12 خودرو لوکس که باید بیشترین مالیات را بدهند

چندی پیش سرپرست دفتر طراحی و تحلیل فرآیندهای مالیاتی گفت تا پایان دی ماه حدود 570 هزار خودرو لوکس شناسایی شده‌اند که مشمول مالیات می‌شوند و تا پایان بهمن ماه برای پرداخت این مبلغ فرصت دارند.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ بازار خودرو، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.

به گزارش کاماپرس، طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۰ اگر جمع ارزش خودروهای تحت تملک یک شخص و خودروهای فرزندان زیر ۱۸ سال او، بیش از ۱ میلیارد تومان باشد، مشمول مالیات خودروهای لوکس خواهد شد و در صورت عدم پرداخت، از نقل و انتقال خودرو جلوگیری می‌شود. در ادامه 12 خودرو معرفی خواهند شد که مشمول بیشترین مالیات می‌شوند؛

در همین زمینه بخوانید:

1. ب ام و Li730

بی ام و سری ۷ نسل آخر تا قبل از ممنوع شدن واردات خودرو، در سال 2016  به ایران آمد و از موتور ۴ سیلندر نیز بهره‌مند شد و به همین دلیل محدودیت حجم موتوری که در زمان باز بودن واردات روی خودروها اعمال می‌شد نتوانست جلوی ورود سری ۷ به بازار ایران را بگیرد. پرشیا خودرو بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ سری ۷ اتاق G11 را در بازار ایران در کد 730i و 730Li  عرضه کرد. قیمت این خودرو اکنون در بازار حدود 9 میلیارد و 700 میلیون تومان است و حدودا باید نزدیک به 300 میلیون تومان مالیات بپردازد.

راز آسمان پایتخت

2. مرسدس بنز E200

مرسدس بنز در میان سه راس مثلث خودروسازی آلمانی، یعنی مرسدس بنز، آئودی و بی ام و، بدون شک محبوب‌ترین برند برای ایرانیان به شمار می‌آید. پیش از ممنوعیت واردات خودرو تعداد محدودی E کلاس جدید با مدل 2017 به ایران آمد و بعد از ممنوعیت واردات، همین تعداد ترخیص شده میان دلال‌ها دست به دست می‌شدند. اما سرانجام با حکم قضایی و ترخیص تعدادی از خودروهای در گمرک مانده، E کلاس‌های ستاره ایران هم در سال 98 ترخیص شدند و به نمایندگی های ستاره ایران آمدند و پای پای مدل 2018 نیز به بازار رسید. قیمت حدودی این خودرو اکنون 7 میلیارد و 200 میلیون تومان است و بیش از 250 میلیون تومان به آن مالیات تعلق می‌گیرد.

3. لکسوس آر ایکس

لکسوس RX یک کراس اوور لوکس است که از سال ۱۹۹۸ به سبد محصولات شرکت تویوتا راه پیدا کرده و تاکنون در چهار نسل مختلف راهی بازارهای جهانی ارائه شده است. شرکت ایرتویا به عنوان نماینده رسمی تویوتا، نسل چهارم لکسوس آر ایکس را به صورت نسبتا محدود و در قالب مدل‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به بازار ایران عرضه کرد. همچنین نسل‌های دوم و سوم لکسوس RX نیز موفق شده بودند تا در قالب مدل‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳ مهمان جاده‌ها باشند اما با توجه به پیشرانه حجیم ۳.۵ لیتری مدل‌های قبلی، واردات آنها از سال ۲۰۱۴ به کشورمان ممنوع اعلام شد. قیمت حدودی این خودرو 7 میلیارد و 50 میلیون تومان است و بیش از 250 میلیون تومان مشمول مالیات می‌شود.

4. ب ام و ۵۳۰i

ب ام و سری پنج را می توان تلفیق زیبایی از مشخصات یک خودرو لوکس و اسپرت دانست که در کمتر خودرو مشابهی دیده می‌شود. ب ام و در طول حدود 40 سال گذشته همواره توانسته این معجون فنی مهندسی خود را در سطح بهترین های بازار حفظ کند و همواره مشتریان خود را راضی نگه دارد، اما حالا در روزگاری که دنیا به سمت خودروهای برقی و خود ران پیش می‌رود، هفتمین نسل از سری پنج کاری سخت‌تر از همیشه در پیش دارد. این خودرو 5 میلیارد و 950 میلیون است و حدود 200 میلیون تومان باید مالیات بپردازد.

5. ب ام و X4

این خودرو با قیمت حدودی 5 میلیارد و 300 میلیون تومان یکی از نخستین شاسی بلندهای کوپه در دنیا است و این در حالی است که کمپانی ب ام و، پایه گذار این کلاس از خودرو است. در واقع ب ام و X4 در کنار X6 از معروف‌ترین و پرفروش‌ترین شاسی بلندهای کوپه در دنیا هستند و در کشور ما هم همین دو خودرو در این کلاس هستند. به این خودرو حدود 200 میلیون تومان مالیات تعلق می‌گیرد.

خودروی ششم، با قیمت 4 میلیارد و 830 میلیون تومانی، لکسوس ان ایکس است که نزدیک به 100 میلیون تومان مالیات به آن تعلق گرفته است و رتبه هفتم، به کیا سورنتو سه میلیارد و 980 میلیونی تعلق می‌گیرد. در رتبه هشتم باز هم به یک ب ام و می‌رسیم؛ ب ام و ۳۳۰i سه میلیارد و 800 میلیون تومان است و بیش از 50 میلیون تومان، شامل مالیات می‌شود.

مینی کانتری من اس، خودرو دیگری است که بالای سه میلیارد تومان قیمت دارد، این خودرو که با قیمت سه میلیارد و 150 میلیون تومان در بازار ایران موجود است باید حدود 100 میلیون تومان مالیات بپردازد.

دهمین خودرو در بین 12 خودرو لوکسی که شامل مالیات می‌شوند، هیوندای آزرا با قیمت دو میلیارد و 980 میلیون تومان است. در همین بازه قیمتی، سانگ یانگ رکستون نیز وجود دارد که با قیمت دو میلیارد و 350 میلیون تومان، باید مالیات مخصوص خودروهای لوکس را پرداخت کند.

و آخرین خودرو بالای دو میلیارد تومان، میتسوبیشی اوتلندر PHEV با قیمت دو میلیارد و 830 میلیون تومان است که صاحب آن باید تا پایان بهمن ماه برای پرداخت مالیات اقدام کند.

نحوه محاسبه مالیات خودرو 1401

گفتنی است مطابق لایحه بودجه 1401 هم انواع خودروهای سواری و وانت دوکابین دارای شماره انتظامی شخصی، اعم از حقیقی و حقوقی، با قیمت بیشتر از یک میلیارد تومان باید مالیات بپردازند. نحوه پرداخت مالیات به وسیله سازمان امور مالیاتی کشور تا پایان سال 1400 تعیین و اعلام خواهد شد.

این مالیات به شکلی است که ارزش خودرو تا مبلغ یک میلیارد و 500 میلیون تومان نسبت به مازاد یک میلیارد تومان یک درصد، تا مبلغ 3 میلیارد تومان نسبت به اضافه یک میلیارد و 500 میلیون تومان دو درصد، تا مبلغ 4 میلیارد و 500 میلیون تومان نسبت به مازاد 3 میلیارد تومان سه درصد و نسبت به مازاد 4 میلیارد و 500 میلیون تومان تقریبا چهار درصد در نظر گرفته شده است. افراد تا قبل از پرداخت مالیات خودرو خود، امکان نقل و انتقال قطعی و حتی اجاره آن را هم ندارند.

این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز