یک مقام مسئول در انجمن سازندگان قطعه و مجموعههای خودرو با تشریح مشکلات به وجود آمده برای صنعت قطعه سازی در مورد احتمال گران شدن خودروهای داخلی به دلیل این مشکلات هشدار داد.
به گزارش کاماپرس، قیمت خودرو طی 5 ماه ابتدای سال 99 روند کلی رو به افزایش خود را حفظ کرده و گرچه در برخی مقاطع بازار عقب گردهای کوتاه مدتی داشته و اندکی از سطح قیمت ها کاسته شده اما قیمت اغلب خودروهای داخلی پرتیراژ در این 5 ماه گران تر شده است.
افزایش قیمت و گرانی بازار را تاحدود زیادی با رکود مواجه کرده و خرید و فروش به سطح پائینی رسیده اما تجربه نشان داده این رکود هم مانع افزایش بیشتر قیمت ها نیست و در صورتی که تولید و عرضه خودرو در بازار با مشکل مواجه شود، ظرفیت گران تر شدن خودرو در همین بازار راکد نیز به شدت وجود دارد.
صحبت های اخیر یک مقام مسئول در انجمن قطعه سازان نیز به این نگرانی دامن می زند که صنعت قطعه سازی با مشکلات جدی مواجه است و پیامد این مشکلات به گفته وی می تواند گرانی خودرو باشد.
بانک ها دریافت بهره سنگین را ادامه می دهند
بنا به اعلام ایسنا، فرهاد به نیا سخنگوی انجمن سازندگان قطعه و مجموعههای خودرو با اشاره به این که صنعت قطعهسازی با دو حوزه بانکی و مالیاتی دچار مشکلات فراوانی شده است، نسبت به تعطیلی قطعه سازان و در نتیجه آن افزایش بیکاری و افزایش قیمت خودرو در بازار، در صورت عدم رسیدگی عاجل به این مشکلات هشدار داد.
فرهاد به نیا در توضیح مشکلات صنعت قطعهسازی در حوزه مالیاتی و بانکی اظهار کرد: علیرغم صدور بخشنامه حمایت از تولید توسط رییس قوه قضاییه، بانکها حاضر به تمکین نیستند و همچنان با شرایط غیرقانونی، از تولیدکننده بهره تهسیلات دریافت میکنند. به طور مثال بانک مرکزی نرخ بهره را ۲۱ درصد اعلام کرده است اما اکثر بانکها با بلوکه کردن ۲۵ درصد از مبلغ تسهیلات، نرخ بهره را به بیش از ۲۵ درصد میرسانند.
سخنگوی انجمن سازندگان قطعه و مجموعههای خودرو تاکید کرد: این پول از جیب قطعهسازها میرود؛ لذا تولیدکننده حمایت که نمیشود بلکه ضرر هم میکند و در حقیقت فشاری دوسویه متحمل میشود؛ چراکه از سوی دیگر با عدم تخصیص ارز قطعهسازان، بانک مرکزی دست تولیدکنندگان قطعه را بسته و مانع تولید شده است.
اخبار مهم حوزه خودرو را بخوانید:
چنانچه وزارت صمت و سرپرست جدید وزارتخانه اقدام و راهکاری جدی و فوری برای این موضوع اتخاذ نکند، تولیدکنندگان ما با مشکلات بسیار زیادی روبه رو خواهند شد و مجددا شاهد کف نشستن خودروهای بسیار بیشتر، افزایش قیمت خودرو و آشفتگی بازار خودرو خواهیم بود.
مشکل مالیاتی قطعه سازان
وی در ادمه در رابطه با حوزه مالیاتی نیز تصریح کرد: به تازگی سازمان امور مالیاتی باتوجه به مشکلات نقدینگی دولت، بدون توجه به بخشنامهها و قوانین، تمامی بنگاههای تولید کشور را بدون پذیرش حسابرسی مالی دفاتر قانونی شرکتها، مشمول مالیات کرده است و توجهی به موضوع افزایش ارز و نهادههای داخلی طی یکسال اخیر و فشار ناشی از آن بر بنگاههای تولید کشور نداشته است. در نتیجه اغلب بنگاههای تولیدی دچار زیان سنگین شدهاند.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
سلام از مکافات عمل غافل مشو گندم از گندم بروید جو زجو. وقتی یک سری دزد در پوشش قطعه ساز میرن چین سفارشات قطعات بی کیفیت میدهن. و نمگذارن قطعه سازانمون رشد کنند. بیکاری کم بشه. اخرش همینه.