احتمال افزایش چشمگیر اجاره بها در ماه‌های آینده

با نزدیک شدن به ماه‌های خرداد و تیر، مهلت پایان قراردادهای اجاره بسیاری مستاجرها فرا می‌رسد. در این شرایط بسیاری از شهروندان نگران هستند که برای تمدید قراردادهای خود با چه درصد افزایشی مواجه می‌شوند.

به گزارش کاماپرس، با توجه به کاهش سود سپرده بانکی کارشناسان عقیده دارند که میل موجرها به دریافت اجاره افزایش پیدا می‌کند و گزینه‌های رهن کامل به شدت محدود می‌شود. از این رو، طبق نظر آگاهان بازار مسکن مانند حسام عقبایی، نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک احتمال افزایش اجاره بها در ماه‌های آینده بسیار زیاد است.

عقبایی درباره اثرات کاهش سود سپرده‌های بانکی بر بازار مسکن گفت: با یک کاهش اجباری نرخ سود سپرده بانکی، نمی‌توان آن را ترمیم کرد و باید مشوق‌های اقتصادی دیگری هم در نظر گرفت تا مردم خصوصاً مستأجران در نابسامانی‌های بازار مسکن دچار آسیب نشوند. با کاهش سود سپرده‌های بانکی، این دغدغه وجود دارد که بخشی از نقدینگی سرگردان وارد بازار مسکن شود که بتوانند در آن نابسامانی ایجاد کنند و قیمت‌ها به یک باره دچار جهش شود.

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک که با مهر گفتگو می‌کرد، افزود: همچنین این نگرانی نیز وجود دارد که با کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی، موجران و مالکانی که با درآمد حاصل از اجاره داری، گذران زندگی می‌کنند، اقدام به کاهش ودیعه مسکن (پول پیش) کرده و خواهان افزایش رقم اجاره ماهانه پرداختی از سوی مستأجران شوند؛ به خصوص که این اقدام بانک مرکزی مبنی بر کاهش سود سپرده‌ها، با آغاز فصل جابه جایی مستأجران یا تمدید قراردادهای اجاره مسکن همزمان شده است.

عقبایی ادامه داد: حتی ممکن است برخی موجران برای جبران مابه التفات نرخ سود سپرده‌های بانکی با تورم عمومی، رقم ودیعه مسکن را به طور نامتعارفی افزایش دهند و درنتیجه متقاضیان رهن کامل، با کمبود شدید واحد مسکونی اجاره‌ای که با نقدینگی خانوار متناسب باشد، مواجه شوند. باید در کنار کاهش سود سپرده‌های بانکی، کاهش تورم عمومی در دستور کار قرار گیرد تا به مستأجران فشار نیاید و موجران، تورم را به عنوان اصلی‌ترین بهانه افزایش اجاره بها، مستمسک قرار ندهند.

راز آسمان پایتخت

مستاجرها از کاهش سود سپرده‌ها آسیب می‌بینند

این فعال صنفی بازار مسکن، با بیان اینکه در حال حاضران، اصلی ترین قشری که از کاهش سود سپرده‌ها آسیب می‌بینند، مستأجران هستند تصریح کرد: اگر سیاست‌های اقتصادی که قرار است متمم سیاست کاهش سود سپرده باشد، اجرا نشود، بیم آن می‌رود که نقدینگی به سرعت به بازار مسکن هجوم آورده و این کالای مصرفی را بیش از گذشته به کالای سرمایه‌ای تبدیل کند. بازار مسکن در سال‌های اخیر عمدتاً یک کالای سرمایه‌ای بود و ۸۰ درصد معاملات در ۴ سال گذشته، سرمایه‌ای بوده است نه مصرفی.

مستاجران با صندوق ودیعه مسکن آشنا نیستند

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره تشکیل صندوق ودیعه رهن و اجاره برای جمع آوری پول پیش که نزد موجران است و سپس پرداخت سود بیشتر از سپرده‌های بانکی به مالکان خانه‌های اجاره‌ای با هدف کاهش اجاره بهای پرداختی از سوی مستأجران، بیان داشت: مالکان معمولاً برای خود استقلال قائل و مایل هستند مستقلاً اجاره بها را دریافت کنند ضمن اینکه در ایران، موجران اکثراً خرده مالک هستند و به طور سنتی و فرهنگی، مایل به تجمیع ودیعه‌ها با سایر مالکان و موجران نیستند.

وی افزود: این سیاست صندوق ودیعه، درازمدت است و نیازمند اصلاح قانون موجر و مستأجر است؛ چیزی شبیه همان طرحی که وزارت راه و شهرسازی اعلام می‌کرد که باید قراردادهای اجاره از یک سال به دو سال افزایش یابد که اقدامی نشدنی بود.

به گفته عقبایی، به دلیل آنکه بسیاری از موجران، با فرهنگ بازار سرمایه آشنایی ندارند، از احتمال از بین رفتن رقم ودیعه در چنین صندوق‌هایی می‌ترسند؛ بنابراین تا زمانی که این طرح‌ها برای مردم شفاف سازی نشود و اعلام نشود که روش‌های درآمدزایی صندوق‌های ودیعه مسکن چیست، امکان استقبال مردم از آنها پایین است.

انتهای پیام

مرتبط با : اتحادیه مشاوران املاک
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

1 دیدگاه برای “احتمال افزایش چشمگیر اجاره بها در ماه‌های آینده

  1. ترنج گفته:

    من خونه پیدا نمیکنم پارسالم انقدر گرون شد با زور پیدا کردم امسال دیگه باید برم چادر بزنم من با ماهی یک و سیصد در آمد از کجا بیارم کرایه خونه نجومی بدم چرا دست از سر ما مستاجرای بدبخت برنمیدارن به خاک سیاه نشستیم حتما باید بریم خودمون و خانواده امو جلو مجلس آتیش بزنیم تا دلشون خنک بشه بدبخت مون نکنن بیشتر از این

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز