برخی شرکتهای حاضر در تالار بورس، بر اساس صورتهای مالیشان زیانده هستند اما در عین حال قیمت سهام آنها با رشد زیادی همراه بوده است. در اصطلاح رایج، ارزش سهام این شرکتها «حباب دارد» و واقعی نیست.
به گزارش کاماپرس، فعالان بازار سرمایه و بورسبازهای حرفهای همواره به خریداران و تازهواردها توصیه میکنند قبل از خرید سهام به تحلیل صورتهای مالی شرکتها بپردازند و «سهام بنیادی» بخرند. شرکتهایی که زیانده هستند اما قیمت سهام بالایی دارند، از جمله سهامهای غیربنیادی هستند که برای خرید توصیه نمیشوند. این شرکتها حبابسازهای بورس هستند. روزنامه هفت صبح، چند روز پیش با انتشار گزارشی، به معرفی 10 شرکت زیانده که قیمت سهام بالایی دارند پرداخت.
در این زمینه بیشتر بخوانید :
- بورس دیگر حباب ندارد/ محاسبه شاخص وارن بافت با دلار 4200 تومانی اشتباه است
- فروش سهام عدالت و بازی دو سر باخت فروشندگان
در این گزارش که به قلم احمدرضا نجفی نوشته شده، عملکرد یکساله شرکتها در بورس مورد بررسی قرار گرفته است. بنابه ادعای نویسنده، اغلب این 10 شرکت حبابساز در گروه خودروییها جای گرفتهاند و شرایط بعضی از آنها چنان حاد شده که نمادشان تعلیق در حالت تعلیق قرار گرفته است.
1- لیزینگ ایران (نماد: ولیز)
شرکت لیزینگ ایران که در زمینه خرید و فروش خودرو فعالیت میکند، پس از اعمال ممنوعیت در واردات خودرو با چالش جدی مواجه شد. ارزش سهام این شرکت از اوایل مرداد تا اوایل مهر سقوط شدیدی داشت؛ به شکلی که از 2104 تومان به 971 تومان رسید و بیش از 50 درصد افت کرد. نویسنده گزارش مدعی است این شرکت بزرگترین حباب بورس را دارد.
2- ایران خودرو (نماد: خودرو)
شرکت ایران خودرو در ماههای اخیر 7 هزار و 180 میلیارد تومان زیان کرده است. تازه این در شرایطی است که طبق آمارها این خودروسازِ بزرگ با افزایش تولید نیز همراه بوده است. ارزش سهام ایرانخودرو در 5 ماه اول امسال 13 برابر رشد داشت اما پس از آغاز ریزش بورس، قیمت هر سهم از 766 تومان تا حدود 277 تومان سقوط کرد. طبق اطلاعات مندرج در گزارش روزنامه هفت صبح، ایرانخودرو در حال حاضر پرضررترین شرکت بورسی است.
3- کنترل خوردگی تکینکو (نماد: رتکو)
شرکت کنترل خوردگی تکینکو، به سایر شرکتهای صنعتی خدمات پیشرفته کنترل و بازرسی ارایه میدهد. تکینکو، در یک سال گذشته 25 میلیارد تومان ضرر کرده است. با تقسیم این میزان زیان بر تعداد سهام این شرکت، به هر سهم 124 تومان ضرر میرسد؛ اما با نگاهی به تابلوی بورس مشاهده میشود که قیمت سهام این شرکت تا پایان خردادماه به 3 هزار و 550 تومان رسیده است. ناگفته نماند که در ریزش بورس، قیمت هر سهم رتکو تا هزار و 844 تومان پایین آمد.
4- تولید برق ماهتاب کهنوج (بکهنوج)
شرکت تولید برق ماهتاب کهنوج مالک 13 نیروگاه برق کشور است. این نماد از معدود نمادهایی بود که در هفتههای سقوط بورس، با رشد و صف خرید همراه بود. در یک سال گذشته 325 میلیارد تومان ضرر کرده است. زیانی که به هر سهم میرسد معادل 371 تومان است. قیمت سهام بکهنوج، در روزهای ریزش بورس بین 6 تا 7 هزار تومان باقیمانده و حباب آن بیشتر شده است.
5- مهرکام پارس (خمهر)
شرکت مهرکام پارس از زیرمجموعههای ایرانخودرو است که در حوزه تولید قطعات خودرو مانند تزئینات داخلی و خارجی، سپر، صندلی، داشبورت و کولر فعالیت میکند. 900 میلیارد تومان زیان سال گذشته این شرکت است. نماد خمهر یکی از پرحبابترین نمادهای بازار سرمایه است. اواخر تیرماه قیمت هر سهم خمهر 1710 تومان بود اما این روزها حدود 800 تومان ارزش دارد.
6- سایپا (خساپا)
شرکت سایپا حتی در فهرست حبابسازهای بورس هم در کنار ایرانخودرو قرار میگیرد و اجازه نمیدهد رقیب همیشگیاش احساس تنهایی کند. سایپا سال گذشته 2 هزار و 131 میلیارد تومان ضرر کرده است. سهام سایپا تا اواسط مردادماه نسبت به ابتدای امسال 9 برابر رشد داشت و از 62 تومان به 574 تومان رسید. پس از آغاز روند ریزش بورس، 60 درصد ارزش این سهام از بین رفت و قیمت هر سهم به 226 تومان رسید. ناگفته نماند که ضررده بودن سایپا از سال 1392 تاکنون ادامه داشته است.
7- شیر پاستوریزه پگاه فارس (غفارس)
شرکت صنایع شیر ایران، حدود 86 درصد سهام شرکت شیر پاستوریزه پگاه فارس را در اختیار دارد. شیر پگاه فارس که در زمینه تولید و بازرگانی محصولات لبنی فعالیت میکند، در سال گذشته 24 میلیارد تومان زیان داشته است. قیمت هر سهم غفارس در پایان اردیبهشتماه 1920 تومان بود اما این روزها در محدود 970 تومان معامله میشود.
8- ایران ارقام (مرقام)
شرکت ایران ارقام یکی از مهمترین شرکتهای حاضر در گروه رایانه بازار سرمایه است. این شرکت که با نماد مرقام چند ماه قبل در صدر باارزشترین شرکتهای گروه «رایانه و فعالیتهای وابسته به آن» قرار داشت، این روزها به جایگاه چهارم تنزل داشته است. این شرکت که با سرمایه 50 میلیارد تومان به ثبت رسیده، در عملکرد سال گذشته خود 29 میلیارد تومان زیان را نمایش داده است. میزان سهام شناور ایران ارقام، یکی از ویژگیهای شاخص این شرکت است. تنها 28 درصد سهام این شرکت در اختیار سهامداران عمده است و 72 درصد مابقی در بورس دست به دست میشود.
9- بانک پارسیان (وپارس)
بانک پارسیان در سال گذشته هزار و 100 میلیارد تومان زیان کرده است. روزنامه هفت صبح، این میزان زیان را در حالی گزارش کرده که در صورتهای مالی بانک پارسیان تراز عملکرد مثبت است و این بانک 30 درصد سود به دست آورده است. هر سهم وپارس در ابتدای شهریور به قیمت 594 تومان رسید اما در هفت گذشته تا 366 تومان نیز افت کرد؛ یعنی حدود 40 درصد کاهش ارزش طی یک ماه.
10- صنایع ریختهگری ایران (خریخت)
گروه خودروسازی بهمن، بزرگترین سهامدار شرکت صنایع ریختهگری ایران است. این شرکت قطعاتی مانند سیلندر، میللنگ، گیربکس و کاسه چرخها را برای خودروهای سبک و سنگین تولید میکند. عمده محصولات صنایع ریختهگری ایران به بهمنموتور، ایرانخودرو و شرکت کروز فروخته میشود. این شرکت در سال گذشته 18 میلیارد تومان زیان داشته است. هر سهم خریخت در نیمه مرداد به قله 940 تومان رسید اما در نهایت با کاهش 32 درصدی تا 633 تومان سقوط کرد.
متن کامل این گزارش را میتوانید با تیتر «ارباب حبابها در تالار بورس» در روزنامه هفتصبح بخوانید.
اخبار مهم روز را بخوانید:
انتهای پیام
مرتبط با : ایران خودروبانک پارسیانسایپالیزینگ ایران
اقای کارشناس معامله گران درپی دوزار سود بی زحمتند
نه دنبال تعصب یک نماد شاخص ساز این نماد های بقول شما حبابساز هر چی که هست از نقطه الف تانقطه ب سبب سود ی که بفرض حباب باشد شده حتی ممکن است این حباب اماده کوچکترین تلنگر برای ترکیدن باشد ولی در هر حال نتیجه بین ان دو نقطه سود سرشاری است که این موضوع در نماد های اصلی شاخص ساز کاملآ برعکس باضرر نیز میباشد حالا بنظر عاقل خرید وفروش کدآم نماد در زمان مشخص بهتراست ؟؟؟؟؟؟؟
پس چگونه امروزنتیجه عملکرد صندوقها سود۳۰۰درصدی درسالجاری نشان میدهد!!؟؟
فردا ملت میریزن صف خرید خساپا و خودرو
اگر این کارشناس محترم قبل از ریزش سهام این تحلیل را ارائه میداد ارزشمند بود. الان که بیشتر سهامداران جدید وارد ضرر شده اند چه فایده.
این روش تحلیل هم نوشداروی بعد از مرگ سهراب است و شاید هم ….
تو روح همتون.دوباره دهنتونو باز کردید گفتید حباب .دیگه لامذهبان هر چی حباب بود که به فنا رفت .ولی عوضش حباب سکه و طلا و دلار و ملک بیشتر شد.اینا حباب نیس چهارتا نماد حباب.لعنت به مرده و زندتون
اینا رو هنوز از چنگ مردم نتونستین در بیارین حالا با این ترفند دوباره بدنبال نابودی شاخص بورسین؟!!!!
با این تحلیل بازار فردا معلوم منفی خدا خودش بخیر کنه
سلام . نگران نباش من به این کارشناس اعتقاد ندارم ایشان حتی نمی تواند یک درازگوش بدون یراق آلات را ارزس گذاری کند چون بلد نیست. ایشان تو صورت حساب خودرو قیمت خودروهارا در قسمت فروش دقیقا یک چهارم قیمت فروش را قید کرده اند مثلا خودرویی را ۴۵ م پبش بینی کرده وای الان همان خودرو را به ۲۰۰ م در بازار بصوت قاچاق و در چندین مرحله در سال بصورت فروش فوق العاده بفروش می رسانند اگر اینقدر که آقای کارشناس ضرر در حودرو برای یکسال میبینه وبیش از ۳۰ سال هست که من میشنوم ایران خودرو در پایان سال زیان دیده با این حساب شرکت فوق تا کنون ۱۰ بار کل املاک و مستغلات خودرا کلا میفروخت و ضرر شرکت را میداد و الان چیزی حتی یک چوب کبریتی هم نداشت در حالیکه میلیاردها حقوق و مزایای کارکنان را از همه شرکتهابیشتر پرداخت میکند … لذا من از اهل بازار تقاضا دارم به بزرگی خود نفهمی این کارشنای ونادانی سردبیر را ببخشند و نگران نباشند
کاملا اشتباه گفته ..
چرا بیهوده اعصاب مردم را به هم میریزید ، بهتر است بجای تحلیل بورس ، راجع به مثلاً پرندگان یا فوتبال و چیزهای دیگر بنویسید . یا بی موقع می نویسید ، یا به دردنخور مینویسید . یا نا آگاهانه مینویسید .
آقای کارشناس ظاهرا همون سمپاش قهار است
نه عزیز، یه نیم نگاهی به قیمت دلار و طلا و تخم مرغ هم بد نیست
فک میکنم توی صف خرید خودرو و خساپا هستی
بالفرض که ضرر داشته باشه. میدونی چقدر دارایی دارن توی شهرهای مختلف؟ زمین، ساختمان، گاراژ، دفتر، اداره، تجهیزات و …
شما وقتی سهام این شرکت ایرانخودرو و سایپا رو میخوری یعنی در دارایی اون شریکی.
دارایی هم هر روز ارزشش بیشتر میشه.
من حاضرم شرکتشون ضرر کنه و دارایی شون رو بفروشن سهم منو بدن. 1000 درصد سود میکنم باز 😅
این کارشناس هیچی حالیش نیست
مطالب گفته شده نظری کاملا” سطحی و بدون در نظر گرفتن تمامی متغیرهای تاثیر گذار اقتصادی و غیر اقتصادی بر یک گروه یا کل بازار بورس است. و نظر شخصی یک نفر محسوب میشود و دلیلی ندارد مبنای تصمیم گیری مردم قرار گیرد.موفق باشید
کارشناس محترم ، در حال قلت دادن تانکر هست ، بشکه گیرش نیومده .
تا بازار میخواهد یک تگانی بخورد سرو گله گارشناسان خبره پیدا میشود شما بر یک نگاه به صورت مالی این شرگتها بگن قیمت فروش ببین جند زده والان جند میفروشه اگر قیمت فروش الان بزنه شود هم میگنه اطلات درست منتشر که نمکنند حتمآ خبر هم نداری این دولت که قیمت نمیگذاره واقعی بشود تا حالا این همه زرر کردن چرا درش را گل نمیگرند دولت جند وقت قبل مگر جند صد هزار میلیارد نداد ایران خودر جون دستوری قیمت را نمیگدارند واقعی بشود خسارت را خود دولت میدهد اینهارا چرا نمگی الگی بلد هستید فقط مردم را نگران گنید خدا به راه راست هدایتان گند
خخخخخهه
جناب به ظاهر تحلیلگر از نظر شما سهم ثشاهد و ثعمرا و غنوش که ابر حبابن تو این لیست جایی ندارن بعد بزرگترین صنایع خودرویی کشور حبابین؟
جواب این کارشناس فقط ؛؛؛؛ خاموشی است؛؛؛؛
دوست عزیز، کارشناس محترم بازار بورس بازار ارزش آینده است وآنچه قیمت یک سهم را تعیین میکند، انتظار رشدسود آوری شرکت در کنار تورم همیشگی در این بازار است.
ممنون از توضیجات عالیتون
باید از سهم و شرکت حباب ساز فرار کرد
منم معتقدم کارشناس محترم فقط بر اساس یک متغیر یعنیسود و زیان سهم حباب را تعیین کرده که کاملا اشتباه است. شاید از نظر یک تازه کار اقتصادی و کسی که فقط کتاب خوانده ارزش یک سهم به میزان سود سالیانه ان بستگی داشته باشد ولی این در مورد اقتصادهای سالم و با تورم کم است در ایران ههیچ کسی اصلا سود سالیانه و مجمع را حساب نمی کند و اهمیتی به ان نمی دهد ارزش ذاتی سهم فقط به قیمت دلار زمین ارزش تجهیزات و … بستگی دارد که از سال نود تا حالا 32 برابر شده است. ( بدلیل گران شدن زمین و دلار) . در ضمن در مورد دو شکرت ایران خودرو و سایپا هر ننه قمری میداند صورتهای این دو شرکت صوری هستندو این شرکت ها کلی سود در سال با گرتان فروشی نصیبشان میشود منتها در صورتهای مالی بدلیل اینکه هزینه ها را بالا میزنند ( انواع کسورات برای سازمانها مختلف)در نتیجه سودی برای تقسیم بین سهامداران باقی نمی ماند وگرنه یک پراید 100 میلیونی بیش از 10 میلیون هزینه تولید ندارد
حکومت هر کاری میکند تا توان اقتصادی مردم را پائین نگه دارد و همیشه گرسنه باشند و دنبال یه لقمه نان سگ دو بزنند که مبادا از روی شکم سیری بخواهند علیه حکومت کاری بکنند از آن طرف منفعتش باشد قیمت را با افزایش مالیات بالا میبرد و از طرف دیگر بورس را با کله به زمین میکوبد که خلق اللله سود که هیچ متضرر شوند
ایرانخودرو و ذنجیره آنها نه تنها زیان ندارد بلکه سود بالائی هم دارد…چون خودم آنجا کار میکردم…
از زمان تولید قطعات تا مونتاژ و تحوبل به مشتری، مراحلی را پشت سر دارد، در هر مرحله تعداد زیادی رئیس و معاون حقوق بگیر و کار نکن ،،آقازاده،، که حتی در اونجا حضور ندارند وجود دارند این مراحل به قدری زیادند که تمام درآمد شرکت را میبلعند…تازه این مربوط به ساخت میباشد پس از ساخت نوبت به فروش میرسد…که چند دست گشته تا به دست مشتری برسد..اینجا هم اشخاص زیادی که در راس مملکت هستند سهم میگیرند…که پدران همان آقازاده ها هستند…خوب حالا شما فکر میکنید چیزی برای سهامدار میماند؟؟؟؟ چرا خود رو را میخرند؟؟؟ اگر باختند مقصر خودشان هستند…
برای اثبات سوددهی بودن ایرانخودرو که بعضی وقتها خودشان را لو میدهند…،،مثلا آخرین افزایش سرمایه را میتوان نام برد…،،همه از سود انباشته بوده،، چون اگر سود را رو نمیکردند، اجازه افزایش سرمایه را نداشت🤣
آیا بعضی شرکتهای ورشکسته خودرا واردبورس کرده اند تا قیمت خودرابالاببرند ؟
به کارشناس توصیه میکنم آخر حرفش جمله ی علی برکت الله رو فراموش نکنه
این اقا درست گفته اشان هم میخواسته بگه اقایان انقدر فساد ورانت خواری درشرکت های خودرویی زیاد است که نمیگزاند صورتهای مالی را درس حساب رسی کنند وگزارش دهند خوب معلومه وقتی سود وزیان شرکت را نمیگویند شرکت جهت فروش سهم را مقطعی بالا میبرد بعد یهو سقوط ازاد اصلا درتمام شرکتها هیچکدام اطلاعات دقیق ودرست روی کدال نمیگذارند ودلیل اینکه تحلیل وتکتیکال وپیشبینی ها درست نیست وبورس دستوری است بابا کشوری که نتواند مسئولین قیمت مرغ وتخم مرغ را درست کنند چگونه میتوانند بگویند اطلاعات درست است یک شرکترا به ده قسمت میکنند باده نماد دربورس میفروشند انهم چنددرصد ۱۰تا۱۵درصد اینها فکرمیکنند ملت حواس ندارن دارند ولی چارهای ندارن
عزیزان برید p/eگروه وp/eشرکت رو نگاه کنید ببینید منفی زده یا نه .اگه زده شرکت تو ضرر هست اگه هم نزده پس الکیه .
خیلی سخت نیست بانک پرسیان به اتکای شرکت لوتوس ببینید چه کرده است – حجم سرمایه گذاری ها در این شرکت های طی 10 سال اخیر بیش از 50 برابر شده است -پیدا کنید پرتقال فروش را ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟