شرکت سیمان عمران انارک با توجه به ذخایر غنی مواد اولیه سیمان ، و پیش بینی مسائل زیست محیطی و بازار مصرف ، محل کارخانه در شهرستان دلیجان واقع در استان مرکزی در زمینی به مساحت ۱۵۰ هکتار و به ارتفاع ۱۵۸۰ متر از سطح دریا انتخاب کرده است. به دلیل موقعیت جغرافیایی کارخانه، محصولات این شرکت با نام تجاری سیمان دلیجان به بازار عرضه می گردد.
به گزارش کاماپرس، عیسی حسنزاد، مدیرعامل شرکت سیمان عمران انارک در خصوص مشکلات این صنعت میگوید: باوجود انرژی بر بودن صنعت سیمان، شاهد سودآوری موردنظر نیستیم چراکه تقریبا میتوان گفت ارزانترین کالای کشور در بین تمامی صنایع به شمار میرود. از طرفی به خاطر رکود صنعت ساختمان و پروژههای عمرانی تولیدکننده باید سیمان را صادر کند و از آنجا که قیمتهای داخلی بهنوعی مبنایی برای قیمت صادراتی میشوند، صادرات به قیمت بسیار نازلی انجام میشود.
وی میافزاید: امروز شاهد هدررفت بیرویه منابع طبیعی و انرژی در بخش سیمان هستیم. در واقع بهجای اینکه کلینکر را باقیمت ۲۵ دلار صادر کنیم، با توجه به یارانه انرژی که دولت پرداخت میکند، این صادرات با کمتر از ۱۶ دلار انجام میشود و با قیمت کنونی دلار، حتی اگر این صادرات باقیمتی پایینتر از مبلغ مذکور هم انجام شود، به نسبت قیمت داخلی سودآور است. حسنزاد ادامه میدهد: اگر قیمت داخلی با نرخ واقعی عرضه شود، این کالا مسیر خود را پیدا میکند. درواقع تجربه نشان میدهد هر چیزی که بیرویه ارزان باشد، منجر به هدر رفت میشود. در حال حاضر هر تن سیمان حدود ۲۴۰ هزار تومان است و زمانی که تولیدکننده باقیمت ۱۵ دلار همین سیمان را صادر میکند، در واقع به قیمت هر تن ۳۵۰ هزار تومان صادر کرده و سود بالاتری نصیبش میشود. این در حالی است که در سال ۹۳ کلینکر ایران باقیمت ۳۰ دلار صادر میشد و امروز به ۱۵دلار رسیدهایم.
به گزارش دنیای اقتصاد، مدیرعامل سیمان عمران انارک در رابطه با اظهارات سازندگان که معتقدند قیمت سیمان افزایش یافته میگوید: چند عامل باعث میشود تا قیمت سیمان افزایش یابد. حملونقل، عمدهفروش، خردهفروش و از اینها مهمتر سود دو برابری تولیدکنندههای بتن باعث افزایش قیمت میشوند. در واقع این عوامل ربطی به تولیدکننده ندارد؛ سوال من از مسوولان این است که در سال ۹۹ کدام محصول ۲۰ درصد رشد داشته است؟! حسنزاد در مورد ارائه طرح قیمت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی هر کیسه سیمان برای مصرفکننده نهایی خاطرنشان میکند: سوال من این است که یک کارخانه سیمان با ظرفیت یکمیلیون تنی که بیش از ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه برای احداث نیاز دارد، در سال باید چقدر سودآوری داشته باشد؟ قطعا باقیمتهای کنونی بیش از ۵۰ سال برگشت سرمایه طول میکشد.
حسنزاد بابیان اینکه فناوری صنعت سیمان ایران بسیار بهروز است تصریح میکند: ارزان بودن انرژی و یارانه انرژی هنگفت باعث شده تا صنعت سیمان در مسیر درست قرار نگیرد. در کشوری مانند ترکیه مواد معدنی، انرژی و … بسیار بالاست و بههیچعنوان نمیتوانند باقیمت تقریبا رایگان سیمان را صادر کنند. به عقیده من بزرگترین لطف به صنعت سیمان قطع یارانههای انرژی است؛ در واقع دولت باید یارانهای که به این صنعت میدهد را برای سازندگی و رفاه مردم استفاده کند و شرکتهای سیمانی هم این محصول را با قیمت واقعی بفروشند؛ زیرا این یارانه باعث نابودی صنعت سیمان شده است.
برای دسترسی سریعتر به اخبار مهم روز، عضو کانال تلگرام کاماپرس شوید. برای عضو شدن اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام
مرتبط با :