آیا وام مسکن از نوع «فقط پرداخت سود» آن گونه که در این طرح توسط سه کارشناس اقتصادی پیشنهاد شده میتواند به خانهاولیهایی که از خرید خانه بازماندهاند؛ کمک کند؟!
به گزارش کاماپرس؛ با وجود اینکه دولت اخیرا دست به کار شده تا با تعریف برخی سیاستها، التهابات ناشی از توفان قیمتها در بازار مسکن تهران و دیگر شهرهای بزرگ را مهار کند، اما همچنان اوضاع در این بازار آرام نیست. بنابر گزارشهای منتشر شده؛ میانگین قیمت مسکن در تهران در فاصله سه ماه گذشته از سال 99، بیش از ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد که شدیدترین تورم ملکی محسوب میشود. این در حالی است که جهشهای قیمتی در بازار مسکن، بیشتر ضربه را به متقاضیان به ویژه خانهاولیها وارد کرد.
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش روز شنبه خود با اشاره به اینکه اکنون طبق اعلام واسطههای بازار ملک و شواهد میدانی در برخی مناطق تهران، سهم مصرفکننده از معاملات خرید مسکن در برابر تقاضای سرمایهای به کمتر از ۳ نفر از هر ۱۰ قرارداد سقوط کرده، از طرح سه اقتصاددان که – نام آشناترین آنها دکتر حسین عبده تبریزی است – برای خانهدار شدن اقشار آسیبپذیر پردهبرداری کرده است.
طرحی برای خانهدارشدن بیخانهها!
به نوشته دنیای اقتصاد؛ «دولت برای وضع موجود دو سیاست اعلام کرده است؛ اخذ مالیات از خانههای خالی و ساخت مسکن ارزان دولتی (اقدام ملی). سیاست اول هنوز اجرایی نشده و سیاست دوم اگر چه کلید خورده اما فعلا و حتی در میانمدت تاثیری بر تامین تقاضای مصرفی ندارد و شرایط آنها مطلوب همه خانهاولیها نیست. در این مقطع اما یک تیم سه نفره از اقتصاددانان، طرحی به دولت پیشنهاد کردهاند که اجرای آن میتواند آخرین تلاش این دولت البته از نوع «موفق» برای کمک موثر به خانهدار شدن اقشار آسیبپذیر محسوب شود.»
بیشتر بخوانید:
- افزایش اجاره بیش از 25 درصد ممنوع شد
- وام اجاره با ارائه کد رهگیری پرداخت می شود
- وام اجاره برای مستاجران ساکن در واحدهای 75 متری
- مقایسه وضعیت مستاجران اروپایی و ایرانی در دوران کرونا
تفاوت وام مسکن جدید پیشنهادی با تسهیلات فعلی
عنوان طرح، «خرید مسکن با تسهیلاتی از نوع فقط پرداخت سود» است. به نوشته دنیای اقتصاد؛ «این طرح نوعی وام مسکن را وارد بازار میکند که پنج تفاوت با تسهیلات فعلی خرید مسکن دارد. این تفاوتها شامل «عادی بودن شرایط پرداخت تسهیلات برای شبکه بانکی، سقف بالاتر مبلغ وام برای پوشش مناسب قدرت خرید، در استطاعت بودن اقساط و در نتیجه قابل دریافت بودن آن توسط خانهاولیها، مشارکت همه بانکهای تجاری در تامین مالی مسکن و در نهایت مستقل بودن طرح از منابع دولتی» است. نویسندگان این طرح معتقدند: تسهیلات مسکن از نوع «فقط پرداخت سود» در این مقطع میتواند تا حدودی به خانهاولیهایی که از خرید بازماندهاند و مرتب در حال فاصله گرفتن از بازار (ناشی از رشد قیمت) هستند، کمک کند.»
انتهای پیام
مگه این اقتصاددانان به داد خانه اولی ها برسند وبا نظریات عالی وبه جایشان فریادرس ما باشندوگرنه فکرنمیکنم از این دولت ابی برای ما گرم شود.
آیاکسایی که سپرده گذاری وام خانه اولیشون دوساله به امتیاز وام رسیده ولی نتونستند از وامشون استفاده کنند و پولشون همچنان در بانک مسکن مونده ، وام بیشتری خواهند گرفت.
من حدودا از سال ۹۷ وام ۱۶۰ میلیونی به اضافه ۴۰ میلیون جعاله نوبتم شده ولی دائما به علت افزایش قیمتها نتونستم خونه ای بخرم الان با این وام ۱۰ متر خونه هم نمیشه بخری !!!!
تورو خدا یه جوری این بی ارزش شدن این وام رو برای مردم بدبخت جبران کنن
بخدا این سزای اعتماد به سیستم بانکی و دولت برای منتطر ماندن در حدود ۳ سال برای خرید خانه نیست.
لطفا پی گیری بفرمائین
سلام عزیزانم این یک بحران هستش و حالت طبیعی نداره مشکلم سیاستمداران بازار مسکن هستش که امروز رو پیش بینی نکردند و مسکن مهر رو ادامه ندادند مشکل اساسی اکنون ما دلار هستش اون حل بشه قیمت مسکن حل میشه چون قیمت تمام شده رفته بالا الانم اگه زمین رو ارزون بکنند تقریبا ۵۰ درصد مسکن افت قیمت میکنه اونم باید نزارن کسی یه دونه زمین داره دومی رو بخره و انبار کنه
بزک نمیر بهار میاد
کمبیزه با خیار میاد