رشد معقول لردگان در فرابورس

پتروشیمی لردگان
لست سکند

مجتمع پتروشیمی لردگان واقع دراستان چهارمحال و بختیاری منطقه فلارد در فاصله (55) کیلو متری شهرستان لردگان درحال احداث می باشد. شرکت پتروشیمی لردگان درسال1387 تاسیس گردید و به دلیل دسترسی مناسب به منابع آب و گازی و نزدیکی به سه خط لوله گازکشور و همچنین دارا بودن زمین وموقعیت مناسب از نظر تسطیح و انجام کار زیر بنایی از موقعیت مکانی مناسبی برخوردار می باشد.

به گزارش کاماپرس، محصول تولیدی این شرکت: آمونیاک با ظرفیت تولید روزانه2.050 تن واوره باظرفیت تولیدی روزانه3.250تن می باشد. اوره یکی از مهم‌ترین و پرمصرف‌ترین محصولات پتروشیمی است که بیشترین استفاده آن در کودهای شیمیایی است.

با اینکه ۹۰درصد این محصول در دنیا برای کودهای شیمیایی حاوی نیتروژن مصرف می‌شود، اما در صنایع شیمیایی نظیر انواع پلاستیک و چسب و در سیستم‌های خودرو برای کاهش آلایندگی کاربرد دارد. چین بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده و صادرکننده اوره جهان است که اکنون به دلیل سخت‌گیری‌های دولت در راستای رعایت قوانین زیست‌محیطی، تولید و صادرات این کشور کاهش‌یافته است. هند، برزیل، آمریکا و استرالیا مصرف‌کنندگان عمده اوره هستند. هند و آمریکا نیز از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این محصول به شمار می‌آیند و ایران نیز از تولیدکنندگان مهم دنیاست که پیش‌بینی می‌شود در افق سال ۲۰۲۵ سهمی معادل به ۸/ ۲۷ درصد دنیا و ۸/ ۵۰ درصد خاورمیانه را داشته باشد. به گفته مشاور ارشد شرکت CRU در نخستین کنفرانس تخصصی نیتروژن و گاز سنتز ۲۰۱۷، ایران تا سال ۲۰۲۲ بزرگ‌ترین‌ صادرکننده اوره در جهان خواهد بود. در حال حاضر پتروشیمی پردیس، کرمانشاه، شیراز و خراسان تولیدکنندگان اوره ایران هستند، اما به‌زودی پتروشیمی لردگان نیز با افتتاح فاز ۳ به جمع تولیدکنندگان اوره کشور اضافه می‌شود.
ورود تولیدکننده بزرگ اوره به مدار تولید
مجتمع پتروشیمی لردگان واقع در استان چهارمحال و بختیاری نزدیک به شهرستان لردگان قرار دارد و دلیل انتخاب این منطقه دسترسی مناسب به منابع آب و گازی و نزدیکی به سه خط لوله گاز کشور و همچنین دارا بودن زمین و موقعیت مناسب بوده است. استان‌های چهارمحال و بختیاری، خوزستان، اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد واقع‌ شده و می‌تواند کمک بزرگی برای کشاورزی این مناطق باشد. با اینکه کلنگ احداث این مجتمع در سال ۱۳۸۷ به زمین خورد، اما به دلیل نبود سرمایه و سرمایه‌گذار اجرای آن به تعویق افتاد تا اینکه حدود ۴ سال پیش احداث آن از سر گرفته شد و فاز ۳ و نهایی آن به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید. محمودی مدیرعامل اوره لردگان که به پتروشیمی لردگان تغییر نام خواهد داد. وی با بیان اینکه تا سال ۹۴ به دلیل نبود سرمایه، کار احداث این پتروشیمی شروع نشد و تنها ۱۵ درصد پیشرفت داشت، می‌گوید: در سال ۹۴ بعد از اختصاص اولین فاینانس چین به مبلغ ۵۰۰ میلیون یورو کار احداث لردگان آغاز شد و ظرف مدت نزدیک به چهار سال اکنون به ۱۰۰ درصد رسیده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، وی با تاکید بر سختی کار در منطقه لردگان ادامه می‌دهد: احداث یک مجتمع پتروشیمی بدون حضور کارگر و افراد متخصص ساخت‌وساز در منطقه، مشکلات زیادی برای ما ایجاد کرد، اما با آموزش افراد بومی موفق شدیم کار ساخت‌وساز را بدون حادثه منجر به فوت پشت سر بگذاریم. محمودی درحالی‌که معتقد است لردگان چند رکورد خوب را در ایران جابه‌جا کرده‌است، می‌گوید: طی این چند سال احداث ۲۸ میلیون نفر ساعت بدون حادثه منجر به فوت داشتیم که در صنایع پتروشیمی رکورد قابل‌ توجهی است. همچنین زمان ساخت از درصد پیشرفت ۱۵ درصد به ۱۰۰ درصد طی ۳ سال و نیم از دیگر رکوردهای لردگان بوده است. مدیرعامل لردگان با اشاره به‌قرار گرفتن نام لردگان در لیست تحریم‌ها می‌گوید: پس از تحریم‌ها، چینی‌ها از ایران رفتند و انتقال پول (فاینانس) سخت شد و چالش جدیدی را پیش روی ما گذاشت؛ اما اکنون با همه آن شرایط در حال راه‌اندازی هستیم. به گفته وی فاز یک با ظرفیت ۱۰۰درصد در حال تولید است. واحدهای یوتیلیتی، واحدهای جانبی و … که خود هرکدام به‌اندازه یک پتروشیمی بزرگ هستند و تمام نیازهای اوره و آمونیاک را تامین می‌کنند به دست متخصصان ایرانی راه‌اندازی شده است. فاز۲؛ واحد آمونیاک، واحدی استراتژیک و مهم با ظرفیت ۸۰درصد در سرویس است و در حال تولید آمونیاک هستیم و فروش هم دارد. راه‌اندازی این فاز هم باوجود مشکلات ناشی از تحریم مثل کمپرسورهای زیمنس‌احیا، کاتالیست‌های کازاله راه‌اندازی رکتور کازاله و دیگر موارد مهم تحریمی انجام شد و الان ۴۵ روز از تولید این واحد می‌گذرد.

راز آسمان پایتخت

ورود به صنایع پایین‌دستی و صنایع تکمیلی
مدیرعامل لردگان در ادامه با تاکید بر اینکه ایجاد صنایع پایین‌دستی را در برنامه داریم می‌گوید: طرح کریستال ملامین را به‌عنوان اولین گام در این زمینه در برنامه داریم که در حال حاضر زمین به آن اختصاص داده‌شده و به‌زودی کلنگ آن زده خواهد شد. به گفته وی، این واحد با استفاده از اوره، محصول کریستال ملامین تولید خواهد کرد و بر همین اساس طرح بسیار سوددهی برای لردگان به‌عنوان تولیدکننده اوره خواهد بود. وی ادامه می‌دهد: طرح دیگر لردگان از صنایع تکمیلی، طرح بازیابی دی‌اکسید کربن است که می‌تواند ظرفیت لردگان را ۱۰ درصد افزایش دهد. در این طرح، از دی‌اکسید‌ کربن تولیدشده توسط مجتمع برای تولید اوره مازاد استفاده خواهیم کرد. به گفته وی، لردگان در فرابورس رشد منطقی و معقولی داشته و با راه‌اندازی فاز ۳ شرایط بهتری را هم تجربه خواهد کرد.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم  روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

مرتبط با : پتروشیمی لردگان
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز