اولین مرحله یارانه ۱۰۰ هزار تومانی و ۱۲۰هزار تومانی معیشتی کرونا حدود ۱۰ روز پیش به حساب مشمولان واریز شده، اما هنوز حواشی و انتقادات درباره آن ادامه دارد، ضمن آن که احتمال افزایش 5/5 میلیون نفر به مشمولان این یارانه نیز در ماه جاری وجود دارد.
به گزارش کاماپرس، از همان لحظه های اول واریز یارانه ۱۰۰ هزار تومانی کرونا، سوالها و اعتراضهای کسانی که این یارانه را نگرفته اند، شروع شد و هنوز هم ادامه دارد. خیلی از کسانی که مشمول این دوره از پرداخت یارانه نشده اند، معتقدند همه شرایط اعلام شده از سوی وزارت کار و رفاه اجتماعی را داشته اند، اما به حساب خالی که دارند، یارانه ای واریز نشده است.
اما ماجرای حواشی و اعتراضها به یارانه معیشتی کرونا از کجا شروع شد و قرار است چه پایانی داشته باشد؟
چرا نیازمندان واقعی یارانه نگرفتند؟
افرادی که این یارانه را نگرفته اند معتقدند در این طرح یارانه به دست مستحقان واقعی نرسیده است. آنها معتقدند شروط پرداخت یارانه با ایراد همراه است. مثلا اولین شرط برای دریافت این یارانه های ۱۰۰ و ۱۲۰ هزار تومانی نداشتن حقوق ثابت است.
یعنی کسانی که حقوق حداقلی دارند، اما هر ماه رقمی به حسابشان واریز می شود در لیست افراد مشمول جای نمی گیرند، هر چند حقوق ثابتی که می گیرند اندک و ناچیز باشد. این افراد از همان روز اول پرداخت یارانه ها به این شرط اعتراض کردند اما هنوز جوابی نگرفته اند.
اخبار مهم را بخوانید
- یارانه ۴۵۵۰۰ تومانی ؛ احتمال حذف ۲۰ میلیون یارانه بگیر در سال آینده
- پراید با فرمول جدید شورای رقابت 90 میلیونی میشود؟
- خودروی ملی ترکیه خوش قیمتتر است یا دنا پلاس توربو اتوماتیک؟ (فیلم)
بیمه پردازهای بدون حقوق و یارانه
دومین شرط برای گرفتن این یارانه کمک معیشتی این بود که سرپرست خانواده و اعضای آن بیمهپرداز نباشند. شرطی که باعث اعتراض افرادی شد که به صورت آزاد بیمه میپردازند و درآمد خاصی هم ندارند.
این شرط باعث شد بسیاری ازکسانی که به دلیل کرونا بیکار شده اند و خودشان بیمه را به صورت آزاد پرداخت می کنند، از دریافت این یارانه کمک معیشتی محروم شوند.
شرط سوم و چهارم و ابهامات برطرف نشده
افرادی که شامل شروط سوم و چهارم دریافت این یارانه می شدند هم هنوز به عدم پرداخت یارانه برای آنها اعتراض دارند. گروه سوم که شامل طرح یارانه معیشتی میشوند، افرادی هستند که در گروه مشمولان طرح حمایت معیشتی باشند یعنی هم یارانه معیشتی می گیرند، هم وام یک میلیون تومانی کرونا را دریافت کرده اند. با این حال خیلی از این افراد اعلام کرده اند، با اینکه متقاضی وام یک میلیونی بوده اند و جزو معیشتی بگیر ها هم هستند، نه وامی برای آنها واریز شده است نه یارانه ۱۰۰ هزار تومانی کرونا. گروه چهارم هم کسانی هستند که کمترین وضعیت توانمندی مالی را دارند و از نظر بانکی در شاخص پایینی قرار گرفتهاند، اما بسیاری از این افراد هم هنوز یارانه ای نگرفته اند .
آیا جاماندگان در مرحله جدید یارانه می گیرند؟
یارانه ۱۰۰ هزار تومانی کرونا در 3مرحله دیگر طی ماههای دی، بهمن و اسفند برای خانوارها واریز می شود. سوالی که مطرح می شود این است که آیا این بار افرادی که در این شرایط در بدترین وضعیت معیشتی قرار دارند، یارانه می گیرند یا نه؟ آیا منابع تامین شده و نوبت جاماندهها رسیده یا این بحث به کل تمام شده و قرار نیست که پرداخت به لیست ذخیره انجام شود؟
حسین میرزایی سخنگوی طرح حمایت معیشتی کرونا در پاسخ به این سوال به ایلنا می گوید:« وزارت کار آنهایی را که مستحق هستند اما به دلیل محدودیت منابع در لیست اول جا نگرفته بودند، در لیست دوم قرار داد. تعداد آنها حدود ۵.۵ میلیون نفر است. به محض اینکه سازمان برنامه و بودجه اعلام کند که البته زمان آن مشخص نیست، کمک معیشتی دوران کرونا به این گروه هم پرداخت میشود.
کسانی که مشمول نشدهاند فکر میکنند به وضعیت اقتصادی و اجتماعیشان اشراف نداریم و چیزهایی را میدانند که ما به آنها دسترسی نداریم؛ درحالیکه از اوضاع آنها اطلاع داریم و هر زمان که شرایط آن بوجود آمد، پرداختها انجام میشود.»
اخبار مهم را بخوانید:
- بورس در کمین سرمایه های مردم در سال 1400
- 3 سهام بورس که زیان سهامداران را به سود تبدیل کردند
- یارانه معیشتی و بنزینی ؛ اعتراض جاماندگان و آمارهایی که غلط انداز است
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم ، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.