رئیس اتاق بازرگانی ایران و عمان مطرح کرد:

ظرفیت 30 میلیارد دلاری تجارت ایران و عمان

کد مطلب: ۳۶۲۸۳۶
ظرفیت 30 میلیارد دلاری تجارت ایران و عمان

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عمان با اشاره به ظرفیت‌های گسترده اقتصادی میان دو کشور گفت: عمان این پتانسیل را دارد که حجم تجارت خود با ایران را به ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار برساند، اما تحقق این هدف نیازمند اراده و عزم جدی است. به گفته جمال رازقی، این اراده در طرف عمانی وجود دارد، اما در ایران موانعی از جمله فساد اقتصادی و ضعف نقش بخش خصوصی در سیاست‌گذاری، مانع استفاده از این ظرفیت‌ها شده است.

به گزارش کاماپرس، جمال رازقی، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عمان، درباره چشم‌انداز روابط اقتصادی دو کشور اظهار کرد: عمان این پتانسیل را دارد که حجم تجارت ایران با این کشور به ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار برسد. این ظرفیت وجود دارد، اما تحقق آن به شرط وجود اراده و عزم جدی امکان‌پذیر است.

بیشتر بخوانید:

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تحقق این هدف همچنان به عزم و اراده نظام حاکمیتی ایران وابسته است، گفت: امروز می‌گویم این عزم و اراده در عمانی‌ها وجود دارد، اما در ما وجود ندارد.

رازقی در تشریح موانع موجود افزود: امروز با کشوری مواجه هستیم که فساد در تک‌تک سلول‌های آن رخنه کرده و همین عوامل فساد اجازه تحرک نمی‌دهند. اصل این فساد، اقتصادی است، اما خود را در قالب گروه‌های مختلف سیاسی نشان می‌دهد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عمان تأکید کرد: داشتن منابع مالی بدون امکان اثرگذاری بر سیاست‌گذاری کافی نیست. بخش خصوصی باید بتواند در فرآیند سیاست‌گذاری نیز نقش داشته باشد. اگر قرار است بخش خصوصی موتور اقتصاد باشد، باید در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی نیز حضور واقعی داشته باشد.

وی با اشاره به موضوع «کاسبان تحریم» گفت: بحث کاسبان تحریم موضوعی واقعی است. عده‌ای نمی‌خواهند تحریم برداشته شود و عده‌ای نیز نمی‌خواهند تورم از کشور رخت بربندد.

رازقی ادامه داد: چطور ممکن است کشوری بیش از ۴۰ سال با تورم دورقمی مواجه باشد و مردم هر روز با کاهش قدرت خرید و افزایش فقر روبه‌رو شوند؟ امروز بزرگ‌ترین مسئله کشور، معیشت مردم است و نمی‌توان نسبت به این موضوع بی‌تفاوت بود.

وی با تأکید بر ضرورت مقابله جدی با ریشه‌های فساد اظهار کرد: عوامل سیاسی و اقتصادی فساد باید ریشه‌کن شوند. این کار شبیه یک جراحی بزرگ است؛ اما اگر این جراحی در کشور انجام شود، ایران نفس خواهد کشید.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عمان در پایان گفت: امروز بزرگ‌ترین دشمن ایران، نه ترامپ است و نه نتانیاهو؛ مفسدان داخل کشورند. اگر با این عوامل برخورد نشود و ساختارهای فساد اصلاح نشوند، حتی ظرفیت‌های بزرگی مانند توسعه روابط اقتصادی با عمان نیز نمی‌توانند آن‌طور که باید به رشد اقتصاد ایران کمک کنند.

متن کامل گفتگو را در لینک زیر بخوانید:

انتهای پیام

ارسال نظر