با آغاز موج دوم کرونا ، برگزاری بزرگترین آزمون سراسری کشور با اما و اگرهایی مواجه شده و کنکوری ها را بیش از پیش بلاتکلیف کرده است چنان که موافقان و مخافان تعویق کنکور هر یک بر خواسته خود اصرار می ورزند.
به گزارش کاماپرس، هر ساله اوایل تیرماه زمان برگزاری ماراتن کنکور بود اما شیوع کرونا و نگرانی درباره سلامت کنکوری ها زمان آزمون را به سی ام مرداد ماه تغییر داد، حالا هم حرفوحدیثها درباره تغییر زمان برگزاری آزمون سراسری ورود به دانشگاهها، بالاگرفته و همین موضوع علاوه بر افزایش سردرگمی کنکوری ها، دل و دماغ درس خواندن را از آنها گرفته است.
در این شرایط چالش میان ستاد ملی مبارزه با کرونا با وزارت علوم، وزارت بهداشت و سازمان سنجش جدی شده است، از یک سو علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونای تهران معتقد است که تهران شرایط میزبانی آزمونها را ندارد و برگزاری چنین آزمونهایی که داوطلبان سه تا چهار ساعت در یک محیط بسته در کنار هم قرار میگیرند، پروتکلهایی دارد که از اجرای این پروتکلها و ضوابط اطمینان نداریم.
از سوی دیگر فاطمه زرینآمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور می گوید که تعداد حوزهها به میزان ٤٠درصد افزایش یافتهاند، صندلیها در فاصله یکمتر و ٦سانتی قرار گرفتهاند و این در حالی است که تمام تمهیدات بهداشتی لحاظ شدهاند، در این مدت آزمون آموزشوپرورش و نهضتسوادآموزی با رعایت همین پروتکلها برگزار شدند، انشاءالله این آزمون هم با رعایت پروتکلها برگزار خواهد شد.
اما میان کشمکش دو سوی دعوا، همچنان پرونده تعویق کنکور باز و روی میز رئیسجمهوری است، در همین راستا بیستویکم تیرماه اعضای کمیسیون آموزش مجلس از ارسال نامهای به رئیسجمهوری با درخواست بررسی کارشناسی و همهجانبه زمان و شیوه برگزاری امن تمامی آزمونهای سراسری خبر دادند.
کنکوری های سردرگم
به گزارش روزنامه شهروند در شرایطی که تعویق کنکور خواسته بسیاری از داوطلبان است و معلوم نیست کنکوربرگزار می شود یا نه، نحوه برخورد کنکوری ها با این شرایط چالش برانگیز متفاوت است، عده ای با بیشتر شدن بلاتکلیفی ها بی خیال قبولی کنکور امسال شدند و برخی دیگر با جدیتی بیشتر از فرصت به دست آمده، تلاش خود را دوبرابر کردند.
رعنا از دانش آموزان پایه دوازدهم و از دسته اول است، او می گوید: وقتی کلاسها غیرحضوری شدند دلشوره به سراغم آمد.
او می گوید: اصلا کنکور برگزار میشود یا نه؟ بهنظرم رتبهای که انتظار داشتم را نیاورم، این تعطیلیها و بلاتکلیفیها تأثیر خیلی بدی داشت؛ دوباره کتابهای سالهای گذشته وسط آمدهاند اما هیچ تضمینی بر برگزار شدن یا نشدن کنکور نیست. آمار مبتلایان هم که بالا میرود، این گزینه که کنکور لغو شود میان بچهها قوت میگیرد. شروع به خواندن کردیم اما معلوم نیست چه اتفاقی بیفتد. با شدت گرفتن کرونا هم به هیچچیز اعتباری نیست.
تعویق کنکور به نفع کنکوری ها
اما «رضا» که رویای مهندسی صنایع را دارد و حسابی برایش درس خوانده تا رقیب قَدَری برای حریفانش باشد؛ از دسته دوم است او می گوید: حذفیات خیلی کمک کردند، در این ٤٠-٣٠ روز باقی مانده فقط مباحث را مرور میکنیم.
به گفته رضا، آزمونهای شبیهسازیشده و تستزنیهای آنلاین راهکار مشاوره مدرسه بوده برای کاهش استرس بچهها که قرار است برای بار اول در آزمون بزرگی معلوماتشان را به رخ بکشند. من آمادگی کامل برای آزمون را دارم. بهتر است زودتر برگزار شود. استرس کنکور طبیعی است. در این میان، مشاوران معتقدند که کنکور باید هر چه سریعتر برگزار شود چون استرس تبعات منفی زیادی برای کنکوری ها دارد، عرفان عسگریان مشاور یکی از مدارس نمونه دولتیهای تهران است و حال روحی دانشآموزانش را خوب ارزیابی نمیکند.
او می گوید: سال گذشته ما رتبه دو رقمی داشتیم. تمام سال بچهها با انگیزه درس خواندهاند اما این بلاتکلیفی و جابهجاکردن تاریخ آزمون مریضشان کرده است. واقعا تغییر تاریخ آزمون چه تأثیری دارد؟ اصلا چه تضمینی وجود دارد؟ بلاتکلیفی بزرگترین استرس بچههاست.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام