5 جاذبه طبیعی نفس گیر لرستان برای سفرهای تابستانی

تورهای مسافرتی لحظه آخر

لرستان سرزمین آبشارها، کوه‌های بلند و درختان بلوط است. دیدنی‌های طبیعی بهت‌آور این استان در کنار پیشینه تمدنی کهن این منطقه که آن را به مهد تمدن بشری معروف کرده، کار را برای انتخاب تنها 5 جاذبه برای معرفی سخت می‌کند. لرستان، منطقه‌ای 4 فصل است اما کوهستانی بودن این ناحیه، به بسیاری از نقاط آن آب‌وهوایی ییلاقی می‌بخشد و آن را به مقصدی جذاب برای سفری تابستانی تبدیل می‌کند. 50 آبشار بزرگ ماند آبشار آب سفید، تالاب‌های پلدختر، دریاچه شط تمی، چندیدن رود دائمی مانند رود سزار و…جاذبه‌های طبیعی این استان هستند که در این گزارش به تعدادی از آن‌ها اشاره خواهد شد.

کاماپرس در این گزارش به معرفی 5 جاذبه طبیعی نفس گیر استان لرستان برای سفرهای تابستانی می‌پردازد.

1- مخمل‌کوه

مخمل‌کوه نام خود را از گلسنگ‌هایی که بر روی آن روییده‌اند گرفته‌است. گلسنگ‌‌ها در محیط آلوده از بین می‌روند و حضور متراکم آن‌ها بر روی صخره‌ها و سنگ‌های این کوه، گواه آب‌وهوای مطبوع و تمیز آن است. پارک جنگلی مخمل کوه، تنگه و آبشار شبیخون، جاذبه‌های سه‌گانه این ناحیه هستند.

علاوه بر گردش در میان درختان بلوط، نشستن در آلاچیق‌ها یا قلیان‌سرای پارک جنگلی مخمل‌کوه، بالا رفتن از این کوه نیز که صعودی آسان و نیم‌روزه است برای گردشگران جذابیت دارد.

درمحل تلاقی مخمل‌کوه با سپیدکوه تنگه‌ای زیبا شکل گرفته که به‌خاطر موقعیت استراتژیکش در جنگ‌ها به آن نام تنگه شبیخون داده‌اند. در کنار این تنگه آبشاری به همین نام دیده می‌شود که برخلاف آبشارهای زاگرس، آبی زلال و شفاف دارد و به لطف تصفیه گلسنگ‌ها از گل‌ولای در آن خبری نیست. برای کسانی که به قصد آب‌تنی راهی تنگه و آبشار شبیخون می‌شوند، تابستان بهترین فصل است. هفت حوض، آبشار طلایی، قلعه فلک‌الافلاک و بام خرم‌آباد جاذبه‌های دیگر نزدیک به این ناحیه هستند.

بیشتر بخوانید:

2- غار کلماکره

در کوهستان‌های ایران غارهای بی‌شماری وجود دارد و درمورد همه آن‌ها می‌توان از ستون‌های آهکی، آب‌چال‌ها و دهلیزهای طبیعی سخن گفت؛ اما آن‌چه کلماکره را شاخص و حتی مرموز می‌کند ماجرای گنجینه نهان در آن است که تا قرن اخیر ناشناخته بوده‌است. فضای داخلی غار از 4 تالار تشکیل شده که ادعا می‌شود تالار اول محل اقامت نگهبانان گنجینه کلماکره، تالار دوم محل نگهداری از مایحتاج روزمره آن‌ها و 2 تالار دیگر محل ذخیره گنج بوده‌است.

این غار 2700 ساله در دل کوه‌های پل‌دختر قرار دارد و برای دسترسی به آن به تجهیزات و آمادگی جسمانی لازم برای کوه‌نوردی نیاز است. به‌علت سرما، باران‌های فصلی و خطر سیل، بهترین زمان بازدید از این غار فصل تابستان است. این غار در مجاورت تنگه هلت و دره خزینه قرار دارد.

3- تنگه هلت

عبور آب از میان صخره‌های رسوبی باعث شکل‌گیری این تنگه حیرت‌آور شده که تا همین اواخر زیر آب بود و سیل باعث گشوده شدن مسیر آن شد. ارتفاع آب در این تنگه گاهی به 1.5 متر نیز می‌رسد.

در مجاورت تنگه هلت پلدختر، دره خزینه قرار دارد که به گرند کانیون ایران مشهور است. سفر به این تنگه نیازمند مهارت در صخره‌نوردی است و توصیه می‌شود به همراه تورهای صخره‌نوردی مجرب از این مکان دیدن کنید. طی کردن مسیر این تنگه با سرعت معمولی 1 ساعت و نیم طول می‌کشد که همین مقدار زمان نیز در مسیر برگشت صرف خواهد شد.

4- آبشار شوی یا تله‌زنگ

آبشار تله‌زنگ در جنوب شهرستان درود، در میانه‌ کوه‌های سرتنگ شوی در نزدیکی ایستگاه راه‌آن تله‌زنگ قرار دارد. این آبشار را که با ارتفاع 100 متر از بلندترین آبشارهای ایران به شمار می‌آید، عده‌ای زیباترین آبشار ایران نیز می‌دانند.

اطراف آبشار را درختان متعدد مانند بلوط، افرا، مو، زبان‌گنجشک، بادام و … دربرگرفته‌است. برای رفتن به آبشار باید صبر و حوصله بسیار داشت و درصورت برگزیدن مسیر ریلی، حتما سوار قطار محلی شد. ارتفاعات اشترانکوه و تونل‌های طویل و متعدد از زیبایی‌های مسیر ریلی به آبشار شوی هستند.

5- دریاچه گهر

دریاچه کوهستانی گهر که به نگین اشترانکوه و زاگرس شناخته می‌شود، از بزرگترین دریاچه‌های آب شیرین کشور است و از بهترین مکان‌ها برای صید قزل‌آلا به شمار می‌رود. نبود راه ماشین‌رو در اطراف این دریاچه، باعث بکر ماندن طبیعت اطراف آن شده‌است. علاقه‌مندان به کوهنوردی می‌توانند ضمن بازدید از این دریاچه به صعود از ارتفاعات اشترانکوه نیز بپردازند.

این دریاچه روی گسل زاگرس قرار گرفته و احتمالاً دلیل شکل‌گیری آن نیز، بسته شدن دره در اثر سنگ‌ریزش باشد. دریاچه گهر از 2 بخش گهر بزرگ (کله گهر) و گهر کوچک (کره گهر) تشکیل می‌شود. آب این دریاچه به‌قدری شفاف است که می‌توان رفت‌وآمد ماهی‌ها را در آن دید اما برای شنا مناسب نیست و شنا در آن ممنوع شده‌است. دره‌ای به نام «دره‌ نی‌گاه» نیز در مجاورت این دریاچه قرار دارد که در فصل بهار از شقایق‌های رنگی و لاله‌های واژگون پوشیده می‌شود.

از اواخر بهار تا اواسط تابستان بهترین زمان بازدید از این دریاچه است.

انتهای پیام

مرتبط با : الی‌ گشتدالاهوسام سیر
روکش مارال
آهن رویال
آریاپی
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز