۲۱ مرداد جاری «جمشید سلطانمرادی» رئیس جامعه هتلداران مازندران خبر از فروش ۲۰ درصد هتلهای این استان داد و گلایه کرد که متولیان بهدنبال حل مشکلات گردشگری و هتلداران نیستند.
به گزارش کاماپرس، این درحالی است که وی چندی پیش نیز اعلام کرده بود: «هتلها از اسفند گذشته تا پایان تیر امسال ۷ هزار و ۴۰۰ میلیون تومان درآمد از دست دادهاند و ۷۵ هزار نیروی شاغل در این بخش با خطر بیکاری روبهرو هستند.»
یک روز پس از اعلام این خبر، «اکبر رضوانیان» نایب رئیس جامعه اقامتگاههای بومگردی ایران نیز هشدار داد: «تعداد زیادی از اقامتگاههای بومگردی که موجب مهاجرت معکوس، اشتغال و ادامه جریان زندگی در روستاها شدهاند در آستانه تعطیلی کامل و فروش قرار گرفتهاند.» در بحبوحه بحرانی که گریبان گردشگری را گرفته و گلایهای که از مشارکت نداشتن و دلسوزی نکردن سایر دستگاهها وجود دارد، «جاباما» بهعنوان پلتفرمی گردشگری سعی کرده است با انجام اقداماتی در قالب طرح «آفتابگردان» نهتنها جامعه میزبانان را در بحران کرونا تقویت کند بلکه امنیت سلامت و بهداشت سفر را برای میهمانان فراهم سازد.
بهداشت و نظافت اقامتگاهها، دغدغه نخست مسافران
مدیر ارشد مارکتینگ جاباما با اشاره به نظرسنجی انجام شده توسط این پلتفرم در سه بازه زمانی بهمن ۹۸، اردیبهشت و تیرماه ۹۹ از مسافران هتلها و اقامتگاههای طرف قرارداد خود، میگوید: در این سه نظرسنجی بهترتیب ۴۳، ۶۵ و ۷۷ درصد جامعه مورد مطالعه، بهداشت و نظافت محل اقامت را نخستین دغدغه خود اعلام کرده بودند؛ این آمار نشان میدهد با گذشت زمان دغدغههای بهداشتی مردم درحال افزایش است. در کنار این نظرسنجی، عامل محرک دیگری که موجب شکلگیری ایده «آفتابگردان» شد، افت قابل توجه میزان رضایتمندی مشتریان در فاصله بین شروع تا پایان اقامت بود. نکتهای که نهتنها موجب کاهش میزان رزروهای این دسته از اقامتگاهها میشد، بلکه «جاباما» را در تیررس انتقاد مشتریان قرار میداد؛ درحالیکه این مورد از اختیار و قدرت عمل این پلتفرم مارکت پِلِیس خارج بود.
میهمانان اقامتگاه تا لحظه پایان اقامت تحت پوشش جاباما
راشا شیدماهر با اعلام خبر عملیاتی شدن طرح آفتابگردان از ۲۲ مرداد ماه و شروع اطلاعرسانیها در این زمینه، درباره ویژگیهای این طرح توضیح میدهد: با اجرایی شدن طرح آفتابگردان، میهمانان تا لحظه پایان اقامت خود تحت پوشش جاباما قرار دارند و چند تضمین و خدمت را به آنها ارائه میدهیم.
به گزارش دنیای اقتصاد، وی قیمت مناسب، مطابقت تصاویر اقامتگاه در سایت با محل، برخورد حرفهای و استاندارد میزبان، نظافت و ضدعفونی و پلمب اقامتگاه، ارتقای کیفیت اقامتگاه، ارائه بسته بهداشتی رایگان و پشتیبانی لحظهای تا پایان سفر را گارانتیهای جاباما برای میهمانان بیان میکند. شیدماهر در توضیح روش ضدعفونی کردن اقامتگاههای طرف قرارداد این پلتفرم میگوید: همه قسمتهای اقامتگاهها را با هر رزروی ضدعفونی و برای ورود مسافران بعدی پلمب میکنیم تا دغدغه بهداشتی میهمانان را برطرف کنیم.
عضویت ۱۵۰ اقامتگاه استانهای شمالی در طرح آفتابگردان
مدیر ارشد مارکتینگ جاباما با بیان اینکه طرح آفتابگردان بهصورت پایلوت در استانهای شمالی کشور به اجرا درآمده است، خبر میدهد: تاکنون نزدیک به ۱۵۰ اقامتگاه در استانهای شمالی کشور در طرح آفتابگردان عضو شدهاند و میخواهیم تا پایان سال کل استانهای کشور را تحت پوشش درآوریم.
اما اجرای طرح آفتابگردان نهتنها این سوال را پیش میکشد که چرا شمال کشور بهعنوان پایلوت این طرح انتخاب شده است، بلکه این ابهام را ایجاد میکند که چنین طرحی خلاف سیاست جاباما مبنی بر ممانعت از تبلیغ به سفر نیست؟ پاسخی که شیدماهر به این پرسشها میدهد از این قرار است: مهمترین هدف آفتابگردان افزایش سطح استاندارد کیفی سفرهاست نه ترغیب و تشویق مردم به انجام سفر و از آنجا که استانهای شمالی در تقاضاهای فصلی مقاصد پرطرفدار سفر هستند، این استانها را بهعنوان پایلوت اجرای طرح انتخاب کردیم؛ بهاینترتیب با اجرای این طرح در استانهای شمالی ضمن اینکه سعی داریم امنیت بهداشت اقامتگاهها را در این استانهای پرمسافر و درنتیجه پرخطر افزایش دهیم، بلکه بهنوعی توان آفتابگردان را محک میزنیم. البته وی در بخش دیگری از این گفتوگو به تشریح وضعیت کنونی گردشگری میپردازد و تصریح میکند: هتلها و اقامتگاههای کوچک بهویژه در شهرهای کوچک بهشدت در معرض ورشکستگی قرار دارند؛ این درحالی است که اعداد و ارقام رزرو هتلها با سال قبل قابل مقایسه نیست.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
مرتبط با : جاباما