بیت کوین برای علاقه مندان سرمایه گذاری دیگر یک نام ناشناخته نیست و بسیاری از صاحبان نقدینگی به دنبال خرید بیت کوین و ورود به بازار این ارز دیجیتال البته بعد از شناخت خصوصیات و ارزیابی سود و ریسک آن هستند.
به گزارش کاماپرس، با وجود مقاومت شدیدی که سرمایه گذاران سنتی و بانک های مرکزی در ایران و سراسر دنیا به دلایل اغلب درست و قابل درک در مقابل بیت کوین انجام دادند این ارز دیجیتال به صورت اعجاب انگیزی جایگاه خود را در میان دیگر کالاهای سرمایه ای باز کرده است. حالا کار به جایی رسیده که بیت کوینی که برخی آن را «هیچ» و «حباب» می دانستند نه تنها توسط بزرگان کسب وکار جهان مورد تائید قرار گرفته و در مورد روند و آینده آن تحلیل می شود، بلکه در دورترین نقاط هر کشور بیت کوین بدون آن که از رمز و راز آن کاسته شود به نامی آشنا برای بسیاری از مردم تبدیل شده است.
برای دسترسی سریعتر به آخرین اخبار و اطلاعات درمورد بیت کوین، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
بیت کوین چیست و چگونه پدید آمده است؟
بیت کوین یک ارز مجازی است که حدود 11 سال قبل توسط فردی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو خلق شده اما هنوز کسی نمی داند اولین بیتکوین را چه کسی تولید کرده است . اخیرا ادعا شد ایلان ماسک مدیرعامل مشهور و ثروتمند خودروسازی تسلا خالق آن بوده ولی برای این ادعا هم هیچ مدرکی ارائه نشد.
ارز مجازی بودن بیتکوین به این معنی است که این پول دیجیتال نه به شکل اسکناس است و نه به شکل سکه و نه به شکل هیچ برگه یا کالای ملموس دیگر . ضمنا اعتبار این ارز مجازی را هیچ دولت، بانک مرکزی یا بانک دولتی یا خصوصی یا صرافی یا فرد معتبر و ثروتمندی در جهان تضمین نکرده و به عبارت دیگر بیت کوین از پشتوانه های مرسوم سایر ارزهای سنتی جهان بی بهره است.
بیت کوین چگونه تولید می شود؟
ساز و کار تولید بیت کوین هیچگونه راز و رمز ناگفته و پنهانی ندارد و فرآیند تولید آن برای همه روشن است. بیت کوین به وسیله کدهای کامپیوتری و در دستگاه های مخصوصی که این کدها را استخراج می کنند و ماینر نام دارند تولید می شود. برای سرمایه گذاران بیت کوین همین قدر کافیست که بدانند تولید بیتکوین در کشور ما تحت قوانینی به صورت قانونی انجام میشود و البته برخی افراد نیز به صورت غیرقانونی به این کار مبادرت می کنند اما نتیجه یکسان است.
در واقع بیت کوینی که افراد خریداری می کنند چه قانونی تولید شده باشد و چه غیرقانونی ، قابلیت فروش مجدد را دارد و کسی نمی تواند مانع معامله آن شود. توجه داشته باشید که شاید برخی دولت ها و بانک های مرکزی بخواهند و یا بتوانند با استفاده از گلوگاه ها و درگاه های تبدیل پول های رایج هر کشور یا ارزهای بین المللی به بیت کوین در معاملات این ارز مجازی محدودیت هایی ایجاد کنند.
بیت کوین را چطور بخریم و بفروشیم ؟
برای معامله بیتکوین دو روش وجود دارد. روش اول استفاده از صرافی های آنلاین است. به زبان ساده تر، صرافی های آنلاین ریال شما را از طریق شماره حساب ها و درگاه های پرداختی که به شما اعلام می کنند، دریافت کرده و به ازای آن به شما بیتکوین می دهند. این صرافی ها از معامله ای که برای شما انجام می دهند کارمزد خود را برمی دارند. بیت کوین شما در کیف الکترونیکی مخصوص خودتان ذخیره می شود. این فرآیند اگر توسط یک صرافی آنلاین معتبر و با لحاظ کردن موارد امنیتی توسط خود شما هنگام پرداخت و ایجاد کیف الکترونیکی انجام شود، ایمن است.
مطالب مهم مرتبط را بخوانید:
- بیت کوین و هشدار مهم بیل گیتس به سرمایه گذاران
- بیت کوین بازهای ایرانی در لبه پرتگاه زیان 21 هزار میلیاردی
- خرید بیت کوین و 2 ریسک بزرگ آن برای سرمایهگذاران ایرانی
- بیت کوین تا 100 هزار دلار گران می شود
روش دوم خرید بیتکوین از طریق بازارهای معاملات است. اگر با بازارهای معاملات آشنا نیستید باید بدانید که این بازارها دقیقا مثل بازار معاملات بورس یا بازار فارکس عمل می کنند. در این بازارها خریداران و فروشندگان، به صورت مستقیم از طریق یک سیستم معاملاتی که مشابه آن در بورس کارگزاری نام دارد با هم در ارتباط هستند و میتوان سفارش کلیه معاملهگران بازار را در یک صفحه به صورت لحظهای دید.
اختلاف قیمت بین خریدار و فروشنده در این بازارها کم است و این به نفع طرفین معامله است. شرکتهای این سیستمهای معاملاتی، غالبا کارمزد کمی از این معاملات دریافت میکنند و معمولا حجم معاملات در این بازارها، بسیار بیشتر از صرافیها است.
جذابیت مهم بازار بیت کوین؛ سودهای هنگفت در کنار ضرر های کمرشکن!
اگر در حال ارزیابی بازار بیت کوین برای ورود به این بازار هستید نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید این است که این بازار هیچ محدودیتی در دامنه نوسان ندارد و ممکن است طی چند ساعت یا حتی چند دقیقه قیمت این ارز دیجیتال با جهش ها یا سقوط های شدید مواجه شود.
در حقیقت این اتفاق، یعنی رشد و ریزش قیمت های ناگهانی و شدید، که ریسک و سود و زیان این بازار را به شدت با دیگر بازارها متفاوت می کند، نه تنها بعید نیست بلکه یک روند معمول و همیشگی در بازار بیت کوین است.
روند قیمت بیت کوین
بیتکوین در بدو تولد، صفر دلار ، قیمت گذاری شده بود و در واقع هیچ کس برای آن تره خُرد نمیکرد! بعد از حدود یک سال – در سال 2010 – قیمت بیت کوین به ۰.۰۰۳ دلار رسید. از آن زمان تاکنون روند قیمت بیت کوین با وجود فراز و فرودهای شدیدی که داشته همواره رو به افزایش بوده است.
اوایل هفته گذشته – ابتدای اسفندماه – بیت کوین بعد از عبور از مرز تاریخی 58 هزار دلار وارد شیب نزولی شد و در یک روز 11 هزار دلار ریزش کرد. برخی کارشناسان بازار ارزهای دیجیتال پیش بینی کرده اند سقوط اخیر بیتکوین منتهی به از دست رفتن 85 درصد ارزش کنونی آن شود و بیت کوین به زیر 9 هزار دلار سقوط کند اما این که این پیش بینی به حقیقت تبدیل شود یا نه، هیچ کس نمی تواند درباره آن نظر قطعی بدهد.
رقبای بیت کوین را بشناسید
بیتکوین هم با وجود آن که مثل دیگر کالاهای سرمایه ای نیست و اصولا کالای ملموس نیست ، رقبایی از جنس خود دارد. اتریوم که در بازارهای معاملات با نماد (ETH) شناخته می شود معروفترین رقیب بیتکوین است. مشخص نیست چند درصد فعالان ایرانی بازارهای ارز مجازی اتریوم را به بیتکوین ترجیح داده اند اما به نظر نمی رسد حتی از ناحیه مشهورترین رقیب هم تهدیدی متوجه بیتکوین باشد. در واقع نبض بازار رقبای بیت کوین با این ارز دیجیتال تنظیم میشود و بسیار بعید است که آنها روندی معکوس با بیت کوین پیدا کنند. لایت کوین با نماد (LTC) ، بیت کوین کش با نماد (BCH) ، بیت کوین اس وی با نماد (BSV) و کاردانو با نماد (ADA) از دیگر رقبای بیتکوین به شمار میآیند.
برای دسترسی سریعتر به آخرین اخبار و اطلاعات درمورد بیت کوین، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام