6 نماد ارزنده گروه پتروشیمی در بازار بورس

با توجه به اینکه سیاست اصلاح نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در دستور کار قرار دارد، پیش‌بینی می‌شود که شرکت‌های پتروشیمی در بورس به سودآوری خوبی برسند.

به گزارش کاماپرس، در هفته‌های اخیر دولت نسبت به برخی سیاست‌های خود همچون نرخ خوراک پتروشیمی‌ها عقب نشینی کرده، چون قیمت جهانی گاز افت داشته و همین موضوع باعث شده قدرت رقابت محصولات ایرانی با نرخ خوراک بالا کاهش پیدا کند. بنابراین دولت به دنبال اصلاح نرخ خوراک پتروشیمی برآمده است، به همین دلیل بار دیگر تقاضا برای گروه پتروشیمی در بورس افزایش ‌یافته‌ است. در این گزارش 6 نماد گروه پتروشیمی در بورس با ارزندگی بنیادی که موقعیت مناسبی برای رشد دارند معرفی شده‌ است.

بیشتر بخوانید:

نماد تاپیکو

شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز تامین با نماد تاپیکو در واکنش به سطح 1450تومان رشد مناسبی را انجام داده‌ است در چند روز اخیر نوسانات منفی داشته، اما به نظر می‌رسد در حال تثبیت در این محدوده قیمتی بوده و می‌توان موج منفی اخیر را تمام شده فرض کرد. بنابراین در هفته‌های بعد خرید روند صعودی آن آغاز خواهد‌شد. در این صورت سطح تا قیمت 1900 تومان در مرحله نخست ‌می‌‌تواند رشد کند و حد ضرر باید زیر 1444 تومان قرار داده شود. این نماد در سه ماهه بازدهی منفی 14 درصدی و در یک ساله بازدهی مثبت 23 درصدی داشته‌ است. تاپیکو در مجمع سال گذشته 278 تومان سود ساخته بود و از آن میزان 274 تومان به صورت نقدی بین سهامداران توزیع شد.

راز آسمان پایتخت

نماد پترول

توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس با نماد پترول از آن جايي که سطح 175 تومان حمایت بسیار مهمی برای پترول  بوده و اخیرا هم به این سطح واکنش مثبت نشان داده است، می‌توان پیش بینی کرد که بالای این منطقه باقی بماند هرچند در کوتاه مدت اصلاحی هم داشته باشد. اما از آنجایی که هم‌اکنون در کف قیمتی خود در 4 سال گذشته قرار دارد، به نظر نمی‌رسد افت بیشتری داشته‌ باشد، به‌همین دلیل تا 217 تومان در گام نخست و تا 350 تومان در گام دوم ‌می‌‌تواند حرکت کند. این نماد در سه ماه گذشته 9 درصد افت و در یک ساله 14 درصد رشد داشته‌ است.

نماد آریا

پلیمرآریا ساسول با نماد آریا درهفته‌های اخیر روند مثبتش را حفظ کرده است و از 6400 تومان تا 9300 تومان رشد کرده و بعد کمی نوسان پیدا کرده‌ است. اما چون مقاومت 9350 تومان را نشکسته بعید نیست که در هفته‌های بعد دوباره اصلاحی کوتاه مدتی داشته باشد. این نماد در سه ماهه اخیر و یک ساله بازدهی مثبت 12 درصدی داشته‌ است. این نماد در 9 ماهه به ازای هر سهم 601 تومان سود ساخته‌ بود، در حالی که در 12 ماهه سال گذشته به ازای هر سهم 801 تومان سود ساخته و این موضوع نشان دهنده افت سودآوری آریا در سال جاری است.

نماد شپدیس

پتروشیمی پردیس با نماد شپدیس در 4 ماه اخیر رشد قابل توجهی را تجربه کرده و از محدوده‌ی حمایتی 12200 تومان تا محدوده 16250 تومان رشد داشته است. از آنجا که مقاومت 15 هزار تومان را رد کرده‌، به نظر این روند مثبت ادامه‌دار باشد و هر توقفی فعلا از جنس اصلاح خواهد‌ بود. این نماد در سال مالی منتهی به 30 شهریور 1402 به ازای هر سهم 3600 تومان سود ساخته و 2750 تومان به صورت نقدی بین سهامداران توزیع کرده‌ است. حالا با توجه به اینکه در سه ماهه اخیر به ازای هر سهم 800 تومان سود ساخته، پیش‌بینی می‌شود در سال مالی پیش رو هم به اندازه سال گذشته سود بسازد. این نماد در سه ماهه 10 درصد و در یک ساله 20 درصد بازدهی مثبت داشته است.

نماد شاراک 

شرکت پتروشیمی شازند اراک با نماد شاراک از زیر کف 2770 تومان حرکت مثبت جدیدی را شروع کرد که با شکستن سقف 3175 تومان همراه شده‌ است. هرچند در روزهای پایانی هفته قبل عرضه سهام این نماد زیاد شد، از این رو شاید در هفته‌های بعد مقداری اصلاح داشته‌ باشد و بعد از اصلاح روند مثبتش ادامه یابد.

به نوعی می توان ادعا کرد که این سهم کف نهایی خودش را ساخته‌ است. شاراک در سه ماهه و یک ساله گذشته به ازای هر سهم 10 درصد بازدهی مثبت ثبت کرده که با توجه به اینکه پیش از این ده درصد منفی بازدهی داشته است، رسیدن به این میزان بازدهی مثبت در نتیجه رشدی 20 درصدی در هفته‌های اخیر است.  این نماد در 9 ماهه گذشته به ازای هر سهم 250 تومان سود ساخته، در حالی که در 9 ماهه سال گذشته به ازای هر سهم سودی 419 تومانی ساخته بود که نشان می‌دهد کمی افت در سودآوری داشته است.

نماد پارسان 

شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان با نماد پارسان بعد از واکنش مثبت به سقف 3430 تومان به نظر می‌رسد که بعد از کف‌سازی در این محدوده روند مثبتش را ادامه دهد و در حرکت بعدی موفق به شکستن سقف 4000 تومان شود. این نماد در سه ماهه اخیر به ازای هر سهم بازدهی نزدیک به صفر داشته و در یک ساله بازدهی مثبت 29 درصدی داشته‌ است. همچنین این نماد به ازای هر سهم در 3 ماهه یک تومان سود ساخته، در حالی که در 12 ماهه منتهی به 31 شهریور 1402 به ازای هر سهم 759 تومان سود ساخته بود. این روند حکایت از این دارد که سهم با افت سودآوری روبرو شده‌ است و با ادامه این روند به احتمال زیاد بخشی از سهامداران حقیقی هم وارد صف عرضه سهام می‌شوند.

انتهای پیام

مرتبط با : سازمان بورس
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز