شهر دزفول در استان خوزستان، یکی از شهرهای پرجاذبه است که گنجینهای از فرهنگ و معماری و طبیعت را در خود جای داده و سفر به این شهر به مثابه ماجراجویی در دل تاریخ است. وجود رودخانهها، جنگلها و بناهای تاریخی این شهر را به یکی از مقاصد گردشگری تبدیل کرده است.
در تقویم، 4 خرداد روز دزفول نام گذاری شده است و کاماپرس به همین مناسبت، 5 جاذبه طبیعی این شهر را معرفی میکند.
آبشار شوی؛ یکی از زیباترین آبشارهای ایران
یکی از جذابترین مناطق دزفول، آبشار شوی است که در سال ۱۳۹۳ بهعنوان نخستين اثر طبيعی استان خوزستان و سی و پنجمين اثر طبيعی كشور در فهرست میراث ملی و طبیعی کشور به ثبت رسید. آبشار شوی از غاری به نام جورویک در رشته کوه زاگرس بیرون آمده و از صخرهای بلند به ارتفاع تقریبی 90 متر سرازیر میشود. در اطراف آبشار شوی، درختان بید، انجیر، مو، زبانگنجشگ، افرا و بلوط دیده میشود.
کل، بز، خارپشت، دُراج، روباه و … از جمله گونههای جانوری منطقه شوی هستند، اما مهمترین گونه جانوری در این منطقه سمندر لرستانی است. برای رفتن به آبشار باید با قطار به ایستگاه تلهزنگ بروید، و بعد با طی مسیری طولانی، به آبشار بروید. فراموش نکنید که برای رسیدن به این آبشار زیبا باید از رودخانه عبور کنید.
روستای پامنار با هوایی پاک و مطبوع
روستای پامنار که در دامنه زاگرس و حدودا 45 کیلومتری دزفول قرار دارد، یکی از جاذبههای دیدنی این شهر است. منظره کوهستانی، غروبهای چشمنواز و آسمان ستاره باران پامنار در شبها زیبایی این روستا را دوچندان کرده است. همچنین وجود قلعه شاداب، در نزدیکی این روستا، به جذابیت آن کمک میکند.
بیشتر بخوانید:
طبق اطلاعات موجود ، برای رسیدن به این روستا از دزفول، باید وارد جاده شهیون شوید. «بیشهبزان» را پشت سر بگذارید تا به روستای «اسلام آباد» برسید. در این نقطه از مسیر، یک دو راهی خواهید دید که مسیر سمت چپ شما را به روستای پامنار میبرد.
دره توبیرون؛ مکانی برای فرار از گرما
دره تویبرون یکی از دیدنیهای دزفول است که بنا به گفته محلیها این دره دمای بیش از حد بدن را علاج و تب را از بدن دور میکند. اختلاف دمای دره توبیرون با دیگر نقاط همین منطقه از دیگر دلایل جذابیت این دره است. طوری که اگر دمای بیرون برای مثال 40 درجه باشد، دمای دره 25 درجه خواهد بود. بهترین زمان رفتن به این دره هم از اردیبشهت تا شهریور است و برای رفتن به این دره، حتما یادتان باشد، کفش و لباس مناسب به همراه داشته باشید.
بازار قدیم دزفول؛ جایی میان تاریخ
اگر اهل گشت و گذار در مکانی تاریخی با کوچهپسکوچههای پیچ در پیچ هستید، بازار قدیم دزفول یکی از بهترین انتخابها در این شهر است. در قدیم این بازار، مکانی برای تامین مایحتاج عشایر ییلاقهای زاگرس و قشلالهای خوزستان بوده و مردم در این مکان صنایع دستی، لبنیات و… را داد و ستد میکردند.
قدیمیترین بنای حاضر در بازار دزفول مقبره شیخ اسماعیل قصری است. در این بازار میتوانید انواع صنایع دستی از قبیل خراطی (شامل ساخت شمعدانی و قلیان و…) کپو، گلیمبافی، طلاسازی و نمدمالی را تهیه کنید.
آسیابهای آبی دزفول؛ گواه تمدن شهر
آسیابهای آبی دزفول یکی از جاذبههای تاریخی دزفول است که برای دیدن این آسیابها باید به رود دز و خیابان ساحلی بروید تا در محدوده پل قدیمی، پل دوم و تفرجگاه ساحلی علیکله، بخشهایی از سازه را ببینید. این آسیابها در دورۀ ساسانیان و در واقع همزمان با ساختِ شهر دزفول احداث شدهاند، هر چند این آسیابها در سه قسمت رودخانه دز قرار گرفتهاند، اما قدمت برخی از آنها به دوره صفویه و قاجاریه برمیگردد.
انتهای پیام
مرتبط با : الی گشتدالاهویوتوپین