معدن زیرزمینی سولفوره انگوران افتتاح شد

x تبلیغات
هلو

معدن سرب و روی انگوران یکی از معادن کشور با سابقه ی تاریخی در زمینه بهره برداری می باشد که شکل نوین استخراج از آن به اواخر دهه ۴۰ خورشیدی باز می گردد.

به گزارش کاماپرس، معدن انگوران در نوع خود از بزرگ ترین معادن خاورمیانه و از پرعیارترین کانسارهای روی و سرب جهان به شمار می آید.

ظرفیت تولید آن سالانه ۷۰۰هزار تن اکسید سرب و روی و مخلوط سولفوره سرب و روی است که این میزان تولید برای کارخانه های تولید شمش سرب و روی به کار گرفته می شود. مجتمع سرب و روی انگوران در چهارماه نخست سال جاری توانست در میزان تناژ تولیدات معدنی ۱۰۰ درصد از برنامه تعیین‌شده را محقق کند. به گزارش دنیای اقتصاد،  این مجتمع شامل معدن روباز، معدن زیرزمینی و معدن سنگ تراورتن است. طراحی و برنامه‌ریزی این مجتمع برای سال جاری در بخش روباز عملیات معدنکاری حدود ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب و معادل ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن که شامل ۵میلیون و ۱۴۸ هزار تن و ۲۴۸ هزار تن مترمکعب معادل ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن باطله‌برداری و ۸۰۰ هزار تن استخراج ماده معدنی است. امید فلاح، مدیر مجتمع سرب و روی انگوران در این خصوص گفت: در چهارماه نخست سال‌جاری برنامه باطله‌برداری یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب معادل ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن و استخراج ماده معدنی ۲۹۰ هزار تن در نظر گرفته‌شده بود که براساس محاسبات نقشه‌برداری صورت گرفته تا پایان تیرماه عملکرد باطله‌برداری ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب معادل ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تن که ۱۳ درصد بیشتر از برنامه و تناژ ماده معدنی ۲۹۰ هزار تن معادل صد درصد برنامه اجرا شده است.

وی تصریح کرد: برای سال ۹۹ برنامه استخراج معدن زیرزمینی ۱۲۰ هزار تن است که تا پایان تیرماه حدود ۴۳ هزار تن استخراج‌ شده که ۸ درصد بیشتر از برنامه محقق‌شده است. فلاح خاطرنشان کرد: به‌طورکلی استخراج همزمان ماده معدنی روباز و معدن زیرزمینی نیازمند شرایط فنی خاص است و این طرح یکی از طرح‌های منحصربه‌فرد در معادن زیرزمینی است که شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در سال ۱۳۸۳ تهیه طرح پایه معدن زیرزمینی را به شرکت معدن زمین محول کرده است و به دنبال آن تهیه طرح تفصیلی توسط شرکت مذکور انجام پذیرفت.

به گفته فلاح، حداقل استخراج سالانه از معدن زیرزمینی این مجتمع ۱۲۰ هزار تن است که برای این منظور باید حداقل سالانه ۳ هزار و ۵۰۰ متر تونل (کارگاه استخراج) با سطح مقطع ۱۱ مترمربع حفاری و همچنین حداقل ۴۵ هزار مترمکعب در سال بتن‌ریزی انجام شود.

x تبلیغات
دریان سفر امید

وی تاکید کرد: مجموع حفاری‌های اجراشده در دوره آماده‌سازی و تجهیز بالغ‌ بر ۷ هزار و ۴۷۰ متر است، علاوه بر آن بالغ ‌بر ۴ هزار مترمربع تاسیسات و ابنیه برای تجهیز کارگاه احداث ‌شده که شامل ساختمان اداری، خوابگاه کارگری، انبار، تعمیرگاه، آزمایشگاه بتن، غذاخوری، کمپرسور خانه، بچینگ بتن و… احداث‌ شده است. مدیر مجتمع سرب و روی انگوران خاطرنشان کرد: به‌طور متوسط با اجرا و بهره‌برداری از معدن زیرزمینی این مجتمع حدود ۵۰۰ نفر نیروی انسانی به‌صورت مستقیم مشغول به کار هستند

 طرح‌های توسعه‌ای شرکت چیست؟

فلاح در مورد طرح‌های توسعه مجتمع تصریح کرد: این مجتمع طرح پرعیارسازی دمپ‌های باطله معدن انگوران به روش سورتینگ با اشعه ایکس را در دستور کار قرار دارد. همچنین به‌منظور افزایش ذخیره معدن و شناسایی ذخیره‌های پیرامونی اکتشاف ماده معدنی در محدوده پروانه بهره‌برداری معدن برای سال ۹۹ پیش‌بینی ‌شده است. در همین راستا نقشه ۵۰۰۰/ ۱ و ۱۰۰۰/ ۱ و تهیه عکس هوایی با پهپاد انجام و در مرحله تجزیه ‌و تحلیل داده‌های نهایی است. پیش‌بینی می‌شود پس از تکمیل مطالعات اکتشافی، نقاط حفاری از طرف مشاور پیشنهاد و در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: بر این اساس پیرو فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید به‌رغم تحریم‌های موجود و افزایش قیمت ارز در چهارماه اول سال‌جاری استخراج ماده معدنی بیش از برنامه پیش‌بینی ‌شده بوده و تمام طرح‌های توسعه‌ای بدون توجه به تحریم‌ها در حال اجرا است.مدیر مجتمع سرب و روی انگوران همچنین تاکید کرد: هم‌اکنون جاده دسترسی زنجان – دندی – معدن انگوران وضعیت مطلوبی ندارد که باید با همکاری کلیه ذی‌نفعان (اداره راه، معدن انگوران، خریداران ماده معدنی و…) نسبت به استاندارد آن اقدام شود.

 برنامه گردشگری مجتمع سرب و روی انگوران

فلاح در مورد برنامه گردشگری مجتمع سرب و روی انگوران افزود: این مجتمع از اوایل سال ۹۸ به‌صورت رسمی برای اخذ مجوز و جذب گردشگر اقدامات خود را شروع کرد.

این مجتمع بزرگ‌ترین معدن سرب و روی در خاورمیانه و دارای معدن سنگ عظیم تراورتن و معدن زیرزمینی با دو تونل به طول تقریبی هرکدام ۱۲۰۰ متر هم‌جوار است، این موضوع در کنار هم‌جواری با ورودی ییلاق ماه‌نشان که با توجه به وضعیت کوهستانی منطقه تنها راه ورود و خروج عشایر از این مسیر انجام می‌شود، دارای جذابیت گردشگری است. از طرف دیگر این مجتمع در مسیر راه زنجان به تکاب و بنای تاریخی تخت سلیمان قرار دارد، بنابراین با این شرایط مجتمع در اولویت اخذ مجوز جذب گردشگر قرار گرفت.

به گفته وی، براساس برنامه‌ریزی که در معدن انگوران صورت گرفته بازدید از پیت معدنی انگوران، معدن زیرزمینی سولفوره، معدن تراورتن و ورودی ییلاق از جاذبه‌های گردشگری این معدن محسوب می‌شود. وی تاکید کرد: هم‌اکنون امکانات مجتمع برای پذیرش گردشگر از سراسر کشور مهیا است که امیدواریم با بهبود وضعیت استان و جامعه از لحاظ بیماری کرونا به‌زودی شاهد حضور گردشگران در مجتمع معدنی سرب و روی انگوران باشیم.

مرتبط با : مجتمع سرب و روی انگوران
x تبلیغات
فارکسیو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان