راهنمای خرید مفتول سیاه از بازار تهران در سال 1403

مفتول سیاه - کاما
ژیوار

مفتول میله‌ای فلزی باریک و بلند است که انعطاف و شکل‌پذیری قابل توجهی دارد و غالبا به محصولات فلزی دیگر تبدیل می‌شود. روش ساخت مفتول به این صورت است که میلگرد در دمای بالا تحت کشش قرار می‌گیرد و پس از رسیدن به ضخامت مطلوب تحت شرایطی خاص شروع به سرد شدن می‌کند.

طبق تعریف استاندارد ملی ایران، مفتول محصولی طویل گرم نوردیده است که به صورت کلاف‌های نامنظم پیچیده می‌شود.

مفتول جنس‌های مختلفی می‌تواند داشته باشد و استفاده از آنها محدود به صنایع ساختمانی نمی‌شود. از آنجایی که تنوع این محصول و کاربرد‌های آن ممکن است باعث سردرگمی خریدارن بشود، ما این راهنمای جامع خرید مفتول را برای مخاطبان کاما پرس نگارش کرده‌ایم.

خرید مفتول ساده و آجدار ( استانداردهای  A2 و A3 و A1 )

بسته به استحکام کششی و خواص مکانیکی، مفتول ها به سه دسته تقسیم می‌شوند. A1 یا ساده به مفتول‌هایی گفته می‌شود که قابلیت جوشکاری و انعطاف پذیری بالایی دارند. به هنگام خرید مفتول دقت داشته باشید که با افزایش عدد استاندارد سختی آنها نیز افزایش پیدا می‌کند. معمولا مفتول‌های A1 ظاهری ساده دارند در صورتی که A2 و A3 دارای آج و شیار هستند. شیار a2 به صورت مارپیچی و شیار a3 به صورت جناغی است.

استاندارد تنش جاری شدن تنش گسیختگی
A1 (بسیار نرم) 220 نیوتون بر متر مربع 380 نیوتون بر متر مربع
A2 300 نیوتون بر متر مربع 500 نیوتون بر متر مربع
A3 400 نیوتون بر متر مربع 600 نیوتون بر متر مربع

کلاف ساده در گرید‌های مختلفی از نظر میزان کشش و انعطاف پذیری در بازار موجود است.

دریان سفر امید

مفتول سیاه

  1. گرید 5SP: انعطاف پذیر نیست و برای تولید میلگرد بالای سایز 25 مناسب نیست. معمولا در سایز‌های 4، 5.5 و 6 میلی متر استفاده می‌شوند.
  2. کلاف ۳sp و ۱۰۰۶ از نظر میزان کشش و کاربرد تقریبا مشابه هستند و هر دو انعطاف بیشتری از کلاف ۵sp دارند.
  3. کلاف RST34 قیمت بالایی دارد و به نام کلاف فوق کشش نیسز شناخته می‌شود.
  4. برای تولید سیم جوش پیشنهاد ما مفتول کلافی ساده RWY11 و SG2 است.

انواع جنس مفتول

مفتول سیاه (آرماتوری):

ابتدا مفتول خام در فرآیند نورد سرد به ضخامت مورد نظر در می‌آید. برای اینکه مفتول انعطاف و شکل‌پذیری خوبی پیدا کند در کوره های مخصوص تحت حرارت بسیار بالا قرار می‌گیرد تا به مفتول سیاه گرم تبدیل شود.

پس اگر به دنبال خرید مفتول آرماتور‌بندی هستید، مفتول سیاه انتخاب صحیحی برای شما خواهد بود.

مفتول سفید (گالوانیزه گرم):

مفتول سفید همان مفتول سیاه است که روکشی ار جنس روی برای جلوگیری از اکسیداسیون دارد. ظاهر آن سفید و براق است به همین دلیل مفتول سفید نام دارد. مفتول سفید بسیار محبوب است و انعطاف آن بستگی به انعطاف مفتول سیاه اولیه دارد.

مفتول گالوانیزه گرم  کم کربن:

دارای میزان کربن پایین تر (0.1 تا 0.25 درصد) و در مقایسه با نوع قبلی، انعطاف پذیری بیشتری دارد. برای ساخت کابل ها و تورهای محصور کننده مناسب است.

مفتول گالوانیزه گرم پر کربن:

این نوع از فولاد با کربن بالا (0.6 تا 0.82 درصد) ساخته شده و گالوانیزه گرم شده است. مقاومت کششی بالا و سختی زیاد آن را برای کاربردهای سازه ای مناسب می‌کند.

مفتول گالوانیزه گرم ARMOR:

آلومینیوم در ترکیب این مفتول باعث افزایش مقاومت در برابر خوردگی آن می‌‎شود.

مفتول گالوانیزه گرمACSR :

هسته مرکزی آن فولاد گالوانیزه است که دارای رشته‌های بیرونی آلومینیومی است که خود دو نوع دارد. اکثرا برای مقاومت در برابر بار مکانیکی و خطوط انتقال نیرو استفاده می‌شود.

مفتول گالوانیزه گالفان:

این مفتول به جای روی، از آلیاژ روی-آلومینیوم روکش شده که مقاومت خوردگی فوق العاده ای دارد.

مفتول گالوانیزه سرد: در این روش گالوانیزه، سیم فولادی در دمای پایین تر در مایع گالوان غوطه ور می‌شود تا روکش نازک تر و یکنواخت تری داشته باشد.

مفتول گالوانیزه سرد

به صورت آبکاری سرد و به روش الکترولیز پوشش داده می‌شود و ضخامت کمتری نسبت به مفتول سفید دارد. به دلیل اینکه این مفتول تحت حرارت قرار نمی‌گیرد، دارای کربن بالا و انعطاف پذیری کم است.

سیم مفتول استیل

این مفتول ضد زنگ است و مقاومت زیادی برابر خوردگی دارد.

مفتول مسوار

دو نوع مفتول مسی وجود دارد که نباید آنها را اشتباه گرفت. نوع اول که در صنایع ساختمانی بیشتر استفاده می‌شود، همان مفتول آهنی است که روکشی از جنس مس روی آن می‌پوشانند و رنگ قرمز متمایل به زرد دارد. نوع دوم در صنایع الکتریکی استفاده می‌شود که مفتول از 99% مس ساخته شده و رسانایی بالایی دارد.

مفتول برنجی هم آلیاژی از فلزات مس و روی است که ظاهری طلایی رنگ دارد.

مفتول اسیدشویی

مفتول را در حوضچه اسید غوطه‌ور می‌کنند تا زنگ زدگی ها و ناخالصی‌ها پاک شوند و رنگ متمایل به قرمز می‌شود. این مفتول آماده پوشش دهی با رنگ، روی و … است.

انواع حالت مفتول در بازار

هنگام خرید مفتول، با اصطلاحات رایجی برخورد خواهید داشت که بهتر است در مورد آنها اطلاعات کافی داشته باشید.

کلاف و شاخه

در صورتی که محصول انعطاف نداشته باشد، به صورت شاخه ای تولید می‌شود. اکثر مفتول‌ها انعطاف کافی دارند پس توسط دستگاه‌، به صورت حلقه یا اصطلاحا کلاف پیچیده و بسته بندی می‌شوند.

مفتول سیاه - کاماپرس

مفتول شاخه در جنس‌های سیاه، گالوانیزه، مسوار و اسیدشویی موجود است.

مزیت مهمی که کلاف آجدار نسبت به میلگرد آجدار دارد و درصدی از خریداران را به خرید مفتول کلافی سوق میدهد، حذف پرتی و کاهش ضرر تولید‌کننده است.

سایز‌های محبوب کلاف مفتول در بازار

کلاف A2 سایز 8 و 10، کلاف A3 سایز 8 و 16 و کلاف ساده در سایز‌های 5.5، 6.5، 8، 10، 12.5و 14 میلی‌متر محبوب‌ترین اجناس درخواستی در بازار آهن هستند.

راهنمای خرید سیم مفتول نازک

در صورتی که قصد ساخت توری‌های گوناگون مانند سوله، گچ‌بری، مرغی، فرنگی و ایزولاسیون اقدام به خرید سیم مفتول‌های نازک با ضخامت 0.4 تا 0.7 میلی متر کنید.

برای صنعت ساختمان و آرماتور بندی از مفتول گالوانیزه نازک 1.5 میلیمتری تا 2.5 میلی‌متری استفاده کنید.

قصد تولید توری حصاری دارید؟ هم می‌توانید از ضخامت‌های کم مثل 2.2 میلی‌متراستفاده کنید و هم از ضخامت‌های بالاتر.

راهنمای خرید سیم مفتول ضخیم

به منظور خرید سیم مفتول ضخیم نیز باید جنس و نوع کاربرد را در نظر گرفت. زیرا انواع سیم مفتول ضخیم از جنس مس، آلومینیوم یا فولاد هستند و هر کدام با ویژگی‌هایی برای مصرف خانگی، صنعتی و برق کشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. به منظور خرید سیم مفتول ضخیم باید اندازه گیج را در نظر داشت. هر چه اندازه گیج کمتر باشد، این محصول ضخیم‌تر خواهد بود. ضمنا افراد هنگام تهیه این محصولات باید عایق آن را در نظر داشته باشند. زیرا برخی مشاغل به سیم مفتول ضخیم عایق دار احتیاجی ندارند.

توصیه ها و نکات قبل از خرید مفتول

ابتدا باید بررسی شود نیاز شما دقیقا چیست تا بتوان اظهار نظر کرد. پارامترهایی که هنگام خرید مفتول حیاتی است که آن را چک کنید در ادامه آورده ایم:

  • نوع مفتول (چه مقدار استحکامی در مفتول نیاز دارید؟ استاندارد و گرید مفتول را مشخص کنید)
  • حالت مفتول (کلاف یا شاخه)
  • ضخامت یا قطر مفتول ( سیم هایی که در محدوده قطر 0.4 میلی‌متر تا 2.5 میلی‌متر هستند، مفتول نازک و مابقی مفتول ضخیم هستند.)
  • جنس مفتول (در چه محیطی مفتول را می‌خواهید استفاده کنید؟)
  • قیمت مفتول (مفتول تولیدی از هر کارخانه قیمت متفاوتی دارد و خرید عمده نیز قیمت را کاهش می‌دهد)
  • نحوه و هزینه ارسال بار

سایت‌های فروش مفتول کارشناسانی دارند که می‌توانند مناسب نیاز شما، محصول دقیق به شما پیشنهاد دهند.

نکات و راهنمایی نهایی پس از خرید مفتول

  1. همیشه اطلاعات فاکتور نهایی و برگه باسکول خود را چک کنید.
  2. وزن های درج شده در فاکتور و برگه باسکول را تطبیق دهید.
  3. پس از دریافت محصول، قطر و جنس مفتول را با سفارش خود تطبیق دهید.

نکاتی برای خرید مفتول شاخه ارزان

اولین نکته این است که برای قیمت پایینتر کیفیت را فدا نکنید! جنس محصولات در کیفیت پروژه شما تاثیر حیاتی دارند و باید به آنها توجه شود.

بهترین زمان برای خرید مفتول، اواخر بهار 1403 است که دلار روند نزولی داشته و تقریبا به ثبات رسیده است. با خرید در تناژ بالا تخفیف روی محصولات اعمال می‌شود و این امر باعث می‌شود مفتولی با کیفیت در ارزانترین حالت ممکن خریداری کنید.

از کارخانه‌‌ها به صورت مستقیم خرید کنید تا واسطه‌ها حذف شوند و هزینه شما کاهش یابد.

معتبرترین کارخانه تولیدکننده مفتول در ایران (صنایع فولاد توفیقی)

اگر ساکن ایران هستید و برای فعالیت داخلی خود به سیم مفتول باکیفیت احتیاج دارید، بهتر است به صنایع فولاد توفیقی سر بزنید و اطلاعات بیشتری کسب کنید.

این شرکت انواع مفتول را با کیفیت مناسب و گارانتی به بازار عرضه می‌کند. تمامی مفتول‌های تولیدی این مجموعه با دستگاه‌های صنعتی و بهره‌گیری از دانش مهندسی و تکنولوژی‌های نوین به بازار عرضه شده‌اند.

افراد به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت و دریافت راهنمای خرید مفتول گالوانیزه، راهنمای خرید مفتول سیاه یا هر نوع مفتول دیگری کافی است به سایت اصلی این مجموعه به آدرس https://fouladtofighi.com مراجعه کرده یا با شماره 02155508761 یا 09125798675 تماس بگیرند.

انتهای پیام

مرتبط با : صنایع فولاد توفیقی
تورهای مسافرتی لحظه آخر
بیمه دات کام-کاماپرس
سلام پرواز ایرانیان
این مقاله رو با بقیه به اشتراک بذار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام پرواز ایرانیان