همه ما وقتی صحبت از نمک میشود، به یاد افزایش فشار خون و ترکیباتی همچون NaCl در این ماده میافتیم. اما آیا به راستی از کاربردهای نمک که در صنعت مورد استفاده میگیرد اطلاع دارید؟
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ بازار، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
به گزارش کاماپرس به نقل از میعاد بازرگانان رازی، در این مقاله قصد داریم تا به بررسی انواع مختلفی از نمک صنعتی میعاد بازرگانان رازی پرداخته و شما را ضمن آشنایی با محصولات این شرکت که جزو برترین تولیدکنندگان انواع سنگ نمک است، با خواص و کاربردهایی که استفاده از نمک در صنایع دارویی، شیمیایی و تولیدی کشور دارد آشنا کنیم.
سنگ نمک چیست و به چند دسته تقسیم میشود؟
سنگ نمک بر خلاف نمک خوراکی که از طریق دریا و تصفیه تولید میشود، از معادن نمکی ایران استخراج میشود. سهم بیشتر این معادن را شهر گرمسار در استان سمنان به خود اختصاص داده است که بیش از نیمی از تولید سنگ نمک معدنی صنعتی در این استان است.
سنگ نمک از نظر کاربرد به چند دسته تقسیم میشود که هر یک در صنایع خاصی مورد استفاده قرار میگیرند.همین ویژگیهاست که باعث شده نمک در زندگی ما انسانها کاربرد فراوانی داشته و نقش تعیین کنندهای برای تولید انواع محصولات در صنایع داشته باشد.
با استخراج سنگ نمک با اندازههای گوناگون، فرآیند دانه بندی روی آن از طریق شکستن این سنگ به دانههای ریزتر در چند مرحله انجام گرفته و از طریق دستگاههای مخصوصی که دارای سارن به ابعاد مختلف هستند، انواع سنگ نمک صنعتی ایجاد میشود که شامل موارد زیر هستند.
نمک صنعتی پودری
این نمک کوچکترین ابعاد را در بین نمک صنعتی دارد که فاقد هرگونه ساختار کریستالی است. نگهداری از نمک پودری به دلیل جذب رطوبت بالای محیط بسیار دشوار است؛ چرا که موجب کلوخه شدن نمک صنعتی خواهد شد. لذا تولید و دانهبندی باید در محیط کاملا خشک انجام گرفته و برای نگهداری از آن هم باید نهایت دقت را داشت.
از جمله صنایع پر کاربرد نمک صنعتی پودری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کلرسازی
- اسید سازی
- چرم سازی و دباغی
- تصفیه و گندزدایی
- تولید ضدیخ
- بازیافت
- حفاری نفت و میادین گازی
- صنایع غذایی همچون آجیل و خشکبار
نمک صنعتی شیلاتی
همانطور که از نام این نمک مشخص است در صنایع شیلات مورد استفاده قرار میگیرد. مهمترین کاربرد نمک شیلاتی برای پیشگیری و درمان برخی بیماریها مثل کاهش انگلها، قارچها و عفونتهای بهوجود آمده بر روی آبشش آبزیان میتوان اشاره کرد.
یخ زدن تخم ماهی و آبزیان در فصل زمستان یکی از مشکلاتی است که باعث ضربه محکمی به تولید ماهی در کشور میشود. نمک شیلاتی میعاد بازرگانان رازی چاره کار شما خواهد بود. در فصل زمستان میتوانید با استفاده از نمک شیلاتی در استخر دمای آب را بهتر کنترل کرده و از یخ زدن تخم ماهی و آبزیان نیز جلوگیری کنید.
علاوه بر این میتوانید با ترکیب کردن نمک در استخر پرورش ماهی و میگو، به نسبت ۸ لیتر آب به ۹۶۰ گرم نمک، علاوه بر جداسازی تخم ها، تخمهای مرده را به سطح آب انتقال داده و آنها را از تخمهای سالم که در کف آب باقی میمانند جداسازی کنید.
از دیگر کاربردهای نمک شیلانتی میتوان به استفاده در صنایع حمل و نقل برای برف روبی جادهها در فصل سرما و جلوگیری از یخ زدن و لغزندگی سطح جاده در زمستان اشاره کرد. چرا که این نوع نمک با توجه به اندازه درشتتری که نسبت به سایر انواع نمک صنعتی دارد، در ذوب کردن یخ و برف بهتر عمل میکند.
نمک صدفی صنعتی و کاربردهای آن
این نمک که با توجه به ساختار خاص خود به نام نمک مرواریدی و نمک صنعتی ۱۳۰ نیز شناخته میشود. به دلیل ساختار بلوری و کریستالی که دارد تقریبا شبیه به نمک خوراکی است و همان ابعاد را دارا است. از این نوع نمک در صنایعی استفاده میشود که از نمک برای انجام فرآیندهای خاصی استفاده میشود، چرا که این نوع نمک خاصیت خوراکی ندارد. به عنوان نمونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اسید کلریدریک موجود در این نمک صنعتی با توجه به ظاهر شفافی که دارد، باعث شده تا نسبه به سایر نمکها خلوص نزدیک به ۹۹ درصدی را داشته باشد که برای استفاده در صنایع اسیدسازی و تولید مواد شوینده عالی است.
- از مش بندی نمک صنعتی ۱۳۰ در صنایع دباغی استفاده میشود که از فساد پوست جلوگیری خواهد کرد. همچنین در فرآیند تولید چرم نیز تاثیر داشته و چربی موجود در پوست را با سرعت بالاتر و بهتری از بین میبرد.
- برای گندزدایی آب با نمک نیز از این نوع نمک استفاده میشود که نسبت به روش آب ژاول که روشی کاملا شیمیایی بوده و خطرات زیادی برای تجهیزات و انسان دارد انتخاب بهتری است.
نمکهای شکری
این نوع نمک هم به دلیل ساختار شبیه شکر با این نام نام شناخته میشود که البته نمک صنعتی ۱۱۰ یا نمک ۱۲۰ نام دیگر آن است. از این نمک نیز در صنایع پتروشیمی، شرکت نفت، حفاری، غذایی برای نمک سود کردن غذا و خوراک دام و طیور استفاده میشود. ساختار بلوری شکل این نمک در صنایع حفاری کمک میکند تا بتوان ساختار خاک را برای استخراج در معادین نفتی و حفاری که دارای خاک سستی هستند بهتر کرد.
نمک صنعتی میعاد بازرگانان رازی
ما در این مقاله شما را با انواع نمک صنعتی و کاربردهای آن آشنا کردیم. در صورتی که میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد انواع نمک کسب کنید، کافی است به وب سایت مراجعه کنید. علاوه بر این میتوانید با فرآیند خرید و قیمت نمک صنعتی آشنا شده و با ارزانترین نرخ موجود از این نمک در صنایع تولیدی خود استفاده کنید.
مرتبط با : میعاد بازرگانان رازی