5 روستای بکر آذربایجان شرقی برای بازدید در خردادماه

تورهای مسافرتی لحظه آخر

وسعت زیاد آذربایجان شرقی باعث تنوع در آب‌وهوای این استان شده‌است؛ اما این نقطه از کشور را غالباً به زمستان‌های سرد و تابستان‌های خنک می‌شناسیم. از اواسط بهار تا آخر تابستان بهترین زمان برای مسافرت به آذربایجان شرقی و لذت بردن از دره‌های سبز، چشمه‌های آب گرم، روستاهای پلکانی و گورستان‌های تاریخی این استان است. تعطیلات خرداد فرصت مناسبی برای مسافرت به آذربایجان شرقی و گشت‌وگذار در روستاهای بکر آن است.

کاماپرس در این گزارش 5 روستای بکر آذربایجان شرقی را معرفی می‎‌کند.

1- روستای کندوان

علی‌رغم آن‌چه شنیدن این نام به ذهن متبادر می‌کند، روستای کندوان ارتباطی با تونل کندوان ندارد. این روستا که دامنه سهند بنا شده‌ یکی از 3 روستای صخره‌ای معروف دنیا است که برخلاف 2 روستای دیگر در ترکیه و امریکا خالی از سکنه نیست و زندگی در آن جریان دارد.

چشمه‌ آب معدنی کندوان و بازارچه سنتی این روستا در میان گردشگران محبوبیت بالایی دارد، اما آن‌چه نام این روستا را بر سر زبان‌ها انداخته معماری کله‌قندی خانه‌های این روستا است که به شکل غار، و با کمک دست در پای کوه کنده شده‌اند. تعدادی از این خانه‌ها نیز به اقامت‌گاه‌های بومگردی تغییر کاربری داده‌اند.

خبرهای پربازدید سایت را بخوانید:

راز آسمان پایتخت

کندوان روستایی پلکانی است و از میان آن نیز رودخانه‌ای عبور می‌کند. جمعیت این روستا حدوداً 800 نفر است و در فصل تابستان از گردش‌گر لبریز می‌شود. در تابستان هوا در این روستا به‌گونه‌ای است که حتی به وسایل سرمایشی نیز نیازی احساس نمی‌شود.

2- روستای لیقوان

این روستا بزرگترین و پرجمعیت‌ترین روستای آذربایجان شرقی است که در دره‌ای در دامنه کوه سهند واقع شده‌است.

این روستا نام خود را از چشمه‌های آب گرمی که از دامنه سهند جاری می‌شود گرفته‌است. ترکیب این چشمه‌ها با آب‌وهوا و سرسبزی این روستا به آن نام دره بهشت داده‌است. با این‌حال تنها جاذبه دیدنی این روستا، طبیعت آن نیست بلکه این روستای کهن آثاری تاریخی نیز مانند عمارت سنگی لیقوان، گورستان تاریخی و پل حاج سالار دارد

نام این روستا یادآور پنیر مشهور آن است که به سرتاسر آذربایجان شرقی و تهران صادر می‌شود. در چندسال اخیر جشنواره‌ای به نمام پنیر لیقوان نیز در این روستا برگزار شده‌است.

گورستان این روستا به ثبت فهرست آثار ملی درآمده‌است.

3- روستای اوشتبین

روستای اوشتبین در کنار رودخانه ارس به‌خاطر معماری پلکانی خود به ماسوله آذربایجان شهرت یافته‌است.

این روستا میان 3 کوه بلند قرار گرفته و از 3 آبادی مختلف نیز مشتق شده‌است. گفته می‌شود که وجود عدد 3 (اوش) در نام روستا به یکی از این 2 مورد اشاره دارد.

در گورستان قدیمی روستای اوشتبین چند کتیبه به خط ثلث متعلق به دوران شاه طهماسب و شاه عباس صفوی و سنگ‌نوشته‌هایی به قدمت 8 قرن پیش دیده می‌شود.

بیشتر بخوانبد:

از دیگر آثار تاریخی  روستا می‌توان به سنگ در خانه‌ها اشاره کرد که یکی از آنها مربوط به دوران سلطان محمد خدابنده است.

نزدیکی به 2 رودخانه ارس و هراس باعث شده این روستا بسیار سرسبز و سرشار از باغ‌های میوه باشد.

روستای اوشتبین در سال 79 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

4- روستای زنوزق

این روستا در واقع بزرگترین روستای پلکانی در ایران است که به‌خاطر سرخ‌رنگ بودن خانه‌هایش به ماسوله سرخ شهرت دارد. قدمت بعضی از خانه‌های این روستا به دوران صفویه و قدمت برخی دیگر به زمان ایلخانیان نسبت داده می‌شود. بعضی از نشانه‌ها نیز قدمت این روستا را مربوط به عهد میترائیسم، پیش از میلاد مسیح می‌رسانند.

اسم این روستا در اصل «زنوز داغ» بوده‌ است که به‌صورت تحت‌اللفظی شهر چشمه‌ها در پای کوه معنی می‌دهد. از جمله چشمه‌های این شهر، چشمه کلیستر است که منبع تأمین آب کشاورزی روستا است و در کنار آن تفرج‌گاهی نیز برای استراحت وجود دارد.

با اندکی فاصله گرفتن از روستا می‌توان به آبشار دامجی قیه و دشت سرسبز ماهار و سد زنوز رسید.

ناگفته نماند این روستا فاقد هتل یا اقامت‌گاه است و برای اقامت در آن چاره‌ای جز کمپینگ یا اقامت در هتل نزدیک‌ترین شهر یعنی شهر مرند در 55 کیلومتری روستا وجود ندارد.

5- روستای حیله‌ور

روستای حیله‌ور در فاصله‌ای بسیار کوتاه با کندوان قرار گرفته به‌طوری‌که با پای پیاده نیز رفت‌و‌آمد میان این 2 روستا امکان‌پذیر است. بااین‌حال علی‌رغم شهرت روستای کندوان، روستای حیله‎‌ور چندان شناخته‌شده نیست. علت را باید در شکل معماری این روستا جست که به شکل دست‌کندهایی در اعماق زمین حفر شده‌است. شکل معماری این روستای متروک به معبد «مهرپرست ورجوی» در مراغه و روستای «صور» در بناب شباهت دارد. داستانی که علت متروک شدن این روستا را توضیح می‌دهد از ترک این روستا به‌علت حمله مغول حاکی است. گفته می‌شود که اهالی پس از ترک این روستا تجربه حفر خانه را این‌بار در دل کوه و در روستای کندوان تکرار کردند. وجه تسمیه این روستا نیز همین شکل معماری است که آن را از دید سایرین پنهان می‌کند.

روستای متروک حیله‌ور در سال 1384 به ثبت فهرست میراث ملی کشور رسید.

انتهای پیام

مرتبط با : الی‌ گشتدالاهوسفرمارکت
آریاپی
دادپویان
اوج آرام
رایانه کمک
ایده سبز
آهن رویال
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

11 دیدگاه برای “5 روستای بکر آذربایجان شرقی برای بازدید در خردادماه

  1. علی غلای بادلو گفته:

    سلام خانم درویشی پیشنهاد من اینه شما به روستاهای مختلف آذربایجان شرقی سفر کنید توانمندیهای بکر آنهارا بشناسید وبه کل جهان معرفی کنید مثل روستای گووبلوکان وکهبنان ،نشق مندجین در شهرستان میانه که خیلی مشهور هستند گو بدلیل باغهای انار بلوکان آبشار منحصر بفرد در دل بزگوش،کهبنان ساخت پلکانی در دل گوهستان ودر پایین دست سد شهریارونشق بدلیل باغات فراوان وخنک در دل بزغوش ورودخانه بسیار زیبایش

  2. کامران گفته:

    غلط بود روستاهایی درآذربایجان وجود دارد که اینها قابل مقایسه با آنها نیست لطفا نظرندید وچیزی را نمی دانید ننویسید.

  3. علمی گفته:

    سلام خدمت دوستان و هموطنان عزیز،نظر شخصی من به آذربایجان؛آذربایجان میتونه توو ایران از نظرهمه چی تک باشه به گفته ی خود آذربایجانی ها که میگن تبریز شهراولین هاست واقعا هم همینجوری هستش،توو صنعت حرف اول رو میزنه،از نظر انسانیت هم واقعا آدمهای با احساس و مهربان و مهماندوست هستند،من خودم یه اصفهانی هستم ولی آدم نباید از حقیقت فرار بکنه،خوب،خوبه!درود بر شما

  4. داوود لطفی گفته:

    سلام روستای حماملو از توابع شهرستان ورزقان هست
    که خیلی با صفا و طبیعت بکری داره حتما دیدن فرمایین ورودی روستا الاچیق هست که رایگانه همه چی با چشمه های زیبا و معدنی

  5. صدرا گفته:

    سلام علیکم. کل آذربایجان از مرز گیلان تا مرز ترکیه، متربه متر زیبائی وقدرت خالق بی همتاست. فقط باید به دیده تحسین باری تعالی واحسن الخالقین به آنها نگاه کرد. آنا یوردم آذربایجان. صدرا از مراغه

  6. محمدعلی فرهادی گفته:

    باسلام واحترام
    لطفآ کسایی که زحمت میکشند و بعضی از روستاهای بکر وزیبا و خاص بعضی استانها رو معرفی میکنند خواهشآ از بخشداریهای هر شهر یا شهرستان بخواهند تا اسامی روستاها با تمام ویژگیهای خاصشان را در اختیارشان بگذارند تا خدای نکرده اشتباه یا سوءتفاهمی پیش نیاد…
    بنده حقیر دهیار یه روستای خیلی کوچک از استان خراسان شمالی ام و به نوبه خودم از همه کسایی که زمینه ساز رونق اقتصاد روستاها هستند سپاسگذارم ،که معرفی روستا درجهت بومگردی وفروش صنایع دستی همون منطقه از رسانه ملی خیلی خیلی عالیه، خواهشن مسئولین هم همکاری کنن…
    با آرزوی ایرانی آبادتر،پرامید وآرامش ، ودرآمدی بیشتر از خرج ومخارج وقابل پس انداز ؛ والبته دیدن وزندگی کردن هممون در ظهور آقا امام زمان عجل الله تعالی ان شاالله تعالی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز