با سهامداران ۵ بانک‌ و موسسه ادغامی چگونه تسویه می شود؟

کارشناس بانک مرکزی اعلام کرد پس از ادغام ۵ بانک و موسسه اعتباری با بانک سپه، با سهامداران خداحافظی می شود.

به گزارش کاماپرس،‌بعد از ادغام ۵ بانک و مؤسسه اعتباری نظامی شامل بانک‌های قوامین، انصار، حکمت، مهر ایرانیان و کوثر با بانک سپه،‌خیلی از سهامدارن این موسسه ها نگران بودند که تکلیف سهامهایشان چه می شود و چگونه می توانند به حقشان برسند.

علی اکبر میر عمادی کارشناس بانک مرکزی در این باره توضیح می دهد:« به دلیل تملک ۱۰۰ درصد سهام بانک سپه توسط دولت با سهامداران این ۵ بانک و مؤسسه خداحافظی می‌شود. رویکرد اصلی ادغام هم خروج نیروهای مسلح از عرصه بانکداری بود.»

تسویه در دو مرحله انجام می شود

به گفته این کارشناس بانک مرکزی در دو مرحله با این سهامداران تسویه می شود. او در ادامه می گوید:« سهامداران بانک‌ها و مؤسسه اعتباری ادغام شونده به دو گروه اصلی سهامداران وابسته و سهامداران حقیقی و حقوقی غیروابسته به نیروهای مسلح تقسیم شده‌اند که در دو مرحله با سهامداران غیروابسته تسویه می‌شود. در مرحله نخست، پس از ابلاغ چارچوب ۳۱ بندی در ابتدای سال گذشته، افراد می‌توانند پیش از تکمیل روند ادغام، وجه سهم را دریافت و تسویه حساب کنند یا اینکه منتظر نتیجه ارزش گذاری باشند.»

راز آسمان پایتخت

میر عمادی در ادامه به مهر می گوید: «برخی سهامداران در همان مرحله ارزش سهام را دریافت کردند. برخی سهامداران غیروابسته هم سهام را نگهداری و برای تسویه با مبلغ ارزش گذاری استفاده کردند که با این عده نیز پس از برگزاری مجامع ادغام و به نرخ روز تسویه شد. در آغاز فرآیند ادغام، سهام سهامداران وابسته به صورت علی‌الحساب و بدون پرداخت وجه به بانک سپه منتقل شد؛ لذا به لحاظ مدیریتی و مالکیتی، بانک سپه اداره امور واحدهای ادغام‌شونده را بر عهده گرفت. مبلغ نهایی سهامداران هم بر مبنای ارزش گذاری و طبق چارچوب‌های پیش‌بینی شده در ۳۱ بندی و ضوابط بالادستی تسویه خواهد شد.»

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

به گفته این کارشناس بانک مرکزی دارایی‌ها و بدهی‌های ۵ بانک و مؤسسه ادغام‌شونده پس از تسویه با سهامداران به بانک سپه منتقل شده و هر گونه کسری به حساب مطالبات از دولت منظور خواهد شد. او در پایان می گوید:« با این حال هیچ نگرانی بابت سپرده‌گذاران و مشتریان بانک‌ها نیست و تسهیلات گیرندگان و خدمات گیرندگان نباید از این ادغام احساس نگرانی کنند؛ چراکه خدمات را همچون گذشته دریافت خواهند کرد.»

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز