شرکت سيمان تهران بعد از توقف چند ساله در خصوص توليد سيمان حفاري چاه نفت، به منظور پاسخ به تقاضاي بازار داخلي و قطع واردات و همچنين نگاه به توسعه صادرات بار ديگر موفق به باز توليد اين محصول شد.
به گزارش كاماپرس، توليد مجدد محصول ذكر شده با حضور يحيي آل اسحاق، عضو هيئت مديره بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي، در شركت سيمان تهران آغاز شد. سيمان حفاري توليد شده اين مجموعه، به خاطر نوع روش توليدي آن، كيفيت مناسبي دارد.
بنا به گفته سيد عباس حسيني، مدير عامل شركت سيمان تهران، سيمان حفاري چاه نفت در رنجهاي مختلف آ، بي، دي، ایي و جي در این مجموعه قابل توليد است.
از ميان رده بنديهاي مختلف سيماني كه ذكر شده، سيمان كلاس ایي از مجموعه سيمان حفاري، مخصوص اكتشافات نفتي در عمق و فشار بالا، در حال حاضر توسط شركت سيمان تهران توليد ميشود. اين محصول يك نوع انحصاري در خاورميانه است. سيمان كلاس ایي را براي چاه هاي نفتي تا عمق ١٤ هزار فوتي نیز به كار ميبرند.
همچنين در شرايط كنوني تمامي محصولات حفاري اين مجموعه براساس استاندارد اي پي آي، موسسه تحقيقات نفت آمريكا، توليد و به بازار عرضه مي شوند. اين محصولات به دليل كيفيت بالا در بسياري از پروژههاي صنعت نفت ايران استفاده شده به علاوه خريداران بين المللي زيادي نيز دارد.
چالشهای صنعت سیمان کشور
به گفته حسيني اين صنعت همواره با مشكلاتي روبرو بوده كه همه آنها با همگامي و همراهي عوامل تاثير گذار بر توليد، گذرا است. همچنین صنعت نفت ایران، یک صنعت استراتژیک بوده و حمایت و همراهی با این صنعت در مسیر حفظ و ارتقای تولید نفت، یک حرکت ملی است.
يكي از مشكلات سال گذشته صنعت سیمان افزايش قيمت گاز بود. طبق مصوبه كميسيون تلفيق و بر اساس فرمول مد نظر، در اسفندماه ١٣٩٩ قيمت گاز براي صنعت سيمان به بيش از دو و نيم برابر نسبت به قیمت سال گذشتهاش رسید.
با احتساب اين نرخ قيمت گاز سيماني ها از ١١٩ تومان به ٣٠٠ تومان افزایش پیدا کرد. اين در حالي است كه طبق اعلام حسيني ٣٥ درصد توليد سيمان انرژي بر است. با اين افزايش قيمت گاز، قاعدتا ميزان هزينههاي توليد سيمان نیز بالا رفت.
هر گونه بحران و مشكلي بر روند فعاليت ٧٨ كارخانه سيماني فعال كشور و بر آينده شغلي اين بخش موثر خواهد بود. در حال حاضر متوسط ۲۵ هزار نفر به طورمستقیم و ۱۷۵ هزار نفر به شکل غیرمستقیم در صنعت سیمان مشغول به فعالیت هستند.
مرتبط با :