خودروهای صفر روانه بازار فروش شدند

با اعلام شروط جدید خرید و فروش خودرو توسط ستاد تنظیم بازار و شورای رقابت خودروهای صفرکیلومتر روانه بازار فروش شدند.

به گزارش کاما پرس، تنها پس از یک روز از اعلام شروط جدید خرید و فروش خودرو توسط ستاد تنظیم بازار با همکاری شورای رقابت، عرضه انواع خودرو در بازار با سرعت چشمگیری شدت گرفت؛ به نحوی که در این میان  آگهی­های فروش خودروهای صفر تولید سنوات قبل نیز به چشم می‌خورد.

بر اساس این گزارش؛ ستاد تنظیم بازار با همکاری شورای رقابت، روش‌های مختلفی برای عرضه تولیدات کارخانه‌های خودروسازی در نظر گرفته است که در دستورالعمل‌های فروش تعیین شده بخش عمده‌ای از تولیدات به ایفای تعهدات قبلی اختصاص می‌یابد؛ به نحوی که خودروسازان باید ۶۰ درصد تولیدات خود را به منظور ایفای تعهدات قبلی اختصاص دهند و مابقی را در قالب طرح‌های فروش فوق‌العاده به دست مصرف‌کنندگان برسانند.

طبق شروط جدید، خودروهایی که از سوی خودروسازان عرضه می‌شود، تنها به افراد بالای 18 سال و دارای گواهینامه رانندگی­ تعلق می­گیرد؛ ضمن آنکه این افراد نباید ظرف سه سال گذشته خودرویی خریداری کرده باشند. از سوی دیگر نه تنها ستاد تنظیم بازار راه را بر معاملات خودرو بسته است بلکه سود مشارکت برای خودروهای ثبت نامی صفر تعیین شده تا با وجود این فاکتورها، خودرو به دست مصرف‌کنندگان واقعی برسد.

 نرخ­گذاری جدید خودروها اعلام شد

راز آسمان پایتخت

در این روش قیمت خودروها در حاشیه بازار نباید بیشتر از ده درصد نسبت به نرخ کارخانه‌ای، با افزایش قیمت مواجه شود؛ به نحوی که اگر مثلاً قیمت یک پراید ۱۱۱ معادل ۴۲ میلیون تومان درب کارخانه است، نرخ آن در سطح بازار نباید بیشتر از ۴۶ میلیون و ۲۰۰ تومان باشد؛ چراکه نه تنها معامله به صورت رسمی ثبت نمی‌شود، بلکه شماره‌گذاری نیز دچار مشکل خواهد شد.

بر این اساس، از روز گذشته و با اعلام این روش‌ فروش از سوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان بسیاری از افرادی را که خودروها را برای فروش با نرخ بالا در پارکینگ‌ها نگه داشته بودند، فروشنده کرده و حجم آگهی‌های درج شده برای فروش خودرو به شدت افزایش یافته است؛ به نحوی که حتی خودروهای صفر کیلومتری که تاریخ تولید آنها یکی دو سال قبل است، در میان آگهی‌های فروش دیده می‌شوند.

مروری بر آگهی‌های خودرو درج شده بر روی سایت‌ها و اپلیکیشن‌های خرید و فروش خودرو نشان می‌دهد که اکنون بیشتر آگهی‌ها مربوط به خودروهای صفر کیلومتر است. در واقع، بسیاری از بیم ورود دستگاه‌های نظارتی که روز گذشته ستاد تنظیم بازار بر نقش پررنگ آنها تاکید کرده است، بر معاملات خودرو نگران شده و اقدام به عرضه بیشتر محصولات کرده‌اند؛ بنابراین روند عرضه خودرو صفر کیلومتر در بازار سرعت گرفته است.

سرنوشت قیمت­های جدید خودروهای پرتیراژ از درب کارخانه چگونه است؟

برخی محاسبات نشان می‌دهد که هر دستگاه خودروی پراید ۱۱۱ معادل ۴۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، ساینا ۵۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، تیبا صندوقدار ۵۲ میلیون تومان، تیبا هاچ بک ۵۹ میلیون تومان، سمند ال ایکس ۷۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، دنا تیپ یک ۹۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، پژو ۴۰۵ معادل ۶۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، رانا ۷۴ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، پژو ۲۰۶ تیپ دو ۷۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، پژو پارس ۸۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است.

همچنین محدوده قیمتی بر اساس محاسبات سرانگشتی با توجه به میانگین افزایش یافته نرخ قیمت خودروهای سایپا و ایران خودرو نیز حکایت از نرخ ۹۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی برای پژو ۲۰۶ تیپ ۵، ۵۷ میلیون و ۲۰۰  هزار تومانی تیبا معمولی و ۷۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی کوئیک معمولی دارد.

انتهای پیام

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز