24 دلیل نارضایتی تهرانی ها از تاکسی های اینترنتی / مقصر کیست؟

تاکسی- کاماپرس
ژیوار

این روزها تاکسی‌ های اینترنتی در کشور به گزینه‌ای بی‌بدیل تبدیل شدند؛ آنهم در شرایطی که نه مسافران از خدمات شرکت‌ها راضی هستند و نه خواسته‌های رانندگان تامین می‌شود؛‌ با این حال،‌ تاکسی اینترنتی به یکی از پرنفوذترین شبکه‌های حمل‌ونقل درون شهری تبدیل شده و نبود گزینه جایگزین باعث شده هم مسافران تن به استفاده از این خدمات بدهند و هم شاغلان در این تاکسی‌ها.

به گزارش کاماپرس، تهرانی‌ها و شهروندان کلان‌شهرها بر این باورند که این شبکه حمل‌ونقل 24 ایراد اساسی دارد و رانندگان هم می‌گویند که چندین مسئله باعث نارضایتی آنان شده است. اما به باور کارشناسان، غیبت نهاد ناظر و سهم داشتن این شرکت‌ها از درآمد رانندگان در واقع 2 عامل اصلی این آشفتگی است.

علل اصلی نارضایتی مسافران تهرانی از تاکسی های اینترنتی

از علل اصلی نارضایتی مسافران تهرانی می‌توان به امکانات حداقلی تاکسی و خدمات نامناسب راننده و تناسب نداشتن نرخ خدمات با کیفیت اشاره کرد.

بیشتر بخوانید:

دریان سفر امید

مسافران این تاکسی‌های اینترنتی بر این باورند که قیمت کرایه تناسبی با کیفیت خدمات ندارند و در اغلب سفرها با موضوعات نامناسبی مواجه هستند؛ مواردی مانند نوع نافرم خودروها به لحاظ ظاهر و مدل، خرابی خودروها و ضعف فنی، تمیز نبودن داخل خودرو، رانندگی ضعیف و سرعت بسیار بالا و یا پایین و غیره.

دلایل نارضایتی رانندگان تاکسی‌های اینترنتی

در آن سو رانندگان هم عوامل زیر را از دلایل نارضایتی خود می‌دانند:

  • درآمد پایین ماهانه
  • نبود خدمات حمایت شغلی مانند بیمه
  • نبود استراحتگاه در طول روز
  • خرید اجباری طرح ترافیک
  • هزینه سنگین خرید قطعات مصرفی و تعمیر خودرو

تاکسی- کاماپرس

درآمد ماهانه رانندگان تاکسی اینترنتی

به گزارش دنیای اقتصاد، اگر رانندگان حدود 12 ساعت در این شبکه کار کنند، پس از کسر کمیسیون، ماهانه رقمی در حدود 18 میلیون تومان درآمد خواهند داشت. برخی از شاغلان که نه بیمه دارند و نه امنیت شغلی، می‌گویند که کمیسیون شرکت‌ها حتی به 20 درصد هم می‌رسد که 1.5 درصد آن برای شهرداری است؛ اما برخی هم مدعی هستند این سهم 5‌ درصد است.  بنابراین این میزان از درآمد با توجه به حجم کاری بالا و سخت با توجه به هزینه‌های زندگی در کلانشهرها بسیار حداقلی است.

اجبار مسافران و رانندگان به استفاده از تاکسی آنلاین

در اینجا این پرسش مطرح می‌شود که چرا دو طرف ناراضی حاضر به ترک صحنه نیستند. رانندگان به‌خاطر نبود گزینه جایگزین شغلی بهتر و مسافران به دلیل ضعف سیستم حمل‌ونقل و ازدحام مسافران در مترو و اتوبوس در واقع مجبور به استفاده از این خدمات حداقلی هستند.

عدم نظارت بر تاکسی آنلاین

ریشه شکل‌‌‌گیری نابازار تاکسی‌‌‌آنلاین در حقیقت همان عدم نظارت دقیق است. شهرداری تهران به عنوان نهاد ناظر، نه «نظارت به معنای رگولاتوری» را دارد و نه در تلاش است تا حقوق حداقلی شهروندی و مسافران را حفظ و رعایت کند و این عدم نظارت در شرایطی نادیده گرفته می‌شود که شبکه تاکسی آنلاین که اکنون در اختیار دو شرکت بی‌رقیب است، به یکی از پرنفوذترین سیستم‌های حمل‌ونقلی عمومی تبدیل شده است.

شهرداری تهران نه تنها باید بر جابجایی مسافران تاکسی آنلاین نظارت داشته باشد، بلکه باید تلاش کند تا خدمات به سطح مطلوبی برسد و در عین حال نباید به سمت تعیین قیمت منحرف شود. الگوبرداری از شرکت‌های جهانی مانند اوبر می‌تواند به بهبود این خدمات کمک شایانی بکند.

در آن سو، سهم داشتن مدیریت شهری در میزان درآمد تاکسی‌های اینترنتی خود ریشه در این نارضایتی دارد. داشتن سهم از کرایه‌‌‌های سفر به جای شراکت باعث تعارض منافع می‌شود و امکان نظارت بی‌‌‌طرفانه را بین مسافران و رانندگان از بین می‌برد.

انتهای پیام

مرتبط با : اسنپتپسی
نهال گشت
آژانس هرمس 724
تهران آهن
روکش مارال
سبیت
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کرمان موتور شیراز