دبیر اتحادیه کسب وکارهای مجازی با اشاره به مشکلات و چالشهای کسب و کارهای آنلاین و اپلیکیشنها در کشور، گفت: در اولین نمایشگاه تخصصی اپلیکیشن (اپکس 2024) که 2 تا 5 بهمن ماه برگزار میشود، ضمن دعوت از مسئولان، کلیه دغدغهها و مشکلات این حوزه مطرح و بررسی خواهد شد و امیدواریم در نهایت ماحصل آن سندی شفاف از چالشهای حوزه و راهکارهای مرتبط با آن باشد.
به گزارش کاماپرس، رضا الفتنسب رییس شورای سیاستگذاری اولین نمایشگاه تخصصی اپلیکیشن در نشست مطبوعاتی اپکس 2024، با اشاره به ضریب نفوذ بالای تلفن همراه در کشور، تاکید کرد: در این شرایط برگزاری یک نمایشگاه و رویداد تخصصی در حوزه اپلیکیشن نقش موثری در فرهنگسازی و هویتبخشی در حوزه اپلیکیشنها ایفا میکند.
بیشتر بخوانید:
- عبور ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور از مرز 170 درصد/تسهیل حضور اپلیکیشن های نوپا در نمایشگاه اپکس
- اپکس 2024 ؛ اولین نمایشگاه تخصصی اپلیکیشن در سال 1402
وی با اشاره به بخش محتوایی اولین نمایشگاه اپلیکیشن، عنوان کرد: در بخش محتوایی نشستهای تخصصی در رابطه با چالشها و دغدغههای حوزه اپلیکیشن به خصوص مباحث مرتبط با رگولاتوری و مشکلات دسترسی به اینترنت مطرح و مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
برگزاری نشستهای تخصصی در نمایشگاه اپکس
الفتنسب با تاکید بر اینکه بالای 70 درصد دستاوردهای این حوزه حاصل تلاش بخش خصوصی است، بیان کرد: برگزاری نمایشگاههای تخصصی مانند اپکس میتواند به روشن نگه داشتن چراغ حوزه و صنعت اپلیکیشن کمک کند. در همین راستا برگزاری نشستهای تخصصی با انجمنها و تشکلهای بخش خصوصی در شورای سیاستگذاری نمایشگاه تدارک دیده شده است.
وی با اشاره به گروههای کالایی شرکتکننده در اولین نمایشگاه تخصصی اپلیکیشن، گفت: کلیه کسب و کارهای دارای اپلیکیشن و شرکتهای ارایه خدمات در این حوزه میتوانند در نمایشگاه شرکت کنند. در این رابطه میتوان به اپلیکیشنها، کسب و کارهای نوپا، توسعه دهندگان، شتاب دهندهها و سرمایهگذارهای خطرپذیر، اپراتورهای تلفن همراه، تبلیغات دیجیتال، فینتکها و غیره اشاره کرد.
حمایت از کسب و کارهای نوپا
دبیر اتحادیه کسب وکارهای مجازی با بیان اینکه با برگزاری این نمایشگاه به دنبال ایجاد فضایی برای رشد و تقویت کسب و کارهای نوپای این اکوسیستم هستیم، ادامه داد: در این رابطه صندوق نوآوری و شکوفایی حمایتهای خوبی در نظر گرفته که ارایه تسهیلات و حمایت مالی تا سقف 60 میلیون تومان برای شرکتهای دانش بنیان و خلاق برخی از آنهاست. همچنین برای اقامت مناسب کسب و کارهای فعال در سایر استانها در طی مدت زمان برگزاری نمایشگاهها، تمهیدات و تخفیفهایی در نظر گرفته شده است.
نمایشگاه اپلیکیشن رویدادی جدی در حوزه مطالبهگری
وی با تاکید بر اینکه برگزاری نمایشگاههای تخصصی در حوزه اپلیکیشن و استارتاپ به رشد و تقویت این حوزه و رفع موانع و محدودیتها کمک زیادی میکند، گفت: متاسفانه این حوزه مخالفانی نیز در داخل کشور دارد که گاها اظهارنظرهایی برای مصادره کسب و کارها و اپلیکیشنهای فعال مطرح میکنند و اگر ما عقب بکشیم این اظهارنظرها و مطالبهها بیشتر میشود. بنابراین باوجود وضعیت نامطلوب اینترنت، معتقدم که فعالیت و فرهنگسازی بیشتر در این حوزه در نهایت اثر و نتیجه خود را در بهبود شرایط میگذارد.
الفتنسب برگزاری نمایشگاه اپلیکیشن را رویدادی بسیار جدی در حوزه مطالبهگری دانست و ادامه داد: از مسئولین دعوت می کنیم که با حضور در این رویداد، مطالبات و دغدغههای این حوزه را شنیده و برای رفع آن راهکار و چاره بیاندیشند. مسئولان میتوانند در این رویداد درباره کارنامه دو ساله دولت در حوزه اپلیکیشن و کسب و کارهای مبتنی بر این حوزه صحبت کرده و پاسخگوی شرایط فعلی باشند. ضمن اینکه پایان امسال انتخابات مجلس را داریم و قطعا اپکس میتواند محلی برای بیان دغدغهها و نیازهای این حوزه و شفاف کردن مطالبات فعالان از مسئولان باشد.
فقدان نیروی متخصص بزرگترین چالش کسب و کارهای اینترنتی
وی همچنین در پاسخ خبرنگاری درباره آمار مهاجرت فعالان کسب و کارهای اینترنتی و اپلیکیشنها، بیان کرد: آمار دقیقی در اینباره وجود ندارد و کسی هم در این رابطه اظهار نظری نمیکند. با این حال بزرگترین چالش کسب و کارهای اینترنتی در این روزها، فقدان نیروی متخصص و دغدغه حفظ و نگهداشت نیروهاست. این مساله نشان میدهد که حال کسب و کارهای اینترنتی اصلا خوب نیست. با ادامه روند فعلی تا 10 سال آینده به شدت در حوزه نیروی انسانی مشکلات جدی خواهیم داشت.
الفت نسب همچنین در رابطه با سوال خبرنگاری درباره کمک به ارزآوری اپلیکیشنها و کسب و کارهای اینترنتی، مطرح کرد: در شرایط فعلی مساله ارزآوری اپلیکیشنها مانند شوخی است. با این حال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این رابطه کارهایی انجام داده که یکی از آنها دعوت از اپلیکیشنهای فعال و کسب و کارهای آنلاین در جلسات با وزرای سایر کشورها به خصوص کشورهای عربی، با هدف ایجاد فضای گسترش همکاری است.
رییس شورای سیاستگذاری اولین نمایشگاه تخصصی اپلیکیشن در پایان برگزاری نمایشگاه اپکس را در انتقال تجربیات ما بین کسب و کارها و ارتقای آگاهی سیاستمداران از چالشهای این حوزه موثر دانست و گفت: در شرایط فعلی متخصصانی که در داخل کشور مانده و به فعالیت در این حوزه مشغول هستند، کار بزرگی میکنند. در این راستا امیدواریم در نمایشگاه اپکس 2024 چالشهای حوزه در قالب پنل و کیسهای خاص مطرح و بررسی شود.
انتهای پیام