6 راهکار موثر برای مقابله با پیری

مقابله با پیری کاماپرس
تورهای مسافرتی لحظه آخر

از زمانی که تاریخ نگاشته شده، کهولت سن از ترس‌های بنیادی انسان بوده؛ با این حال طی دهه‌های اخیر و با مطرح شدن علم ژنتیک، تلاش برای مقابله با پیری و افزایش طول عمر، رنگ جدیدی به خود گرفته است.

کاماپرس در این گزارش، 6 راهکار موثر برای مقابله با پیری را بررسی می‌کند.

کاهش استرس

دانشمندان با بررسی ژنتیک موش و انسان‌های تحت استرس، دریافته‌اند که سطوح بالای استرس یکی از عوامل اصلی پیری زیستی است. کاهش استرس می‌تواند این روند را با همان سرعت جبران کند. روش‌هایی از قبیل مدیتیشن، تراپی و یوگا می‌توانند برای کاهش نسبی میزان استرس کمک کننده باشند.

کاهش کالری مصرفی

به گفته محققان افرادی که دریافت کالری خود را صرفا 25 درصد کاهش دهند، می‌توانند روند پیری زیستی خود را تا 3 درصد آهسته کنند. محققان افزودند نتایج این تحقیق همچنین بین 10 تا 15 درصد با کاهش خطر مرگ زودرس ارتباط مستقیم دارد. این درصدها با نتایج ترک سیگار برابری می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

راز آسمان پایتخت

ژن‌درمانی

نتایج تحقیقی که در ژانویه انجام شده، نشان می‌دهد که موش‌های تحت نوع خاصی از ژن‌درمانی، 109 درصد عمر بیشتری از دیگر موش‌ها داشتند. در این آزمایش به موش‌هایی که 124 هفته عمر داشتند (تقریبا معادل 77سال در انسان) ویروسی بی‌خطر تزریق شد. این ویروس بی‌خطر در بدن آن‌ها تغییرات ژنتیکی برای تولید گروهی از پروتئین‌ها به نام فاکتورهای یاماناکا ایجاد کرد. موش‌هایی که این نوع درمان را دریافت کردند، قلب و کبد سالم‌تری نیز داشتند. این نوع پروتئین از سال 2000 به عنوان یکی از عوامل حفظ سلامت سلول‌ها شناخته شده است.

سبزیجات و جگر

در تحقیقی از دانشگاه ویرجینیا، محققین از شرکت‌کنندگان خواستند تا در یک برنامه هشت هفته‌ای، مقادیر زیادی سبزیجات، دانه‌های گیاهی و جگر مصرف کنند. همچنین به شرکت‌کنندگان توصیه شد تا در هفته پنج بار ورزش کنند، هر شب هفت ساعت بخوابند و روزانه ده دقیقه تمرین تنفس انجام دهند. هرچند بیشتر شرکت‌کنندگان تنها 80 درصد برنامه را اجرا کردند، با این حال بررسی‌ها نشان داد که از نظر زیستی جوان‌تر شده‌اند.

افزایش میتوکندری

کومارین ایجاد کننده‌ میتوفاژی (MIC) می‌تواند به میتوکوندری سلول برای پاکسازی کمک کند. با افزایش سن، قابلیت میتوکوندری برای تخلیه و پاکسازی سلول‌های مرده کمتر می‌شود. در همین رابطه دانشمندان موسسه باک توانستند با روش ایجاد میتوفاژی، سلول موش‌های آزمایشگاهی را پاکسازی کرده  و از این طریق طول عمر سلول را نیز افزایش دهند.

هرچند کومارین در دارچین و لوبیای تونکا موجود است، محققین از مقادیر متمرکز بالاتری برای این آزمایش استفاده کردند. از آن‌جاکه هنوز این آزمایش بر روی انسان انجام نشده، ارایه نظر قطعی به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. با این حال پروتئینی که در این آزمایش در بدن موش‌ها بررسی شد، در بدن انسان نیز موجود است.

نوشیدن آب

نوشیدن آب بسیار نه تنها سرعت کهولت سن، بلکه خطر بیماری‌های دوره‌ای را نیز کاهش می‌دهد. دانشمندان مرکز ملی قلب، ریه و خون امریکا در این باره روی بیش از 11 هزار نفر از افراد بالای 30 سال تحقیقی انجام داده‌اند. این تحقیق نشان داد که مقادیر زیاد سدیم با خطر ابتلا به بیماری‌های دوره‌ای و سکته ارتباط مستقیم دارد. هرچه آب بیشتری مصرف کنید، الکترولیت‌هایی همچون سدیم را رقیق‌تر کرده‌اید. هرچند این محققان مشخص نکردند دقیقا چه مقدار آب باید بخوریم، اما توصیه عمومی حدود هشت لیوان در روز است.

انتهای پیام

لست سکند
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز