تنها ۳۰ پرداخت‌یار به صورت روزانه فعال است

پرداخت اینترنتی
تور لحظه آخری-کاماپرس

با آنکه بیش از یک دهه از پرداخت الکترونیکی و کارتی در شبکه بانکداری ایران می گذرد به گفته معاون توسعه و نظارت شاپرک در تیر ماه ۹۹حدود ۴۵۰ شرکت متقاضی امضای توافق‌نامه پرداخت یاری بوده اند. این در حالی است که تنها ۱۵۰ شرکت، پرداخت‌یار شاپرک و بانک مرکزی شده‌اند که از این تعداد فقط ۳۰ پرداخت‌یار به صورت روزانه فعال هستند.

به گزارش کاماپرس، شرکت شاپرک با توجه به دلایل متعددی که مهمترین آنها عبارت بودند از دشوار شدن کنترل و نظارت، ناکافی بودن کنترل‌ها و تخصیص غیر بهینه منابع در صنعت پرداخت کشور و بر اساس چارچوب مصوبه مورخ 1389/12/25 شورای پول و اعتبار ایجاد شد. پرداخت‌یاری قواعدی را بر تسهیل رابطه بین شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت با شرکت‌های پرداخت الکترونیک (PSP) و بانک مرکزی ایجاد کرده است. براساس این سند، پرداخت‌یاران امکان تراکنش‌های بدون کارت را برای پذیرندگان خود فراهم کرده و به طور غیرمستقیم به شبکه شاپرک ارسال می‌کند. از نظر فعالان حوزه فناوری‌های مالی، پرداخت‌یاری را می‌توان مدل رابط بین درگاه‌های پرداخت الکترونیک با PSPها و دریافت تسویه دانست. محمد مهدی شریعتمدار، مدیرعامل استارت‌آپ «جیبیت» در این باره به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: نبود زیرساخت‌های مناسبی که تمام کسب‌وکارها را زیر پرچم پرداخت‌یاری جمع کند، مشکلات متعددی برای شرکت‌ها ایجاد می‌کند و حتی صاحبان کسب و کار را نگران از بین رفتن تجارتشان می‌کند. وی گفت: یکی دیگر از دلایل عدم مهاجرت فین‌تک‌ها به مدل پرداخت‌یاری، مشکلاتی از قبیل تعریف پذیرندگان و اختلال در فرآیند عملیات تسویه است. مدیر عامل جیبیت مشکلات داخلی شرکت‌ها را در کنار ضعف زیرساخت‌ها، از علل اصلی تعلل فین‌تکی‌ها در پیوستن به پرداخت‌یاری می‌داند.

قانون درست اما اجرا غلط
با گذشت دو سال از فعالیت رسمی‌مدل پرداخت‌یاری این طرح هنوز چنان که پیش‌بینی می‌شود توسعه نیافته است و نمی‌توان در خصوص موفقیت یا عدم موفقیت آن حکمی‌صادر کرد. در ادامه، این فعال حوزه فناوری مالی می‌گوید: قوانینی که بانک مرکزی تنظیم کرده، خوب و شفاف است، اما مثل هر طرح و محصول اولیه دیگری که ممکن است در مرحله اجرا دچار اختلال ‌شود؛ باید بازنگری و اصلاح شود. با این حال این مدل پرداخت‌یاری برای ما مثل سایرین، به شدت محدودکننده بوده و کسب کار ما را تحت‌تاثیر قرار داده است. محدودیت‌های پرداخت‌یاری در نگهداشت منابع انسانی برای ما مشکل ایجاد می‌کند. زیرا منابع انسانی دائما به دنبال نوآوری و خلق مدل‌های جدید و همسو با نیاز بازار هستند که به نظر می‌آید با مدل فعلی پرداخت‌یاری این مساله‌شدنی نیست.

سودآوری جیبیت در سال ۹۹ 
جیبیت یک پلت‌فرم خدمات مالی و پرداختی آنلاین است که از سال ۹۶ با تمرکز خدمات بر حوزه مالی فعالیت می‌کند. این استارت‌آپ در ابتدا فعالیت خود را به کیف پول الکترونیک اختصاص داده بود. اما از ابتدای سال ۹۹، به خدمات بنگاه به بنگاه برای پذیرندگان بزرگ و شرکت‌های خدمات پرداخت و مالی رو آورده است. شریعتمدار در این راستا رشد جیبیت را بسیار خوب ارزیابی می‌کند و می‌گوید: تا مردادماه امسال، زیان انباشته خود را جبران کرده و تا پایان سال به سودآوری خواهیم رسید. همچنین حجم گردش مالی و تعداد تراکنش‌ها در شبکه ما، نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده و توانسته‌ایم به شرکت‌های بزرگ و سرشناس، خدمات دهیم. انتخاب جیبیت در بازار رقابت، مدیون سرعت بالای انجام تراکنش بر ثانیه و ارائه روش‎های متنوع انجام تراکنش روی یک پلت‌فرم یکپارچه، همچنین خلق خدمات و راهکارهای جدید برای کسب و کارهای بزرگ است.

راز آسمان پایتخت

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم  روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

مرتبط با : جیبیت
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز