8 نکته که قبل از خرید ماشین دست دوم باید بدانیم

در سال‌های اخیر، باتوجه به شرایط اقتصادی و قوانین واردات خودرو؛ خرید خودروهای دست دوم رواج پیدا کرده است.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ بازار خودرو، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.

به گزارش کاماپرس، اما در همین بازار داغ همیشه مشکلاتی هم وجود دارد؛ از این رو در ادامه به نکاتی پرداخته می‌شود که باتوجه به آن‌ها می‌توان مشکلات خرید خودروی دست دوم را به حداقل رساند.

1. بسیاری از افراد معتقدند هنگام خرید خودرو دست دوم، نباید به رنگ حساس باشیم. اما گفتنی است که رنگ شدگی، تاثیر بسیاری بر قیمت خودرو دارد. مثلا رنگ‌شدگی تنها یک درب پژو 206 منجر به کاهش قیمت حدود 20 میلیون تومان از آن می‌شود. پس وسواس نسب به رنگ، چندان هم غیر منطقی نیست.

در این زمینه بخوانید:

راز آسمان پایتخت

2. فارغ از بدنه، سیستم فنی خودرو بسیار مهم است. پیش از خرید باید عملکرد سیستم ترمز، سیستم تعلیق و فرمان‌پذیری خودرو تست شود. برای این کار پیشنهاد می‎شود ترمزها تا آخر گرفته شود؛ در صورت عملکرد ناهماهنگ خودرو، ضعف از ترمز است. توصیه می‌شود ترمز دستی هم در سراشیبی چک شود. موتور خودرو و قسمت‌های برقی خودرو مانند چراغ‌ها، راهنما، بوق و آب پاش هم حتما باید بررسی شوند. وجود نشانه‌هایی مثل روغن‌کاری جدید یا لحیم و گاهی اوقات تمیزی غیر عادی زیر درپوش موتور می‌تواند نشان‌دهنده دستکاری و تعمیر موتور باشد.

3. پیش از خرید، پیشنهاد می‎شود که با ماشین مورد نظر در سرعت‌های متفاوت، رانندگی کرده و به صداها، سرعت و ثبات فرمان توجه شود. به ویژه در سربالایی‌ها باید به شتاب آن، توجه شود تا برای سرعت گرفتن نیازی به فشار زیاد پدال گاز نباشد و به اصلاح خودرو کم بیاورد. همچنین می‌توان اتومبیل را در دنده سه قرار داد و به آرامی، پا را از روی کلاچ برداشت؛ در صورتی که ماشین، گاز خورد و به حرکت خود ادامه داد، صفحه کلاچ دارای ایراد است؛ اما اگر خاموش شد، مشکلی وجود ندارد.

4. لاستیک‌ها هم باید بررسی شوند چراکه لاستیک کهنه ایمنی خودرو را به خطر می‌اندازد. از طرفی به‌هیچ عنوان نمی‌توان برای لاستیک تاریخ انقضا تعیین کرد، زیرا عوامل متعددی مانند حرارت، نحوه نگهداری در انبار و شرایط استفاده می‌توانند به‌‌شدت در کاهش عمر لاستیک تاثیرگذار باشند. همین که لاستیک‌ها به‌صورت چشمی چک شوند و همچنان دارای آج باشد کافی است.

5. همه می‌دانند که خرید خودرو از افراد دلال، ناشناس و واسطه عاقبت خوشی ندارد. همچنین در صورتاقساطی خریدن خودرو بایدقبل از معامله چک شود که خودرو در رهن کمپانی سازنده نباشد. کامل بودن مدارک شناسایی فروشنده شامل اصل سند خودرو، برگ معاینه فنی، پرداخت کامل عوارض شهرداری و بیمه خودرو نکته دیگری است که باید از آن مطمئن شد.

6. خودرو نباید به صورت وکالتی خریداری شود. خریدارانی که بدون مراجعه به مراکز تعویض پلاک اقدام به خرید خودرو با تنظیم مبایعه‌نامه یا وکالت‌نامه می‌کنند با مشکلات متعددی روبرو خواهند بود.حتی رانندگی با خودرویی که پلاک آن متعلق به مالک قبلی است، تخلف محسوب شده و مشمول جریمه خواهد شد. چنانچه خریدار به هر دلیل به‌ویژه در زمان ترخیص خودرو از توقفگاه، نیاز به خدمات ترافیکی داشته باشد، در صورت مشکوک بودن به عدم مالکیت، باید مالک اصلی پلاک حضور داشته باشد که این امکان همیشه وجود نخواهد داشت. حتی ممکن است خودروی خریداری‌شده دارای مشکلات فنی و یا سند مجعول باشد.

7. اینکه خودرو دست چندم باشد هم اهمیت دارد. همواره باید خودرویی خریداری شود که ما حداکثر مالک سوم آن باشیم و به اصطلاح دست دوم باشد. میزان عمر خودرو یکی از مهمترین فاکتورهای خرید خودرو است. بسیاری از افرادی که قصد خرید خودرو دست دوم دارند سعی می‌کنند با میزان بودجه‌ای که در اختیار دارند فارغ از میزان عمر خودرو لوکس‌ترین خودرویی که برایشان مقدوراست را خریداری کنند. خرید خودرو دست دوم با عمر کم یکی از مهمترین فاکتورهایی است که از ترددهای پی در پی به تعمیرگاه جلوگیری می‌کند.

8. آخرین نکته هم این است که حتی‌المقدور تلاش شود خریدار به خدمات پس از فروش خودرو دسترسی داشته باشد. مثلا اگر یک خودروی هیوندا خریداری می‌کند، دقت کند که در شهر وی، تعمیرگاه این خودرو وجود دارد یا خیر.

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز