4 صنایع دستی معروف دزفول

4 صنایع دستی معروف دزفول
x تبلیغات
هلو

دزفول شهری در شمال استان خوزستان است که هنوز هم بافت سنتی خود را حفظ کرده و در کنار مناظر دیدنی و جذاب توانسته مسافران و گردشگران زیادی را از نقاط مختلف ایران و دنیا به سمت خود بکشاند. مردمان خونگرم و مهمان‌نواز در کنار خوراکی‌های خوشمزه و صنایع دستی بی‌نظیر که نشان از فرهنگ و تاریخ کهن این خطه هست، همگی بخشی از اصالت مردمان این خطه به شمار می‌رود.

کاماپرس در این گزارش، 4 صنایع دستی معروف دزفول را معرفی می‌کند.

1-کپوبافی

روستای پامنار که در نزدیکی شهر دزفول و در کنار دریاچه شهیون واقع شده است را مهد کپو بافی می‌دانند. کپو بافی در واقع پیچیدن ساقه‌های جوان نخل، دور تا دور ساقه‌های کرتک است که از طریق آن سبد، سینی،کاسه و … تولید می‌‌شود و به عنوان سوغاتی این خطه به شمار می‌رود.

برخی دیگر از کپوبافان در میان این ساقه‌ها، کامواهای الوان رنگی استفاده می‌کنند که برای تزئیین و زیبایی به کار می‌رود و می‌توانید آن را در مغازه‌های بازار قدیم دزفول پیدا کنید.

1-کپوبافی

x تبلیغات
دریان سفر امید

2-قلم نی دزفول

در کنار رود دز، نوعی نی می‌روید که جزو گیاهان بومی دزفول به حساب می‌آید و از آن برای ساخت قلم نی استفاده می‌کنند. رنگ، جنس و کیفیت این قلم باعث شده که نسبت به سایر انواع نی‌های موجود در بازار بیشتر مورد توجه خوشنویسان باشد؛زیرا هم کیفیت بهتری دارد و هم از استحکام و کارایی بالایی برخوردار است.

ویژگی‌هایی که باعث تمایز این قلم می‌شود این است که این نوع قلم به دلیل رنگ، ظاهر، نوع چرخش و حرکت آن روی کاغذ در میان خوش‌نویسان طرفدار دارد.

بیشتر بخوانید:

2-قلم نی دزفول

3-خراطی

در بازار قدیم دزفول راسته‌ای به نام راسته خراطان وجود دارد که می‌توان از کارگاه‌های خراطی مختلف و هنرمندان آنجا بازدید کرد و با این هنر کهن آشنا شد. خراطی در واقع هنر شکل دادن و طراحی روی چوب است که در دزفول از چوب درختی به نام جغ (شیشم)، درختان نارنج، زردآلو، اکالیپتوس، چنار، توت، ابریشم هندی و بید برای این کار استفاده می‌شود.

محصولات خراطی دزفول شامل مواردی مثل: روروک، وردنه، گوشت کوب، چوب لباسی، پایه میز، دسته تیشه، چوگته، دسته چکش و قسمت های دستگاه سجاده بافی می‌شود.

3-هنر خراطی

4-ورشو

ورشو به عنوان یکیاز قدیمی‌ترین صنایع دستی شهر دزفول شناخته می‌شود که روزگاری در این شهر بسیار رونق داشت. درواقع ورشو یا ژرمن سیلور یک آلیاژ فلزی است که در زمان قاجار پررونق بود اما در حال حاضر این آلیاژ وارد نمی‌شود و کسب و کار آن نیز محدود شده است. در بازار قدیم دزفول که وارد شوید پدربزرگان ورشو سازی را در حال کار در کارگاه خود خواهید دید که با توجه به محجور ماندن این هنر نقش آن به زودی کمرنگ می‌شود.

4-هنر ورشو

انتهای پیام

x تبلیغات
سفریار آریا
فارکسیو
آمیتیس تراول
آ اس پ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان