمل و نقل عمومی ‌در حال اجرا است؛ یکی از این برنامه‌ها تفاهم ۲۷۰ میلیارد تومانی شرکت عمران پرند با راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران برای دو خطه کردن راه‌آهن تهران-پرند برای تردد قطارهای ریل باس است. با اجرای این طرح تعداد تردد ریل باس به پرند به ۱۱ بار رفت و ۱۱ بار برگشت در شبانه روز می‌رسد. به این ترتیب هر ۲۰ دقیقه یک بار، یک قطار در ایستگاه پرند خواهد بود. مورد بعدی انتقال دستگاه اجرایی متروی پرند به شرکت عمران شهر جدید است. بر اساس تفاهم با شهرداری تهران قرار است شرکت عمران پرند تصدی این پروژه را عهده‌دار شود و ۷۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه کند. متروی پرند ادامه خط یک متروی تهران از ایستگاه فرودگاه امام خمینی به شهر پرند است. مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید پرند معتقد است: «در زمینه احداث متروی پرند به شرکت متروی تهران و شهرداری تهران اعلام آمادگی کرده‌ایم و به تعهد ۱۷۶ میلیارد تومانی خودمان برای احداث این پروژه، پایبند مانده‌ایم و فاز اول تعهد که حدود ۱۰ میلیارد تومان بوده را به شرکت متروی تهران پرداخت کرده‌ایم، اما با توجه به موانع قانونی که برای انتقال وجه وجود داشت به این نتیجه رسیدیم که اگر دستگاه اجرایی احداث مترو را به شهر پرند منتقل کنیم، عملیات اجرایی مترو با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.» با موارد ذکر شده می‌توان گفت شهر جدید پرند از نظر تامین خدمات روبنایی و رفاهی برای ساکنان و همچنین تامین خدمات زیر بنایی که مهم‌ترین آن تامین آب موردنیاز ساکنان بوده،‌ چشم‌انداز مطلوبی دارد و انتظار می‌رود با افتتاح واحدهای مسکن برنامه اقدام ملی و باقی‌مانده واحدهای مسکن مهر جمعیت این شهر از زیرساخت‌های مطلوب بهره‌مند باشند.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم  روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز