5 سامانه ضد موشکی برتر جهان در سال 2023

تور لحظه آخری-کاماپرس

طی دو سال گذشته، بعد از وقوع تنش‌های شدید بین اوکراین و روسیه، سیستم‌های دفاع هوایی و ضد موشکی توسط روسیه و همچنین سایر قدرت‌های نظامی برتر دنیا ایجاد شده‌اند و ارتقاء یافته‌اند.

به گزارش کاماپرس، در ادامه این مطلب، 5 سامانه ضد موشکی برتر جهان در سال 2023 معرفی می‌شوند.

1- سیستم موشکی ضدهوایی دوربرد چینی اچ کیو-9:

سامانه موشکی ضد هوایی دوربرد برای انهدام هواپیماها، موشک های کروز و هلیکوپترهای دشمن در تمام ارتفاعات استفاده رزمی آنها، در روز و شب در هر شرایط آب و هوایی طراحی شده است. اچ کیو-9 پیشرفته‌ترین نمونه از نسل سوم سامانه‌های دفاع موشکی ضد هوایی چین است. اچ کیو-9 اولین سیستم دفاعی چینی با قابلیت رهگیری موشک‌های بالستیک تاکتیکی کلاس زمین به زمین است.

پربازدیدترین ویدیوها:

راز آسمان پایتخت

2- ام‌آی‌ام-۱۰۴ پاتریوت:

این سامانه به گونه‌ای طراحی شده است که قابلیت دفاع از مراکز بزرگ اداری و صنعتی، پایگاه‌های دریایی و هوایی و همچنین توانایی مواجهه با حملات سایبری مرتبط را دارد. این مجموعه قادر است به طور همزمان بیش از 100 هدف هوایی را شناسایی کند. همچنین، ام‌آی‌ام-۱۰۴ پاتریوت قابلیت تعقیب همزمان هشت هدف و شلیک همزمان به سه هدف را دارد. این سامانه از سال 1982 تاکنون در اختیار ارتش ایالات متحده است.

3- سامانه پدافند هوایی آستر:

سامانه آستر برای دفاع هوایی از واحدهای مکانیزه و نیروهای پیاده و همچنین دفاع هوایی از اجسام ثابت مهم در برابر حمله گسترده طراحی شده است. سازنده اصلی این سامانه، شرکت یوروسام است. این موشک به هر دو نوع کوتاه برد و دوربرد مجهز است. آستر-15 که از نوع کوتاه‌برد است، معمولاً برای اتصال به کشتی‌ طراحی شده است. معمولاً در کنار آستر از سایر موشک‌های تقویت‌کننده هم برای افزایش قدرت تدافعی و تهاجمی سامانه استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

4- سامانه پدافند هوایی فلاخن داوود:

این سامانه که پیش‌تر با نام عصای جادویی هم شناخته می‌شد، ساخت مشترک شرکت رِیْتیان تکنالوجیز و شرکت سامانه‌های دفاعی پیشرفته رافائل است. این موشک برای رهگیری و مورد هدف قرار دادن هواپیماهای دشمن، هواپیماهای بدون سرنشین، موشک‌های بالستیک تاکتیکی با برد متوسط و بلند طراحی شده است. قرار است فلاخن داوود جایگزین ام‌آی‌ام-۲۳ هاوک و ام‌آی‌ام-104 پاتریوت شود. فلاخن داوود برای تقویت سطح دوم سیستم دفاع موشکی طراحی شده است.

5- سامانه پدافند هوایی اس-400:

این سامانه روسی در دهه 90 میلادی توسط شرکت طراحی دریایی آلماز تحت عنوان خانواده مدرن اس-300 ایجاد شد. سامانه اس-400 از سال 2007 تاکنون به عنوان نسخه ارتقایافته اس-300 مورد استفاده ارتش روسیه بوده است. اس-400 قابلیت پرتاب همزمان 4 موشک را با بردهای مختلف دارد. به نقل از اکونومیست، اس-400 در صدر بهترین سیستم‌های پدافند هوایی در سال 2017 معرفی شد. این سامانه شامل خودروی ارتباطی، خودروی فرمانده، رادار هشداردهنده، 6 پرتابگر موشک با بردهای مختلف، رادار درگیری، خودروی بارگذار و واحد کنترل است. بیشترین برد کشف هدف این سامانه 600 کیلومتر با حداکثر سرعت 4.8 متر بر ثانیه است. این سامانه به طور همزمان می‌تواند 72 هدف را رهگیری و با 36 هدف درگیر شود.

انتهای پیام

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

28 دیدگاه برای “5 سامانه ضد موشکی برتر جهان در سال 2023

  1. محمد مهدی گفته:

    پس باور ۳۷۳ ایران چی ؟ مگر نه اینکه باور ۳۷۳ حتی از پاتریوت و اس ۳۰۰ هم بهتره. لطفا گزارشتون رو اصلاح کنید. چرا باید پاتریوت تو این لیست باشه و لی باور ۳۷۳ نباشه

  2. مرتضی گفته:

    هیچ گاه نباید قدرت نظامی واقعی کشور عزیزم ،تماما به اشتراک گذاشته شود.یک اصل مهم در وزارت اطلاعات این است. راز تو تا زمانی که در دست توست اسیر توست.زمانی که فاش شد تو اسیر رازت هستی!

    • رضا چاوشیان گفته:

      اتفاقا تسلیحات دفاعی نوعی بازدارندگی برای دنیا دارد و مثلا وجود یک سیستم پدافند موشکی قوی باعث منصرف شدن دشمن از حملات هوایی یا موشکی می‌شود. کاری که دقیقا در جنگ سرد اتفاق افتاد.

  3. حسین گفته:

    سلام باور ۳۷۳ با برد رادار بیش از ۴۵۰ کیلومتر و برد در گیری بیش از ۳۰۵ کیلومتر و ارتفاع درگیری ۳۲ کیلومتر ( که از s 400 هم بیشتر است) بعد از دو پدافند سر سخت روسی اس ۴۰۰ و اس ۵۰۰ بهترین سامانه پدافندی جهان است.

    • ارمین گفته:

      این اعداد ارقام درسته که میگین ،ولی بستگی داره چه سامانه ای مد نظر باشه،و چه عملیاتی انجام داده باشه،اولا اگر فقط بحث پدافند ضد موشک باشه موضوع خیلی فرق میکنه،تا پدافند ترکیبی،در اصل بهترین پدافند ضد موشک سامانه ایجس و موشک استاندارد 3 که برد 700 کیلومتری داره و ارتفاع درگیری هم به 500 کیلومتر میرسه،مقایسه کنید با سامانه باور که ارتفاع درگیری به 30 کیلومتر میرسه، که البته دو پدافند متفاوت هستند،دوم سامانه تاد که برد 200 کیلومتر داره،وارتفاع درگیری هم به 150 کیلومتر میرسه،سوم سامانه اس 400 روسی،بعد از اون سامانه اس 300 ارتقا یافته روسی،بعد پاتریوت پک3،البته سامانه های فلاخن داوود و استر هم بسیار عال هستند ولی در بحث پدافند ترکیبی ،خوب سامانه های روسی،بسیار پیشرفته هستند،دلیلش هم وسعت زیاد روسیه،و تهدیدات نزدیک،در مقابل امریکا بین دو اقیانوس قرار داره،واصلا تهدید نزدیک وارتفاع پایین برای کشور امریکا وجود نداره

      • مازیار گفته:

        دوست گرامی ارتفاع درگیری احتمالا منظورت پنجاه کیلومتر بود چون اس۵۰۰ با اونهمه دبدبه و توانایی ارتفاع درگیری ۸۰ تا ۹۰ کیلومترو ساپورت میکنه.
        ضمنا بجای بحث الکی که کدوم بهتره کافیه ژورنالهای نظامی دنیا رو سرچ کنی و بعد با گوگل‌ترنسلت ترجمه کنی.اونجا خیلی راحت در مورد باور۳۷۳ و توانایی که غربی‌ها بهش اذعان دارن اطلاعات خوبی پیدا میکنی ولی درعین حال اینجوریم نیست که بهترین دنیا باشه ولی جزء پنج شش‌تای اول میتونه باشه و مهم اینه خوده روسیه قبول داره باور۳۷۳ با اس۴۰۰ برابری میکنه و در چند پارامتر بهترم هست.
        ضمنا باور۳۷۵ هم ساخته شده که به نوعی ۳۷۳ آپدیت شده‌ست و میگن بردش از ۳۶۰ کیلومتر به ۵۰۰کیلومتر و ازتفاع درگیری تا ۸۰ کیلومتر افزایش داشته

  4. قاسم گفته:

    این سامانه ها رو به سال تولیدشون توجه کنید و کارکردشون اینها چیزی را که سازندش گفته ثابت کرده ولی باور تازه ساخت هست و قدرتش برای ما اثبات شده هست هنوز وارد جنگی نشده اند که برای دنیا هم ثابت بشه مهم اینه که برای ما اثبات شده هست و بهتر هست که برای دنیا همینجور راز باقی بمونه
    به داشته های خودمون بنازیم یه زمانی سیم خاردار بهمون نمیدادند

  5. مرتضی گفته:

    پاتریوت جایگاهی بین کشورهای حتی متحد آمریکا ندارد، و هرچه آمریکا ترکیه و هند را تهدید کرد که اس 400 نخرند موفق نشد
    البته بعضی نظر خوبی نسبت به سامانه ایرانی باور 373 نداشتند که باید گفت تازه ایران با سامانه سوم خرداد گلوبال هال را ساقط کرد، قطعا باور 373 هم از سامانه های بسیار عالی است.

  6. شهریار گفته:

    اگر سیستم های روسی انقدر پیشرفته هستند پس چطور توی سوریه کارایی ندارد اس ۶ پیشرفته ایران و سوریه هردوشون فعال ۳۰۰ سوریه فعال اس ۴۰۰ روسیه در سوریه است و چطور یک هواپیمای اسرائیلی میان راحت پایگاه هایس سوری و ایرانی و بمباران می‌کند و می‌رود غیر از اینکه این سیستم های پیشرفته نمیتواند ردیابی کنه نمیتونه این هواپیما را بزند شاید به خاطر تکنولوژی بالایی که هواپیماهای آمریکایی دارند و یا تکنولوژی پایین که پدافند موجود در سوریه است هواپیماهای آمریکایی موشکهای خود را از فاصله دور شلیک می کند و سیستم راداری سوریه را مختل می کند و ظاهرن روسیه اهمیتی نمی دهد.

    • طاها گفته:

      به جز خود سیستم پدافندی به سیستم راداری و هدایت و آموزش خدمه هم ربط داره و سامانه های روسی بدون شک برای روسیه بهترین هستند و نیاز های اون رو برآورده میکنن

    • مازیار گفته:

      آقا شهریار عزیز در سوریه پدافندی که قبل از جنگ فعال بود اس۲۰۰ بود که خیلی از رادارهاش در طول جنگ توسط اسرائیل نابود شد و الانم ایران داره یه نسخه از باور۳۷۳ رو براشون نصب میکنه که گفتن تا ۲۰۲۴ آماده میشه.
      روسیه هم اس۴۰۰ رو فقط به قزاقستان و ترکیه فروخت که قرارداد ترکیه‌ش هنوز انجام نشده ولی در قزاقستان نصب و راه اندازی شده
      کلا سامانه صادراتی روسیه فقط اس۳۰۰ هستش و قراره بعد از تکمیل اس۵۰۰ و نصب کاملش در روسیه اس۴۰۰ هم جزء موارد صادراتی بشه
      در سوریه هم روسیه هیچ سامانه‌ی پدافندی نداره و اون اس۲۰۰ هم در زمان شوروی به سوریه داده شد همونطور که شوروری اونزمان به ترکیه هم داد.
      قبل از جنگ داخلی در سوریه و بعداز درگیری‌های دهه ۶۰ میلادی اعراب اسرائیل در زمان جنگ ۳۳روزه ارتش اسرائیل یکبار به سوریه چندتا موشک توسط هواپیماهاش زد که همشون رهگیری شدن و از چهار هواپیمای اسرائیل دوتاشونم ساقط شد.
      به همین دلیل در جنگ داخلی سوریه اسرائیل مجموعه‌ای ادوات راداری سوریه رو زد تا دیگه گرفتاری نداشته باشه
      اس۲۰۰ هنوز سالاریه واسه خودش بعد ببین اس۳۰۰ و اس۴۰۰ یا باور۳۷۳ چیه دیگه😉

    • مازیار گفته:

      منظورم از جنگ همون جنگ داخلی سوریه ست که اسرائیل همون اوایل که اوضاع بهم ریخته بود و داعش همه جا رو گرفته بود تونست بیشتر زیرساختهای سامانه‌ی اس۲۰۰ سوریه رو نابود کنه…
      نصب سامانه‌های راداری کاره راحتی نیست و زمانبره
      باید کلی زیرساخت راداری و نصب ادوات مرتبط با اینجور سامانه‌ها در نقاط مختلف یک سرزمین انجام بشه و بعد بهم لینک بشن و نرم‌اقزار و سخت‌افزارای مختلف و خاصی براشون تهیه بشه بعد میشه گفت فلان کشور سامانه پدافندی داره.
      درکل روسیه چیزی نصب نکرده واسه سوریه و اگرم حرکتی میکنه از سیستم‌های راداری هواپیماهاش استفاده میکنه.همونطور ک گفتم ایران چندسالیه داره برای سوریه باور۳۷۳ رو نصب میکنه.واسه همینه اسرائیل و امریکا اینقدر گیر میدن سپاه در سوریه چکار داره!!!
      ایران داره بازدارنگی ایجاد میکنه اونم کنار مدیترانه حالا چقدر شدنیه الله‌واعلم

  7. طاها گفته:

    بهترین سامانه پدافندی اس۴۰۰هست البته در نوع خودش اچ کیو۹ یه کپی از اس سیصد روسی و خیلی از اس ۴۰۰وپاتریوت پک سه پایین تره تازه تاپ واس۵۰۰ هم باید میومدند

  8. Hero گفته:

    اول باید بگم کل سیستم‌های پدافندی دنیا اون چیزی که ما در سایت و مجله می‌خونیم فقط نیست ..خیلی از قسمتها وعملکردهای سیستم به صورت محرمانه هستش ..گفته نمیشه.. سیستم‌های روسی در جنگ اوکراین نشان داد قابلیت مقابله با غرب و امریکاه ندارد ..باور ۳۷۳ اون چیزی نیست که میگن اگر ما توانایی داشتیم منتطر اس ۳۰۰ روسیه نبودیم که..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز