٣٣ درصد راه‌های اصلی و شبکه شریانی کشور نیاز به مرمت دارد

x تبلیغات
هلو
در سال 1371 و در اجراي قانون تعديل نيروي انساني دستگاه‌هاي دولتي، تشكيلات وزارت راه‌وترابري مورد بازنگري قرار گرفت. در اين بازنگري معاونت‌هاي حقوقي و برنامه‌ريزي و ساختمان و توسعه راه آهن رسماً سازماندهي و داراي تشكيلات تفصيلي گرديدند. همچنين با تصويب قانون تاسيس شركت سهامي تامين ماشين‌آلات و تجهيزات راهداري و راهسازي، اداره‌كل تامين ماشين آلات منحل و جهت انجام بررسي‌هاي كارشناسی لازم، اداره كل مطالعات و بررسي‌هاي فني ماشين آلات ايجاد شد.
به گزارش کاماپرس، در پنجاه و هشتمين جلسه شوراي عالي اداري كشور، بنا به پيشنهاد مشترك وزارت راه و ترابری و سازمان امور اداري و استخدامي كشور با جدايي وظايف حمل ونقل جاده‌اي از پيكر وزارت متبوع و ادغام آن در شركت سهامي خاص پايانه‌هاي عمومي وسايل نقليه‌باربري، سازمان حمل ونقل و پايانه هاي كشور تاسيس شد.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از مرمت ٧٥٠٠ کیلومتر از راه‌های شریانی کشور خبر داد. رضا اکبری با اعلام این مطلب گفت: وضعیت رویه راه‌های کشور هر دوسال یک بار بررسی می‌شود. وضعیت راه‌های کشور توسط خودرو‌های تجهیز شده به انواع دوربین و حسگرهای سامانه مدیریت نگهداری رویه راه‌ها (PMS) بررسی و تجزیه و تحلیل می‌شود که بر اساس آخرین برداشت که در پاییز سال ١٣٩٧ انجام شد، حدود ٣٣ درصد راه‌های اصلی و شبکه شریانی کشور نیاز به مرمت روکش یا تعمیر اساسی دارد. وی افزود: بر اساس تجزیه و تحلیل سامانه مدیریت و نگهداری رویه راه‌ها (PMS)، ترمیم ٤ هزار کیلومتر از راه‌ها که اولویت بیشتری داشتند سال گذشته انجام شد و امسال نیز ٧ هزار کیلومتر دیگر در دست اقدام و تعمیر اساسی قرار دارد. وی خاطرنشان کرد: مقرر شد در ۲ هزار کیلومتر دیگر از راه‌ها نیز مرمت و نگهداری جاری انجام شود، بنابراین در مجموع ظرف دو سال، بیش از ١٣ هزار کیلومتر از راه‌های کشور تعمیر اساسی یا مرمت شده است.

اکبری اعتبارات مورد نیاز برای نگهداری راه‌ها در وضعیت مطلوب را سالانه ٢٠هزار میلیارد تومان دانست و افزود: اعتباراتی که به سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برای نگهداری راه‌ها تخصیص می‌یابد، سالانه حدود یک دهم این مبلغ است. در واقع سالانه ٢ تا ٣ هزار میلیارد تومان در اختیار این سازمان قرار می‌گیرد که با توجه به عمر مفید آسفالت و وجود عقب‌ماندگی تاریخی در این بخش همچنین نیاز تصاعدی به مرمت راه‌ها، همه ساله در قالب پیشنهاد به مجلس و دولت برای تامین اعتبار مورد نیاز این بخش تلاش شده و اینکه منابع درآمدی پایداری تعریف شود که به دلیل مشکلات اقتصادی پیش رو امکان‌پذیر نشده است. وی افزود: در همه کشورها، اعتبارات تعمیر راه‌ها از منابع دولتی جدا شده و از نسخه‌هایی نظیر مالیات بر سوخت، مالیات بر خودرو و عوارض بر جاده یا روش‌های ترکیبی استفاده شده است که در کشور ما این اتفاق رخ نداده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، معاون راهداری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور با بیان اینکه امروز در سراسر کشور بیش از ٣٥٠ اکیپ آسفالت در سطح راه‌های برون شهری فعال است، افزود: با توجه به اینکه بیشترین خرابی راه‌ها در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، فارس، کرمان، اصفهان، هرمزگان و خوزستان بوده طبیعی است که بیشترین حجم پروژه‌ها و اعتبارات به این استان‌ها تخصیص یافته است و این استان‌ها هرکدام ١٥ تا ٢٠ اکیپ فعال دارند. معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای افزود: از یک ماه آینده، بازنگری و اسکن مجدد راه‌های کشور توسط سامانه مدیریت و نگهداری رویه راه‌های کشور (PMS) آغاز خواهد شد؛ با توجه به اینکه خرابی حدود ٣ هزار کیلومتر از راه‌های کشور از دوره قبلی باقی مانده است و بخش دیگری از راه‌ها نیز در فاصله این دو سال مستهلک شده به میزان خرابی‌های راه‌های کشور اضافه خواهد شد و زمستان نیز در پیش است که به شبکه راه‌ها و آسفالت آسیب جدی می‌زند و اگر رویدادی نظیر سیلاب نیز اتفاق بیفتد حجم خرابی راه‌های کشور به شدت افزایش می‌یابد.

x تبلیغات
دریان سفر امید

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم  روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

مرتبط با : سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای
x تبلیغات
آ اس پ
فارکسیو
آمیتیس تراول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان