بر اساس طرحی که وزارت راه و شهرسازی ارائه کرده و در مجلس مراحل نهایی خود را طی می کند زمین های دولتی در قالب 99 ساله به منظور ساخت ویلاهای ارزان قیمت در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
به گزارش کاماپرس، بخشی از تقاضای بازار مسکن به متقاضیانی تعلق دارد که خواستار خانه دوم یا ویلا یا اقامتگاه خارج از شهر هستند و این نیاز تاکنون به صورت مدون و برنامه ریزی شده پاسخ داده نشده است.
به دلیل بی پاسخ ماندن این نیاز، زمین های کشاورزی و اوقافی و دشت ها و نواحی جنگلی و کوهپایه ها و زمین های موجود در برخی روستاها توسط دلالان به این متقاضیان فروخته شده و نابسامانی هایی از قبیل جنگل خواری و کوه خواری را پدید آورده است.
بر اساس طرحی که دنیای اقتصاد از آن خبر داده قرار است برای نخستین بار این نیاز به صورت اصولی و با ارائه زمین های دولتی ، برطرف شود تا بازار دلالان و واسطه هایی که زمین های دشت ها و روستاها را به متقاضیان ویلا به فروش می رسانند، کساد شود.
اخبار مهم و پربازدید را بخوانید:
- وام 50 میلیونی خود اشتغالی با سود 14 درصد برای یکی از اقشار نیازمند حمایت(جزئیات)
- یارانه 45500 تومانی و یک باور غلط درباره حذف آن
اجاره زمین 99 ساله یا مشارکت در ساخت خانه ارزان قیمت
بنا به گزارش دنیای اقتصاد، در قالب این طرح، وزارت راه و شهرسازی موظف میشود بخشی از زمین های ملی و منابع طبیعی که کاربری آن زمین کشاورزی نیست به صورت 99 ساله اجاره دهد یا با بخش خصوصی برای ساخت مسکن ارزانقیمت در آنها مشارکت کند.
ارائه مجوز مشارکت در زمینهای بومی حومه سبز شهرهای بزرگ یک امکان برد-برد را فراهم میکند، به شرط آنکه در حفظ اراضی سبز و منابع طبیعی احتیاط کامل به عمل آید، این مدل میتواند مانع از دشتخواری شده و از سوی دیگر به تقاضای موجود در قالب یک بازار رسمی پاسخ داده میشود. به این ترتیب چهار نتیجه مثبت را در پی دارد؛ حفظ اراضی سبز، پاسخ به تقاضای موجود برای خانه دوم و مسکن ارزانقیمت، توسعه رسمی و استاندارد شهرها و تامین سهم بودجه ملی از واگذاری اراضی.
تجربه سایر کشورهای دنیا نیز حکایت از آن دارد که امروزه دو مدل متفاوت برای استفاده از زمین های واجد شرایط حومه شهرها برای ویلاسازی وجود دارد. در مدل اول، این زمین ها برای سکونت ثروتمندان و ساخت خانههای لوکس آمادهسازی میشود و در مدل دیگر حومه شهرها به سکونت طبقات کارگری و زیرخط فقر شهری اختصاص پیدا میکند.
مرور تجربه های سایر شهرهای دنیا نشان می دهد مدل موفق برای استفاده از این اراضی، پلان حومه مختلط، یعنی فراهمسازی اراضی اطراف شهرها برای سکونت هر دو گروه تقاضا – ثروتمندان و طبقات کم درآمد – است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
سلام، اگر این طرح واقعا اجرا شود ما از شر آپارتمان نشینی آزاد میشویم و امکان دارد دربازنشستگی در بافت روستا به زندگی ادامه دهیم که بسیار عالیست، لطفا بفرمایید درکجا باید ثبت نام این مسکن ارزان دولتی را انجام دهیم؟ سپاس