7 علامت برای تعمیر گیربکس خودرو

گیربکس یا جعبه دنده، سیستمی است که قدرت تولید شده را از موتور به چرخ‌ها منتقل می‌کند. بنابراین، سلامت این قطعه، نقش اساسی در حرکت کردن خودرو دارد. گیربکس خودرو سرعت موتور را کنترل می‌کند و از اجزای متحرک متعددی ساخته شده است. به همین دلیل، گرما و اصطکاک ناشی از حرکت این اجزا به مرور زمان منجر به فرسودگی یا خرابی گیربکس خودرو می‌شود.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ، تلگرام و توییتر کاماپرس را دنبال کنید.

به گزارش کاماپرس، تعمیر گیربکس خودرو فرآیندی پیچیده است. چرا که قطعات موجود در این سیستم، عملکرد وابسته‌ای به یکدیگر دارند و تشخیص عامل اصلی خرابی، تخصص و مهارت زیادی می‌خواهد. در ادامه مطلب، 7 علامت رایجی که نشان‌دهنده خراب شدن گیربکس است، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سخت جا رفتن دنده

جا نرفتن یا سخت جا رفتن دنده یکی از رایج‌ترین علامت‌های فرارسیدن زمان تعمیر گیربکس خودرو است. جا نرفتن راحت دنده معمولاً به سه دلیل رخ می‌دهد. ممکن است راننده به طور کامل کلاچ خودرو را فشار نداده باشد و یا سطح روغن جعبه دنده کم شده است. در غیر این صورت، گیربکس خودرو باید مورد بررسی قرار بگیرد.

 لرزش خودرو

لرزش غیرعادی خودرو نشان‌دهنده وجود یک مشکل جدی است. یکی از علت‌های رایج لرزش یا شنیدن صدای ناشی از برخورد دو قطعه در حین رانندگی، خرابی گیربکس است. این علائم معمولاً در گیربکس‌های دستی بروز پیدا می‌کند. عملکرد گیربکس اتوماتیک کمی متفاوت است. در این خودروها راننده به جای شنیدن صدای سر و صدای برخورد دو قطعه، احساس می‌کند که دنده تکان می‌خورد یا می‌لرزد.

راز آسمان پایتخت

نشت یا کاهش روغن گیربکس

روغن گیربکس یا واسکازین، مایع حیاتی برای عملکرد اجزای جعبه دنده است و مانند مایع هیدرولیک عمل می‌کند. بدون وجود این روغن عملاً موتور از کار می‌افتد. روغن واسکازین، بوی شیرینی دارد و به رنگ قرمز روشن است. چنانچه رنگ روغن تیر شود و یا بوی سوختگی بدهد، نشان‌دهنده فرارسیدن زمان تعویض آن است. برای بررسی سطح این روغن باید ابتدا ماشین را روشن کنید. پس از آن که اصطلاحاً خودرو گرم شد، میله نشانگر روغن گیربکس را بررسی کنید. این روغن، مصرف نمی‌شود؛ اما باید هر 50 هزار کیلومتر عوض شود. اگر سطح روغن کاهش پیدا کرده باشد، نشان‌دهنده نشتی روغن گیربکس خودرو است.

صدای ناهنجار

صدای ناهنجار ناشی از خرابی گیربکس خودرو شبیه به صدای ناله یا زوزه است. خرابی یاتاقان توپی یا دندانه‌های دنده چنین صدایی را ایجاد می‌کند. این خرابی‌ها معمولاً به دلیل کمبود روغن واسکازین به وجود می‌آید. همچنین، خوردگی چرخ‌دنده‌ها نیز می‌تواند منجر به ایجاد چنین صدایی شود.

روشن شدن چراغ چک خودرو

چنانچه سنسورهای موجود در قسمت‌های مختلف خودرو احساس عملکرد نامناسب را بکنند به کامپیوتر هشدار داده می‌شوند. این هشدار به روشن شدن چراغ چک خودرو منجر شده و راننده باید در سریع‌ترین زمان ممکن به تعمیرگاه مراجعه کند.

بوی سوختگی

بلند شدن بوی سوختگی، دلایل مختلفی دارد و گرم شدن بیش از حد روغن گیربکس یکی از رایج‌ترین دلایل آن است. چنانچه این روغن بیش از حد داغ شود، سیستم را گرم می‌کند و اصطکاک قطعات آن را افزایش می‌دهد. این مسئله منجر به خرابی گیربکس خودرو می‌شود.

بیرون پریدن دنده

اگر حین رانندگی، دنده به طور خودکار به حالت خلاص برگردد، نشان می‌دهد که در بوش‌ها و خارهای داخلی دنده‌ها ساییدگی به وجود آمده است. همچنین، شل شدن بلبرینگ‌های سر و ته گیربکس نیز می‌تواند منجر به بروز چنین اتفاقی شود. از آنجایی که بیرون پریدن دنده، ایمنی خودرو و سرنشینان آن را به خطر می‌اندازد، باید در سریع‌ترین زمان توسط تعمیرکار مجرب مورد بررسی قرار بگیرد.

تعمیر گیربکس خودرو را به حرفه‌ای ها بسپارید

اگر به دنبال یک تعمیرگاه حرفه‌ای خودرو هستید که بهترین خدمات را با قیمت مناسب به شما ارائه بدهد، مجتمع «اتوشناس» گزینه مناسبی است. این مجتمع برای پاسخگویی به نیازهای مختلف مشتریان از سوی مجموعه معتبر «اتو خسروانی» ایجاد شده است و در زمینه کارشناسی فنی و اصالت خودرو، سرامیک بدنه، صفرشویی، تعمیر، احیا رنگ، عقد قرارداد بین طرفین معامله و… خدمات خود را ارائه می‌کند. چنانچه بودجه کافی برای تعمیر موتور خودرو ندارید، می‌توانید از خدمات تعمیر قسطی خودرو اتوشناس بهره‌مند شوید.

انتهای پیام

مرتبط با : اتوشناس
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز