شروع عصر جدید پساکرونا با ویژگیهایی از قبیل تغییر در الگوهای خرید و مصرف خانوارها و تأثیری که بر نرخ بقای کسب وکارها خواهد گذاشت، عدم امنیت سرمایهگذاری را تشدید خواهد کرد.
به گزارش کاماپرس؛اثر شیوع کرونا بر اقتصاد ایران و کسب وکارهای مختلف آشکار است. تعطیلات اجباری پی درپی و کاهش شدید رشد اقتصادی در بسیاری از بخش ها، امنیت سرمایهگذاری را که پیشبینی میشد با غلبه بر تحریمها تا حدی تامین شود، به مخاطره انداخته است. روزنامه ایران در گزارشی با عنوان «تاثیر کرونا بر امنیت سرمایهگذاری» ، گزارش مرکز پژوهشهای مجلس از وضعیت سرمایهگذاری در زمستان 98 را بررسی کرده است.
صنایع در معرض خطر
به نوشته ایران؛ درحالی که صنایع دارویی، مواد غذایی، کاغذی و بهداشتی رونق خوبی یافته و رشد مثبت دارند در نقطه مقابل صنایعی مانند پوشاک و لوازم منزل، حمل ونقل و گردشگری دچار افت بسیار شدیدی شدهاند.
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی با عنوان پایش امنیت سرمایهگذاری به تفکیک استانها و حوزههای کاری در زمستان 98 در کنار ارائه شاخصها و وضعیت امنیت سرمایهگذاری کشور، وضعیت اقتصاد ایران را بهصورت کلی در چهار بخش رشد اقتصادی، اشتغال و بازارکار،تورم و محیط کسب وکار مورد بررسی قرار داده است.
آسیبهای کرونا به شاغلان جوان
یکی از بخشهای مهم این گزارش بخش اشتغال و بازار کار است. « آمارها نشان میدهد که طی سالهای 1394 تا 1398 حدود 3 میلیون نفربه جمعیت شاغل کشور افزوده شده است. متأسفانه این جمعیت جدید شاغل دارای ویژگیهایی هستند که آنها را در برابر کاهش تقاضای ناشی از شیوع بیماری کرونا آسیب پذیر میکند.
آمار اشتغال کاذب و بنگاههای زیر5 نفر!
اشتغال ایجاد شده اشتغالی است که نه توسط بخش دولتی یا شرکتی و کارخانهای، بلکه توسط بخش غیرشرکتی، در بخش خدمات و بنگاههای زیرپنج نفرکارکن بوده است و با تمرکز بر خدماتی مانند خرده فروشی و عمده فروشی، تعمیرات، حملونقل، واسطهگری، خدمات مواد غذایی و… ایجاد شده است. بنابراین این مشاغل که با وضعیت شغلی «کارکن مستقل» طبقهبندی میشود، غالباً دارای قرارداد نیستند و تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرند. این گروه از شاغلان عمدتاً مشاغل تمام وقت ندارند و در موقعیتهای شغلی ناپایداری مشغول هستند که عمدتاً به تقاضای خانوارها و حضور آنان در خارج از خانه وابسته است.»
انتهای پیام