چاقی و به دنبال آن بروز انواع بیماریهای مزمن مانند دیابت، فشار خون و بیماریهای قلبی، اکثر افراد را به سمت دریافت انواع رژیم که گاها سالم نیز نبوده میکشاند. با این حال جالب است بدانید که برخی مواد غذایی با افزایش متابولیسم در کاهش وزن و همچنین خطرات ناشی از ابتلا به چاقی تاثیر بسزایی دارند.
به گزارش کاماپرس، اگرچه اقداماتی نظیر تحرک بدنی به افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کالری سوزی کمک میکند، با این حال برخی مواد غذایی، حاوی مواد مغذی خاصی بوده که با افزایش سوخت و ساز بدن منجر به کاهش وزن و لاغری فرد میشوند.
بیشتر بخوانید:
- بهترین رژیم لاغری برای افراد مبتلا به دیابت چیست؟
- BMR چیست و چگونه به کاهش وزن و لاغری کمک می کند؟
- رژیم سخت و عجیب رونالدو چگونه است؟
برخی از مهمترین مواد غذایی برای افزایش سوخت و ساز بدن به شرح زیر است:
تخم مرغ: تخم مرغ سرشار از پروتئین بوده و یک عدد آن چیزی حدود ۶.۵ گرم پروتئین دارد. پروتئین از موثرترین مواد مغذی برای افزایش سوخت و ساز بدن است، چراکه نسبت به چربی و کربوهیدرات، بدن برای هضم آن به صرف انرژی بالاتری نیاز دارد.
دانههای کتان: مصرف دانههای کتان به افزایش متابولیسم و کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک کمک میکند. سندرم متابولیک به گروهی از عوامل خطر شامل چربی دور کمر، چاقی شکمی، فشارخون بالا، دیابت و تریگلیسیرید بالا گفته شده که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته و دیابت را بیشتر میکند.
عدس: عدس نیز از جمله مواد غذیی است که خطر ابتلا به سندرم متابولیک را کاهش داده و به دلیل دارا بودن پوتئین بالا، سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد.
چیلی: فلفلهای چیلی حاوی ترکیبی به نام کپسایسین بوده که با افزایش سرعت سوزاندن چربی و کاهش اشتها در کنترل وزن نقش بسزایی دارد.
زنجبیل: افزودن زنجبیل به وعدههای غذایی، منجر به افزایش میزان متابولیسم و کنترل اشتها میشود.
چای سبز: چای سبز علاوه بر افزایش متابولیسم، اثرات ضد التهابی، خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد سرطانی نیز دارد.
قهوه: قهوه به دلیل دارا بودن کافئین، متابولیسم و سیستم سوخت و ساز بدن را تحریک میکند.
آجیل برزیلی: آجیل برزیلی از غنیترین منابع سلنیوم بوده که برای متابولیسم و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن ضروری است.
کلم بروکلی: این ماده غذایی حاوی مادهای به نام گلوکورافانین بوده که با افزایش متابولیسم، کاهش سطح چربی خون و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها ارتباط مستقیم دارد.
سبزیجات سبز تیره و برگدار: این سبزیجات سرشار از آهن بوده که ماده معدنی اساسی برای متابولیسم و رشد و نمو محسوب میشود.
انتهای پیام