تامین اجتماعی با یک مشکل 32 هزار میلیاردی روبرو شد

x تبلیغات
هلو

در حالی که پیش از این اعلام شده بود دولت برای پرداخت بدهی های خود به سازمان تامین اجتماعی 9 شرکت دولتی را به این سازمان واگذار می کند، گزارش رسانه ها جکایت از آن دارد که این واگذاری با مشکلاتی مواجه است. ضمنا توضیحات روابط عمومی شستا بیان گر این نکته است که این مشکلات ارتباطی با این هلدینگ ندارد.(این خبر به روز رسانی شده است)

به گزارش کاماپرس، شستا ، هلدینگ سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی است و به عبارت دیگر این شرکت به صورت یک هلدینگ دارایی ها و شرکت های متعلق به سازمان تامین اجتماعی – و در واقع متعلق به کارگران بیمه پرداز و بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان – را مدیریت و راهبری می کند.

اوایل تابستان امسال نیز اعلام شد دولت بخش دیگری از مطالبات سازمان تامین اجتماعی را در قالب واگذاری برخی شرکت ها به تامین اجتماعی پرداخت کرده و  این طور به نظر می رسید که  9 شرکت دولتی واگذار شده به تامین اجتماعی نیز  به زیر مجموعه های جدید شستا تبدیل می شوند اما توضیحات روابط عمومی شستا نشان می دهد واگذاری این شرکت ها به تامین اجتماعی به معنی واگذاری آنها به شستا نیست.

در جوابیه روابط عمومی شستا به کاماپرس آمده است:  همانطور که پیشتر هم توسط شستا اعلام شد بدهی۳۲ هزارمیلیاردی دولت به سازمان تامین اجتماعی بوده و به سازمان تامین اجتماعی هم در قالب شرکت‌های مورد اشاره در متن پرداخت شده است.
در گزارش روزنامه شرق هم در ابتدای گزارش به سازمان تامین اجتماعی اشاره شده است.
شستا بنگاهی اقتصادی و سودآور است که امسال بیش از ۱۹هزارمیلیارد تومان در مجمع‌سالانه‌اش سود اعلام کرد و شرکت‌های مورد اشاره در متن گزارش هم به شستا واگذار نشده است.
لازم به ذکر است که در زمان انتشار این خبر،به دلیل این‌که برخی رسانه ها دچار همین اشتباه شده بودند،شستا از طریق رسانه رسمی خود،شستا رسانه پاسخ دقیق داده است.(این خبر به روزرسانی شده است)

به هر شکل گزارش روزنامه شرق بیان گر این است که این واگذاری از منظر نمایندگان عضو کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس از سازمان خصوصی سازی، غیرقانونی بوده است.

x تبلیغات
دریان سفر امید

بر اساس گزارشی که شرق منتشر کرده است دولت  تیرماه سالجاری تصویب كرد ۳۲ هزار میلیارد تومان از سهام 9 شرکت‌ دولتی به‌جای بدهی‌ها به تأمین اجتماعی واگذار شود.

بر اساس این مصوبه، پالایشگاه نفت امام خمینی(ره) شازند، طلای زرشوران، آلومینیوم جاجرم، آلومینیوم جنوب، تجهیزات سنگین هپکو، پتروشیمی دماوند، توسعه گردشگری ایران و ماشین‌سازی تبریز به ازای 32 هزار میلیارد تومان از مطالبات تأمین اجتماعی به این مجموعه واگذار شد.

اکنون احمد علیرضا‌بیگی، عضو هیئت تحقیق‌وتفحص از سازمان خصوصی‌سازی، در نامه‌ای به رئیس مجلس، واگذاری این شرکت‌های دولتی به تأمین اجتماعی را خلاف قانون و تکرار تخلفات در واگذاری‌ها اعلام کرده است.

اخبار مهم مرتبط را بخوانید:

واگذاری عجولانه و بدون تعیین قیمت سهام شرکت های واگذار شده

وی با اشاره به بند 6 مصوبه هیئت اظهار کرده است: سازمان تأمین اجتماعی مکلف بوده مازاد بر 17 درصد سهام خود در شرکت‌های موضوع این تصویب‌نامه را به صورت مرحله‌ای و حداکثر تا پایان سال 1399 به بخش غیردولتی واگذار كند. چنانچه این امر در مهلت مقرر محقق نشود، سازمان خصوصی‌سازی مجاز است این امر را رأسا انجام دهد.

به باور این نماینده عضو کمیسیون تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی سازی، این مصوبه وظایف قانونی سازمان خصوصی‌سازی را به سازمان تأمین اجتماعی تفویض كرده که حاصلی غیر از آشفتگی بیش از پیش در واگذاری شرکت‌ها و بنگاه‌های دولتی دربر ندارد‌. از آنجا که سازمان تأمین اجتماعی به‌عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی دارای استقلال مالی و اداری بوده و تکلیفی در مراعات مقررات قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 در واگذاری این اموال به بخش غیر‌دولتی ندارد، این امر می‌تواند به سبب عدم تکلیف در مراعات اهلیت واگذارشوندگان و همچنین قیمت واگذاری، زمینه‌ساز بروز فساد اقتصادی شود و مصوبه مذکور از این حیث اصول پیشگیری از بروز جرائم اقتصادی را نیز نادیده گرفته است.

به باور وی، علت تعجیل در این واگذاری بدون مشخص‌بودن قیمت نهایی سهام شرکت‌های واگذار‌شده مبهم و غیرقابل‌توجیه است. از آنجا که وفق متن مصوبه این اموال دولتی با ارزش برآوردی واگذار شده‌اند و تعیین قیمت نهایی به تصویب هیئت واگذاری موکول شده، مشخص است که ارزش‌گذاری این بنگاه‌ها با استفاده از ابزارهای پیش‌بینی‌شده در قانون صورت نپذیرفته که نتیجه محتوم این واگذاری به استناد سوابق قبلی این‌گونه واگذاری‌ها، تضییع اموال دولتی است.

اخبار مهم روز را بخوانید:

 

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار مهم ، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

مرتبط با : شستا
x تبلیغات
آ اس پ
آمیتیس تراول
سفریار آریا
فارکسیو

18 دیدگاه در “تامین اجتماعی با یک مشکل 32 هزار میلیاردی روبرو شد

  1. ضیامهر عبداللهی میگوید:

    با سلام و عرض ادب ،در زمانهای قدیم به حکیمی یک جمله ی خبری را تعریف گردند نفرسومی ازراست و دروغگویی گوینده سئوال کرد و حکیم اینطور جواب داد : ایشان کی راست گفته که این بار دروغ گویید . حالا این دولت تاکنون کی وچه زمانی راست گفته که اینبار دروغ گوید؟ از سردبیر محترم تقاضای درج مطلب فوق را خواهانم و اگر در خصوص این جمله ۲هزاری کج افتاده باشد به دولت با همیان پر از تدبیر مراجعت نمایند مشکل حل میشود. دولت محترم در طول ۷سال و اندی چنان گرهی در کارهای این ملت زده وچنان قفلی در صندوق اقصاد زده وآنچنان سنگی به چاه انداخته بعد از این هزاران کاردان هزاران ،کارشناس،هزاران اقتصاد دان واقعی (البته بجز ۲۵ اقتصاد دان اخیر که دولت را از مسائل بورس ودلار آگاه کرده و فاجعه به بار آوردند) هزاران دانا جمع بشوند وهزاران روز باهمفکری هم برنامه ریزی کنند باز نتوانند آن گره ها و قفلها را باز کنند فعلا فقط قضیه بورس را بعد از سه ماه خودشان نمی توانند درست کنند وای بحال دولت بعدی که با این وضع کشور را تحول خواهند گرفت

  2. محمد میگوید:

    بابا این شستا هم مارو رو گذاشته سر کار اشکال نداره بزار بسته باشه ولی کاشتی وقتی باز شد مثبت بده وگرنه خو بد بخت میشیم

  3. احمد میگوید:

    باز نکنید. ما هیچ سهام دولتی را نخواهیم خرید حتی اگر آن سهام طلا باشد دیگر نخواهیم خرید

  4. حسین میگوید:

    بیچارمون کردن با این بورس شون اگر سرمایمون رو داده بودیم پهن خریده بودیم تا الان دوبل شده بود من که از بعث و بانی نمیگذرم خیلی ها مثل من هستن من شاید مجبور بشم با ضرر سهامامو بفروشم تا آخر عمر نفرین من و امثال من پس باعث و بانی این وضعیت

  5. حسین میگوید:

    لعنت به عرضه اولیه
    لعنت به دارا اول
    لعنت به دارا دوم
    لعنت به دارا سوم
    لعنت به حجم مبنا
    لعنت به دامنه نوسان
    لعنت به الف
    لعنت به ب
    لعنت به ساعت 8:30
    لعنت به سرخطی

  6. محمدرضا میگوید:

    یکی از مسببان این وضعیت حقوقی شستا بود که با خالی کردن بی دلیل 70 میلیون صف خرید در تاریخ 5 شهریور دقایق آخر بازار، برای دو ماه بازاری که آرامش داشت رو به کما برد

  7. امیر میگوید:

    سلام شستا رو باز کنید بلکه شاخص زود بیاد پایین چون که اخص نزدیک یک میلیون جذاب است و همین باعث صعودی شدن شاخص ویک کف معتبر میشود

  8. امیر میگوید:

    دولت بعد از چندین و چند سال قسمت کنی از بدهی نجومی خود رو در قالب سهام به سازمان تامین اجتماعی انداخت وحالا آقایان فرمایشات می کنند نخیر غیر قانونی اینه که دائم دولت دستشرو تو جیب سازمانی تامین اجتماعی نی کند تا مشکلاتش را مثلا بدهی به مربی تیم ملی فوتبال رو از اموال کارگرانو کارفرمایان بده آن وقت دبه هم در آوردید . خیر باشه

  9. پ میگوید:

    تامین اجتماعی با سهام شستا چه کرد ؟
    این شرکت بیمه ای که در واقع یک بانک برای کلیه کارگران و بازنشسته ها و خانواده آنها می باشد
    در واقع میلیاردرها دلار پول دریافتی از فروش سهام سرمایه گذاران بورس را مانند پس انداز بازنشسته گان غارت کرد
    بله بزرگترین کاری که تامین اجتماعی با شستا کرد فروش موسسات و کارخانجاتی بود که از ۷۰ سال پس انداز بازنشسته ها تاسیس شده بود
    و متاسفانه قسمت عمده این پول برای پرداخت حقوق نجومی مدیران تامین اجتماعی و پرداخت ده ها نوع وام به پرسنل این شرکت بیمه بود
    تا هرچه بیشتر بتوانند پس انداز بازنشسته ها را به نفع خود و سازمان تامین اجتماعی چپاول کنند

  10. ناشناس میگوید:

    حالا یه بهونه دیگه پیدا کردند تا چند ماهی هم شستا رو بسته نگه دارند چون با این وضعیت گند بورس اگه باز شه فاتحه بورس که خونده شده باید تالار شیشه ای رو به خاک سپرد . فقط یه عده امثال ما به فنا رفتیم این است دولت امید و تدبیر .

  11. محمود میگوید:

    خدا شاهد و گواه است تمام سرمایه زندگی من بعد از ۵۰سال زندگی همین ۲۵م بوده که با امید گذاشتم تو بورس خدا مسببان این قضیه را که بورس و اموال مردم را به نابودی کشیدن لعنت کند اگر حقی هست خدا بگیرد ولی امید واریم که خدا کمک کند و این نا امیدی به امید مبدل شود

  12. م میگوید:

    ایران خنده دارترین کشور دنیاست که پنجاه درصد اقتصاد کشورش در تصاحب یک سازمان بیمه ای است و با پول حق بیمه های مردم و حمایت دولت فاسدش این سازمان بیمه ای این فساد بزرگ اقتصادی را مرتکب شده است و جالبه که دولت به این سازمان بیمه ای که از مردم حق بیمه می گیرد بدهکار است در کشورهای پیشرفته کارخانجات تولیدی در اختیار نخبگان علمی است که به دولت مالیات پرداخت می کنند نه یک سازمان بیمه ای فاسد و کمیته امداد و آستان قدس و الی ماشا الله نهادهای معاف از مالیات دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان