قیمت میلگرد در ایران واقعی نیست

x تبلیغات
هلو

یک مقام مسئول در انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به نابسامانی بازار محصولات فولادی از جمله میلگرد در کشور، اظهار کرد: مشکل اصلی این است که قیمت میلگرد در کشور به دلیل نبود تقاضا برای این محصول واقعی نیست.

به گزارش کاماپرس، دلایل مختلفی برای نوسانات قیمت در بازار محصولات فولادی ذکر می شود و برخی فعالان بازار معتقدند فروش داخلی برای تولیدکنندگان با قیمت کنونی ارز به صرفه نیست و تولیدکنندگان بزرگ کشور ترجیح می دهند محصولات خود را صادر کنند.

رضا شهرستانی عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد نیز از جمله فعالان اقتصادی به شمار می رود که موضوع ارز را در نابسامانی بازار محصولات فولادی بسیار موثر می داند. وی درباره بالاتر رفتن قیمت شمش فولادی در بازار داخلی از قیمت‌های صادراتی این محصول اظهار کرد: قیمت‌های برآورد شده بر حسب دلار نیما به دست می‌آید، اما در بخش خصوصی کلیه تولیدکنندگان  با دلار نیما کار می‌کنند که بر این اساس، اختلاف قیمتی زیادی به وجود می‌آید یعنی صادرکنندگان هنوز صادرات را به فروش در بازار داخلی ترجیح می‌دهند.

تقاضایی برای خرید میلگرد وجود ندارد

این عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر، تقاضایی برای خرید میلگرد وجود ندارد، افزود: در حال حاضر، قیمت میلگرد به ۱۵ هزار تا ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان می‌رسد و اختلاف قیمت این محصول انتهایی زنجیره بسیار زیاد است.

x تبلیغات
دریان سفر امید

شهرستانی اضافه کرد: یکی دیگر از اتفاقاتی که در این میان افتاده، بالا رفتن ۵٫۵ تا ۷ برابری قیمت برق در کشور برای تولیدکنندگان فولاد است و از طرف دیگر، شاهد قطعی برق هستیم که اثرگذاری زیادی روی میزان تولید فولاد دارد و کارخانه‌ها با ۴۰ درصد ظرفیت خود تولید می‌کنند.

وی تأکید کرد: علاوه بر این، بالا رفتن قیمت مواد اولیه و افزودنی و همچنین، افزایش حقوق کارکنان و دیگر مسائل دست به دست هم داده‌اند تا قیمت شمش افزایش پیدا کند. از طرف دیگر، با توجه به بالا بودن قیمت سنگ آهن و کنسانتره در بازارهای جهانی، تولیدکنندگان سنگ آهن تمایل چندانی به خریداران داخلی ندارند. همچنین قیمت آهن اسفنجی در بورس کالا همراه بوده است و در حال حاضر، نزدیک به ۹ هزار تومان می‌رسد.

صادرکنندگان میلگرد را ارزان تر خریداری می کنند

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور درباره ادعای نوردکاران بر علیه تولیدکنندگان فولاد گفت: ما در حال حاضر، ۱۰۰ تولیدکننده خصوصی فولاد داریم و باقی آن‌ها دولتی هستند و تولیدکنندگان به دنبال این نیستند که با زیان محصولات خود را بفروشند. مشکل اصلی ما این است که قیمت میلگرد در کشور واقعی نیست و به دلیل رکود و نبود ساخت و ساز، قیمت‌ها در سطح پایینی هستند.

شهرستانی در بخش پایانی صحبت‌های خود افزود: مشکل دیگری که وجود دارد، این است که صادرات میلگرد کشور هم نسبت به کشورهای دیگر در سطح پایینی قرار دارد و صادرکنندگان این محصولات به دلیل تعرفه وارداتی که روی میلگرد وجود دارد، آن را ارزان‌تر خریداری می‌کنند. نوردکاران فقط پی این هستند که هزینه تبدیل فولاد به میلگرد را روی محصول بگذارند و بین خودشان برای صادرات رقابت کنند و همین باعث شد قیمت میلگرد پایین‌تر از قیمت شمش برای صادرات باشد.

برای دسترسی سریع‌تر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

x تبلیغات
آ اس پ
فارکسیو
سفریار آریا
آمیتیس تراول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان