روزنامه «شرق» در گزارش امروز خود به ضمانتهای اجرای مصوبه ستاد ملی کرونا درباره سقف اجاره خانه پرداخته و از زبان یک فعال صنفی راهکارهایی را پیش پای مستاجران قرار داده است.
به گزارش کاماپرس؛ باوجود آنکه بنابر مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار شد برای جلوگیری از انتقال ویروس مستاجران جابهجا نشوند و صاحبخانهها نهایتا با ۲۵درصد افزایش نرخ کرایه، با مستاجران تمدید قرارداد کنند، اما همچنان صاحبخانههای بسیاری هستند که بیتوجه به این مصوبه لازم الاجراء ، مستاجران را در برابر گزینه «تخلیه» یا «دوبرابر شدن نرخ ودیعه و اجارهبها» قرار میدهند.
شورای حل اختلاف دستور تخلیه نمیدهد
به نوشته شرق:«حسام عقبایی، نایبرئیس اول صنف اتحادیه مشاوران املاک به شرق گفته است: بر اساس توافق سه قوه، دادگاههای ما در ایام تعیینشده در مصوبه دستور تخلیه برای مستأجر صادر نمیکنند و مستأجر لازم نیست محل سکونت خود را تخلیه کند. این مالک است که باید به شورای حل اختلاف برای گرفتن دستور تخلیه مراجعه کند. شورای حل اختلاف هم باتوجه به مصوبه ستاد کرونا دستور تخلیه نمیدهد.»
ضمانت اجرا دارد
او درباره قابلیت اجرائی این مصوبه بیان میکند: این مصوبه قابلیت اجرائی دارد. زیرا اگر یک موجری بگوید در شهر تهران افزایش 25درصدی را قبول ندارم و میخواهم اجارهبهای منزل خود را 50 درصد افزایش دهم، مستأجر هم اگر نمیخواهد باید خانه را تخلیه کند، ضمانت اجرای این قانون، در اینجا روشن میشود.
تازه ترین اخبار حوزه مسکن را بخوانید:
هیچ بهانهای قبول نیست
نایبرئیس اول صنف اتحادیه مشاوران املاک بیان میکند: اگر موجر بگوید که خودش در این خانه میخواهد بنشیند یا دختر و پسرش ازدواج کرده و قرار است از این خانه استفاده کنند، هیچیک از این فروض تا پایان اعلام وضعیت سفید کرونا در مراجع قضائی مسموع نیست.
به گفته او مستأجرانی داریم که خانه خود را اجاره دادهاند و خودشان هم مستأجر هستند. مثلا خانه فردی در خیابان فاطمی است و خودش در جردن ساکن شده است، درحالحاضر که وضع اقتصادی بد است، این فرد میخواهد به خانه خیابان فاطمی خود بازگردد، در این شرایط مصوبه ستاد کرونا اجازه نمیدهد که این جابهجایی انجام شود.
عقبایی عنوان میکند: اگر موجر بخواهد خانهاش را بفروشد. اینجا هم قانونگذار برای آن ضمانت اجرا دیده است و گفته اگر صاحبخانه رسما خانهاش را فروخت، نه به این معنا که اسناد صوری تهیه کند بلکه در دفتر خانه اسناد رسمی انتقال انجام شود، فرد استعلام شهرداری و… را بگیرد و خانه را بفروشد، مستأجر دو ماه پس از انتقال سند مهلت دارد که آن خانه را در اختیار داشته باشد تا خانه جدید پیدا کند.
مطالب مرتبط را بخوانید:
- وام اجاره : گمانه زنی مبلغ وام از 15 تا 50 میلیون
- افزایش اجاره خانه و گفتار درمانی وزیر مسکن!
- گفتگو با صاحبخانه های بی رحم !
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام