واقعیت هایی در مورد خواب کودکان

کتاب
x تبلیغات
هلو

یکی از واقعیت ها در مورد خواب کودکان این است که خواب کافی و در زمان مناسب در سال های ابتدایی زندگی می تواند عامل مؤثری در رشد جسمی و ذهنی کودکان باشد.

به گزارش کاماپرس، خواب منظم و به موقع اطفال چه تاثیراتی روی سلامتی آن ها می تواند بگذارد این امر باید مورد توجه والدین باشد آن ها حتی باید چرت روزانه فرزندشان را نیز مد نظر قرار دهند. خواب نیمه روز برای کودکان در حال رشد امری حیاتی است و همچنین به والدین پرمشغله اجازه می دهد که زمانی را به خود اختصاص دهند. اما زمان مناسب برای چرت زدن چه وقتی است تا با زمان خواب شب کودک تلاقی نداشته باشد. کودکان در تمام رده‌های سنی به خواب کافی نیاز دارند تا بتوانند در طول روز بازی کنند، یاد بگیرند و توجه و تمرکز داشته باشند.
میزان خواب کافی برای کودکان و نوجوانان

زمان کافی خواب نوزاد، کودک و نوجوان متفاوت است. هم‌چنین زمان و ساعت خواب نوزادان و کودکان در طول رشد آنها تغییر می‌کند. برای مثال هر چه نوزادان بزرگتر می‌شوند، در روز کمتر و هنگام شب، بیشتر می‌خوابند و در کل با رشد بیشتر، به خواب کمتر احتیاج پیدا می‌کنند. البته بیشتر والدین معتقدند خواباندن کودکان کار ساده‌ و راحتی نیست. هرچند اکثریت بدون دردسرهای زیاد موفق می‌شوند خواب‌های شلخته و نامنظم نوزادها را به مرور مرتب‌تر کنند اما کودکان در سنین مختلف با مشکلاتی مواجه‌اند. برای مثال در رده‌ی سنی 3 تا 5 سال، ترس‌ها و کابوس‌های شبانه شکل می‌گیرند و خودنمایی می‌کنند. البته این مشکلات عادی است و اکثر کودکان آن را تجربه می‌کنند. اما گذشته از این دست مشکلات خواب کودک، اختلالات مربوط به خواب در میان کودکان شایع است. بین 10 تا 40 درصد کودکان و 10 تا 30 درصد از نوجوانان با بیش از یک اختلال خواب مواجه‌اند. اختلالات مربوط به خواب انواع مختلفی دارند:
اختلال‌های خواب در کودکان و نوجوانان

ایسنا در گزارشی نوشت: خواب آشفته مشکلات جسمی و روانی متعددی به دنبال دارد و افرادی که در دوران نوزادی و سال‌های ابتدایی دوران کودکی دچار اختلال خواب باشند، ممکن است  سیستم حرکتی و حتی روانی ضعیف‌تری داشته باشند. در نتیجه در بدو شروع درس و مدرسه از همکلاسی‌هایشان ضعیف‌تر عمل می‌کنند. بنابراین والدین باید توجه داشته باشند که اگر با مشکل بی خوابی در کودکان به صورت جدی مواجه شدند، حتماً از پزشک کمک بگیرند و اختلال را درمان کنند.

انواع اختلال‌های خواب 
1. بدخوابی (Dyssomias) که مربوط به زمان به خواب رفتن کودک است. اختلال‌های مربوط به مشکلات تنفسی از جمله خر و پف یا وقفه‌های تنفسی در طول خواب در این دسته‌اند. برخی مشکلات تنفسی ممکن است اجازه ندهند اکسیژن کافی به مغز برسد و در نتیجه تعادل مغز به لحاظ شیمیایی به هم می‌خورد و در کارکردش هم نارسایی ایجاد می‌شود.
2. خواب‌پریشی (Parasomnias) که در ارتباط با بیدار شدن از خواب است. اختلال‌هایی مانند هراس‌های شبانه و شب‌ادراری در این دسته قرار می‌گیرند. شب‌ادراری هم یکی از مشکلات شایع این دسته است و ممکن است در پی خواب عمیق، اضطراب و استرس، یبوست، مشکلات مثانه و کلیه یا حتی ژنتیک اتفاق بیفتد.
3. اختلالات خواب مربوط به بیماری‌های جسمی و روانی که در صورت رفع بیماری، برطرف می‌شوند.

x تبلیغات
دریان سفر امید

اهمیت خواندن کتاب پیش از خواب
یکی از مهم‌ترین برنامه‌های پیش از خواب، خواندن کتاب برای کودک است. خواندنی که مهارت‌های تفکر، زبانی و گفتاری کودک را پرورش می‌دهد و از این طریق به تقویت مغز و هوش او کمک می‌کند. ضمن اینکه با معرفی دنیای جدید داستان و شخصیت‌های جدید قوه‌ی تخیل او را به کار می‌گیرد و موجب رشد خلاقیتش می‌شود. روی هم‌ رفته داشتن برنامه‌ی خواندن کتاب، پیش از خواب برای والدین و کودک لحظاتی می‌آفریند تا به دور از تنشِ مشغولیت‌های زندگی روزانه، صمیمیت در رابطه را رشد دهند و با ذهنی آرام به خواب بروند.

برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم  روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

مرتبط با : کتاب هدهد
x تبلیغات
آمیتیس تراول
سفریار آریا
فارکسیو
آ اس پ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان