مهمترین کار قبل از مراجعه به پارکینگ پلیس برای رفع توقیف خودرو، پرداخت آنلاین خلافی خودرو است؛ چراکه اگر رسید تسویه خلافی یا همان برگه عدم خلافی را به پارکینگ پلیس ارائه نکنید، خبری از ترخیص خودرویتان نخواهد بود!
برای ترخیص خودرو، بهجز برگه عدم خلافی به مدارک دیگری نیز نیاز دارید؛ به همین خاطر، در ادامه میخواهیم شما را با مراحل، مدارک و هزینههای لازم برای ترخیص خودرو از پارکینگ آشنا کنیم. پیشنهاد میکنیم تا پایان با ما همراه باشید.
دلایل توقیف خودرو چیست؟
به دلایل مختلفی ممکن است که پلیس، خودروی شما را توقیف و به پارکینگ منتقل کند. برخی از دلایل مهم توقیف خودرو عبارتاند از:
- همراه نداشتن گواهینامه و مدارک اصلی خودرو؛
- تصادف شدید؛
- عبور از سقف مجاز خلافی خودرو و پرداخت نکردن آن؛
- نداشتن بیمهنامه شخص ثالث معتبر؛
- سرعت بیش از حد مجاز؛
- پارک در محلهای ممنوع؛
- رانندگی با پلاک مخدوش؛
- وجود نقص فنی در خودرو.
مراحل ترخیص خودرو توقیفی
بهطور کلی، ترخیص خودرو توقیفی از پارکینگ سه مرحله دارد. این سه مرحله عبارتاند از:
- استعلام علت توقیف خودرو و دریافت نشانی پارکینگ؛
- پرداخت خلافی خودرو و آمادهسازی مدارک لازم برای ترخیص خودرو؛
- مراجعه به پارکینگ برای ترخیص خودرو.
چطور بفهمیم خودرو به کدام پارکینگ منتقل شده است؟
برای اینکه از محل توقیف خودرویتان و دلیل توقیف آن مطلع شوید، سه روش وجود دارد. ما در ادامه، این سه روش را به شما معرفی میکنیم.
استعلام اینترنتی خودرو توقیفی از طریق سایت پلیس راهور
برای استعلام اینترنتی خودرو توقیفی باید به سامانه اینترنتی پلیس راهور به نشانی rahvar120.ir مراجعه کنید. در ادامه، با ورود به سامانه سخا و با وارد کردن کد ملی مالک و شماره پلاک خودرو، از محل پارکینگ آن مطلع شوید. برای این کار میتوانید از طریق اپلیکیشن «پلیس من» نیز اقدام کنید.
استعلام خودرو توقیفی از طریق پیامک
برای استعلام خودرو توقیفی از طریق پیامک، باید شماره پلاک خودرو را پشتسرهم و بدون نوشتن حرف پلاک، به شماره ۳۰۰۰۵۳۵۳ پیامک کنید.
۳۰۰۰۵۳۵۳ پیامک کنید.
استعلام خودرو توقیفی از طریق تماس با ۱۱۰
یکی دیگر از روشهای استعلام خودرو توقیفی، تماس با ۱۱۰ است. در این روش، شما باید اطلاعات خود و خودرویتان را به اپراتور ۱۱۰ اعلام کرده تا مشخصات پارکینگ خودرو را دریافت کنید.
چه زمانی میتوانم برای ترخیص خودرو از پارکینگ اقدام کنم؟
خودرو باید حداقل ۲۴ ساعت در پارکینگ بماند؛ سپس میتوانید با مراجعه به پارکینگ، برای ترخیص و رفع توقیف خودرو اقدام کنید.
مدارک لازم برای ترخیص خودرو از پارکینگ
برای ترخیص خودرو از پارکینگ به مدارک مختلفی نیاز دارید. این مدارک عبارتاند از:
- اصل و کپی کارت ملی؛
- اصل و کپی گواهینامه؛
- اصل و کپی بیمهنامه شخص ثالث؛
- اصل و کپی کارت ملی مالک خودرو؛
- اصل و کپی کارت ماشین؛
- برگه سبز خودرو؛
- رسید پرداخت خلافی خودرو (برگه عدم خلافی)؛
- رسید تسویه عوارض شهرداری خودرو؛
- وکالتنامه (در صورت وکالت داشتن از مالک خودرو توقیفی).
هزینه ترخیص خودرو از پارکینگ
هزینههای ترخیص خودرو از پارکینگ شامل هزینههایی است که باید قبل و حین ترخیص خودرو پرداخت کنید. در ادامه، به این هزینهها اشاره میکنیم.
هزینه پارکینگ
هزینه پارکینگ خودرو توقیفی در سال ۱۴۰۳ به ازای هر روز، ۹ هزار و ۵۰۰ تومان در پارکینگهای سطح یک است. این هزینه برای پارکینگهای غیرمسقف، روزانه ۲ هزار و ۸۰۰ تومان تا ۵ هزار و ۴۰۰ تومان است.
هزینه یدککش (جرثقیل)
اگر خودرو شما با جرثقیل به پارکینگ پلیس منتقل شده باشد، در زمان ترخیص خودرو باید حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان بابت انتقال خودرو با جرثقیل پرداخت کنید.
عوارض شهرداری
یکی از مدارکی که در زمان ترخیص خودرو همراهتان باشد، رسید پرداخت عوارض شهرداری است. شما میتوانید این عوارض را در مرکز ترخیص خودرو پرداخت کنید؛ اما پیشنهاد میکنیم پیش از مراجعه حضوری، آن را از طریق سامانه «تهران من» یا «شهرزاد» پرداخت کنید تا سریعتر خودرویتان را ترخیص کنید.
خلافی خودرو
مهمترین مدرکی که باید در زمان ترخیص خودرو به همراه داشته باشید، رسید تسویه خلافی یا همان برگه عدم خلافی است. در صورتی که این برگه را به پارکینگ ارائه نکنید، خودرو شما ترخیص نخواهد شد. در ادامه، درباره نحوه دریافت گواهی عدم خلافی خودرو صحبت خواهیم کرد.
نحوه دریافت گواهی عدم خلافی خودرو
بهترین روش برای دریافت گواهی عدم خلافی خودرو، مراجعه به سامانه khalafi.ir و تسویه خلافی از طریق این سامانه است. در این سامانه، تسویه خلافی بهصورت آنی انجام میشود و شما پس از پرداخت خلافی خودرویتان میتوانید رسید پرداخت یا همان گواهی عدم خلافی را دریافت کنید و پرینت بگیرید.
برای پرداخت جرایم رانندگی در سامانه خلافی، ابتدا باید به نشانی khalafi.ir مراجعه کنید. در ادامه:
- از بخش «خدمات ما»، بهترتیب گزینههای «خدمات استعلام و پرداخت خودرو» و «خلافی خودرو» را انتخاب کنید.
- شماره پلاک خودرویتان را در کادر ابتدای صفحه وارد کرده و روی گزینه «ادامه» کلیک کنید.
- روش استعلام را انتخاب کرده و خلافی خودرویتان را پرداخت کنید.
پس از پرداخت خلافی، میتوانید با مراجعه به بخش «پرداختهای من»، رسید پرداخت را دریافت کرده و پرینت بگیرید.
مزایای پرداخت آنلاین خلافی خودرو در khalafi.ir
استعلام و پرداخت آنلاین خلافی در سامانه khalafi.ir مزایای متنوعی دارد که در ادامه، به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- استعلام و پرداخت آسان: شما میتوانید تمامی هزینههای مرتبط با خودرو و موتور را به راحتی در سامانه خلافی استعلام بگیرید و پرداخت کنید.
- ذخیرهسازی اطلاعات ورود: اطلاعات ورود شما بهطور خودکار ذخیره و نامگذاری میشود تا برای هر استعلام، به وارد کردن مجدد آن نیاز نداشته باشید.
- ذخیره سوابق پرداخت: تمامی تراکنشهای شما در بخش «پرداختهای من» ذخیره میشود تا همیشه به آنها دسترسی داشته باشید.
نحوه ترخیص اینترنتی خودروهای توقیفی از پارکینگ
برای ترخیص اینترنتی خودرو از پارکینگ، ابتدا باید اپلیکیشن «پلیس من» را دانلود کرده و روی موبایل خود نصب کنید. در ادامه، مراحل زیر را در این اپلیکیشن دنبال کنید:
- روی گزینه «راهور» کلیک کرده و گزینه «ترخیص اینترنتی خودرو» را انتخاب کنید.
- از بین پلاکهای فعال خود، پلاک خودروی توقیفی انتخاب کنید.
- گزینه «درخواست ترخیص» را انتخاب کرده و بعد از مطالعه متن قوانین، روی گزینه «تمام شرایط فوق را قبول دارم» کلیک کنید.
- شماره گواهینامه مالک و شماره بیمهنامه شخص ثالث را وارد کنید تا اطلاعات مورد نظر ثبت شود.
- در پایان، گزینه تحویل به خود یا تحویل به دیگری را انتخاب کنید.
پس از تکمیل این مراحل، پیامک ترخیص ماشین برایتان ارسال خواهد شد و شما میتوانید با مراجعه به پارکینگ و نشان دادن پیامک، برای ترخیص خودرویتان اقدام کنید.
نکات مهم پیش از مراجعه به پارکینگ برای ترخیص خودرو
برای اینکه خودرویتان را سریع و بیدردسر ترخیص کنید، باید به چند نکته مهم توجه کنید. در ادامه، به این نکات اشاره میکنیم:
پیشبینی زمان انتظار
با توجه به حجم مراجعهکنندگان و روند اداری ترخیص خودرو، ممکن است مدت زمانی در صف انتظار بمانید؛ بنابراین پیشنهاد میکنیم زمان کافی برای این کار در نظر بگیرید.
همراه داشتن نسخه چاپی مدارک
گاهی اوقات، مسئولین پارکینگها ممکن است درخواست نسخه چاپی مدارک را داشته باشند؛ به همین خاطر بهتر است علاوهبر مدارک الکترونیکی، یک نسخه چاپی از رسیدها و مدارک خود را همراه داشته باشید.
اطلاع از شرایط خاص ترخیص
برخی خودروها مانند خودروهایی که به دلایل جنایی یا تخلفات سنگین توقیف شدهاند، ممکن است شرایط خاصی برای ترخیص داشته باشند. پیش از مراجعه، از طریق تماس با پلیس راهور، از تمام شرایط مربوط به ترخیص خودروی خود مطلع شوید.
همراه داشتن تاییدیههای قانونی
اگر خودرو به دلایلی قانونی مانند تصادف یا مشکلات قضایی توقیف شده است، ممکن است به تاییدیههای قضایی یا حکم دادگاه نیاز باشد. در این حالت، از طریق تماس با پلیس راهور، مطمئن شوید که که تمامی مدارک مربوط به ترخیص خودرو را همراه دارید.
ساعات کاری پارکینگ
پارکینگها معمولاً در ساعات اداری فعالیت میکنند. بهتر است قبل از مراجعه، ساعات کاری پارکینگ را بررسی کنید تا در زمان ترخیص خودرو، معطل نشوید.
همراه داشتن رسید پرداخت جریمهها
مطمئن شوید که تمامی جرایم رانندگی و هزینههای مربوط به توقیف خودرو را پرداخت کردهاید و رسید آن را به همراه دارید. اگر هزینه یا جرایمی باقی مانده باشد، خودرو ترخیص نمیشود.
چک کردن خودرو
هنگام تحویل خودرو، آن را از نظر فنی بررسی کنید تا مطمئن شوید هیچگونه آسیب یا نقصی در طول مدت توقیف ایجاد نشده است. شما میتوانید در صورت وجود مشکل، آن را همانموقع به مأمورین پارکینگ اطلاع دهید.
چگونه از پارکینگ پلیس شکایت کنیم؟
اگر در زمان ترخیص خودرویتان از پارکینگ با تغییر ظاهری یا آسیبدیدگی تجهیزات آن مواجه شدید، میتوانید از پارکینگ پلیس شکایت کنید. برای انجام این کار، باید همراه با مدارک و دلایل کافی، از طریق مراجع قضایی اقدام کنید. دلایلی که میتوانید بابت آن از پارکینگ پلیس شکایت کنید عبارتاند از:
- دریافت کرایه بیشتر از هزینه قانونی؛
- سرقت لوازم و قطعات خودرو؛
- تحویل ندادن خودرو به مالک با وجود برگه قانونی ترخیص.
جمعبندی
در این مقاله، به شما گفتیم که مراحل، مدارک، هزینهها و نحوه ترخیص خودرو توقیفی از پارکینگ چگونه است؛ همچنین به نکاتی مانند پرداخت آنلاین خلافی خودرو اشاره کردیم که کمک میکند خودرویتان را سریعتر و سادهتر ترخیص کنید.
حالا اگر قصد ترخیص خودرویتان از پارکینگ را دارید، پس از پرداخت جرایم خود در سامانه خلافی، هرچه سریعتر همراه با مدارکی که اشاره کردیم به پارکینگ مورد نظر مراجعه کرده و خودرویتان را ترخیص کنید.
انتهای پیام
مرتبط با : خلافی