7 راهکار طلایی پیشگیری از گرمازدگی

تور لحظه آخری-کاماپرس

شمار روزهای گرم سال طی چند سال اخیر چندین برابر شده، پدیده‌ای که عواقب بهداشتی و زیست محیطی بیشماری به دنبال دارد. طبق اطلاعات مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران، روند صعودی دما در ایران نسبت به میانگین جهانی سرعت بیشتری داشته و  در پی آن آمار قربانیان گرمازدگی به عنوان یکی از شایع‌ترین تبعات این پدیده نیز رو به افزایش است.

به گزارش کاماپرس، اگرچه دمای هوا و در پی آن وقوع گرمازدگی رو به فزون است، اما این بیماری با در نظر گرفتن چند راهکار ساده  قابل پیشگیری و درمان است.

راه‌کارهایی برای پیشگیری از گرمازدگی

  1. لباس‌های رنگ روشن، سبک و گشاد از جنس کتان و نخ بپوشید. این نوع لباس از تعریق بالا جلوگیری کرده و به تنفس آزاد پوست بدن کمک می‌کند.
  2. با استفاده از ضد آفتاب و پوشیدن کلاه و عینک از بدن خود در برابر تابش نور خورشید ،در مقابل سوختگی از نور خورشید محافظت کنید.
  3. مایعات به مقدار زیاد مصرف کنید. مصرف آب کافی به حفظ دمای طبیعی بدن در روزهای گرم تابستان کمک می‌کند. اگر نمی‌توانید آب بنوشید یک نوشیدنی بدون گاز مثل آب میوه یا دوغ جانشین مناسبی است. همچنین از مصرف زیاد نوشیدنی‌های کافئین دار مانند کولا، قهوه و چای اجتناب کنید.
  4. در ماشین پارک شده زیر آفتاب نمانید. حتی اگر پنجره‌ها باز یا ماشین زیر سایه باشد، باز هم ایمن نیست. این مساله متاسفانه یکی از شایعترین دلایل مرگ و میر کودکان در فصل‌های گرم سال است. دمای ماشین پارک شده زیر آفتاب در عرض 10 دقیقه تا 20 درجه فارنهایت (بیش از 11 درجه سانتیگراد) افزایش می‌یابد.
  5. در روزهای گرم تا حدامکان از خانه خارج نشوید و اگر مجبور بودید، حتما مکررا مایعات نوشیده و طی فواصل مشخص در نقطه‌ای خنک استراحت کنید.
  6. عدم انجام فعالیت بدنی و ورزش در فضای باز و در صورت اجبار عادت دادن تدریجی بدن به تمرین در هوای گرم
  7. کودکان، سالمندان و بیماران در معرض خطر بیشتری قرار دارند، لذا این افراد باید بیشتر احتیاط کرده و تا حد امکان از حضور در فضاهای باز و گرمای شدید اجتناب کنند.

گرما زدگی

علایم گرمازدگی

در همین رابطه دکتر مجید شجاعی متخصص طب اورژانس گرمازدگی را شامل 4 مرحله استرس گرمایی، خستگی گرمایی، گرمازدگی و سکته گرمایی عنوان کرد و گفت: سرگیجه، ضعف، حالت تهوع، تشنگی و سردرد علایم مرحله استرس؛ عرق کردن شدید، خستگی، قرمزین پوست، اسپاسم عضلات همراه با  درد و سرگیجه خفیف، علایم مرحله خستگی گرمایی و رنگ پریدگی، عرق شدید، تهوع، اسهال و استفراغ، سرگیجه شدید، تکرر ادرار و ادرار تیره، از دست دادن تمرکز، تورم خفیف پا یا انگشتان دست و از دست دادن هوشیاری ازعلایم مرحله گرمازدگی است.

به گفته وی، از علایم مرحله سکته گرمایی نیز می‌توان به ضربان ضعیف، تنفس سریع، کم شدن تعریق، حالت تهوع، سردرد و سرگیجه شدید، تاری دید، تغییرات ناگهانی خلقی و خو، ناهماهنگی و از دست دادن هوشیاری و در نهایت نارسایی ارگان‌های بدن، کما و حتی مرگ اشاره کرد. این مطلب توسط تحریریه کاماپرس تهیه شده است، لطفا نظرات خود را در قالب کامنت برای ما ارسال کنید.

راز آسمان پایتخت

گرمازدگی-کاماپرس

درمان گرمازدگی

این عضو هیئت علمی دانشگاه همچنین به برخی از اقدامات درمانی در مواجهه با -گرمازدگی اشاره کرد:

  • انتقال فرد به جای خنک و بالا بردن پای مصدوم در حالتی که دراز کشیده است
  • درآوردن لباس، پاشیدن آب ولرم و یا کشیدن ملحفه خیس روی بدن؛ دوش گرفتن در صورت هوشیاری بیمار
  • استفاده از وسایل خنک کننده برای کمک به دفع سریع‌تر حرارت بدن
  • گذاشتن کیسه‌های یخ در کشاله ران، زیر بغل، زانو، مچ دست و پا
  • نوشیدن کم کم آب یا یک نوشیدنی خنک یا محلول ORS (محلول آب و نمک و شکر)
  • ماساژ دادن  ماهیچه‌های گرفته و گرمازده فرد
  • مراجعه به مراکز درمانی در صورت عدم بهبود وضعیت بیمار

انتهای پیام

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

2 دیدگاه برای “7 راهکار طلایی پیشگیری از گرمازدگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز