عرضه اولیه شاروم در بورس امروز به سرانجام رسید.
به گزارش کاماپرس، در پایان این عرضه اولیه، به هر کد بورسی ۱۶ سهم در سقف قیمتی ۶۳۰ تومانی اختصاص یافت که در محدوده ۱۰ هزار تومان بود. در این عرضه که کمهزینهترین عرضه اولیه بورس بود، ۵ میلیون و ۴۳۳ هزار و ۱۹۰ نفر شرکت کردند.
با مشارکت این تعداد کد بورسی، برای چندمین بار طی هفتههای گذشته رکورد مشارکت در عرضه اولیه بورس تهران شکسته شد.
آنچه باید از شاروم بدانید
شرکت پتروشیمی ارومیه در اسفند ۱۳۷۷ به عنوان شرکت سهامی خاص به ثبت رسید و در مهرماه ۱۳۸۹ محل ثبت خود را از ارومیه به تهران تغییر داد و مجددا در سال ۱۳۹۷ به ارومیه بازگشت. این شرکت که در سال ۱۳۸۷ بر اساس صوتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد یکی از زیرمجموعههای شرکت گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان (پترول) به حساب میآید.
اخبار مهم بورس را بخوانید:
- عرضه اولیه سهام یک شرکت ارزنده صنعتی و معدنی به زودی در بورس
- عرضه اولیه شرکت لبنی تابعه شستا ؛ زمان عرضه و نقدینگی مورد نیاز مشخص شد
از سال ۱۳۷۷ که این شرکت با سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیون ریالی تاسیس شد تا به امروز شاروم ۱۱ بار تغییر سرمایه داده که آخرین بار آن به اسفندماه ۹۸ برمیگردد که با افزایش سرمایه ۳۹۰ میلیارد ریالی سرمایه خود را به ۷۰۰ میلیارد ریال افزایش داده است. ۹۳٫۷ درصد از سهام این شرکت متعلق به گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان (پترول) و حدود ۶٫۳ درصد آن نیز در اختیار شرکت کارگزاری سهام عدالت بوده است. همچنین بر اساس اطلاعات مندرج در کدال، ارزش روز املاک و مستغلات این شرکت بالغ بر ۱۱۵ میلیارد ریال ارزیابی شده است.
آنطور که تجارتنیوز اعلام کرده بود؛ همچنین عملکرد مالی این شرکت در سال ۹۸ نشان میدهد، شاروم در سال ۹۸ بیش از یک هزار و ۱۹۴ میلیارد ریال درآمد عملیاتی داشته که نسبت به سال ۹۷ رشدی ۹ درصدی داشته است. با این حال سود خالص این شرکت در سال ۹۸ بیش از ۲۵۵ میلیارد ریال بوده که ۸ درصد از سال قبل کمتر است. این شرکت همچنین سود خالص ۸۲۵ ریالی برای هر سهم محقق کرده است. پتروشیمی ارومیه در تیرماه از فروش انواع محصولات خود نظیر اسید سولفوریک، سولفات آمونیوم و کریستال ملامین ۱۴۴ میلیارد و ۱۵۹ میلیون ریال درآمد داشته که نسبت به خرداد ماه رشدی ۴۴ درصدی داشته است. با احتساب تیرماه مجموع فروش این شرکت در چهار ماه نخست سال ۵۴۵ میلیارد و ۵۸۵ میلیون ریال بوده که نسبت به ۴ ماه نخست سال ۹۸ رشدی ۶۲ درصد افزایش داشته است.
بر اساس برآوردهای انجام شده توسط تیم حسابری شاروم، این شرکت پیشبینی کرده است که در سال ۹۹ سود خالص خود را ۳ درصد افزایش داده و ۲۶۲ میلیارد ریال برساند. همچنین برآورد سود خالص این شرکت برای سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، نیز به ترتیب ۷۵۶، ۱۷۳۲ و ۱۸۳۳ میلیارد ریال بوده است. با توجه به قیمتگذاری ۶۳۰۰ ریالی شاروم و سود خالص هر سهم ۸۲۶ ریالی این سهم در سال ۹۸، نسبت P به E معادل ۷٫۶۲ برای این سهم در هنگام بازگشایی به دست میآید که در مقایسه با P به E گروه محصولات شیمیایی (۲۵٫۶۹) سهم جذابی برای خرید محسوب میشود که انتظار میرود با حفظ این سودآوری رسیدن به قیمت ۲۰۰۰ تومانی در آینده نزدیک برای این سهم چندان دور از دسترس نباشد. از سوی دیگر با توجه به تجربه جذاب شگویا، این سهم احتمالا شاهد عرضه از سوی حقوقی در هفتههای آتی باشد که فرصتی خوبی برای ورود به این سهم ارزشمند خواهد بود.
انتهای پیام
مرتبط با : پتروشیمی ارومیه
کم باشه بهتره . کسی روی پول فروشش حساب نمی کنه و اگر هم هاپولی شد زیاد نبوده
نمیدونم ۱۰ هزارتومان تومان می خواد چقدر بشه خخ
سال بعد شاید یه مرغ بشه خرید😂
نگران نباشید قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود همین عرضه اولی ها در مجموع سوددهی شون بد نیست بی انصاف نباشیم و شکرگذار
هسته معاملات بورس باید درست بشه ،جایی که افراد در روزهای بعد قادر به خرید از همین سهام باشند ،وقتی نشه تعداد بیشتری در طی روزهای بعد خرید و امکان خرید با روش های غیر معمول برای تعداد معدودی فراهم است .اگر این سهم بن ۶۰۰۰۰ ریال هم برسه عایدی مناسبی برای دارنده ان نیست