پیامدهای اقتصادی انفجار بيروت چیست؟

انفجار بیروت
x تبلیغات
هلو

هرچند سه روز از انفجار بزرگ بیرون می‌گذرد اما هنوز ویدئوهای جدیدی از این انفجار شوکه‌کننده در فضای مجازی منتشر می‌شود.
به گزارش کاماپرس، این انفجار موجب تخریب 80 درصد بندر بیروت شده است. شدت این انفجار به حدی بود که حتی در جزیره قبرس که 240 کیلومتر از بیروت فاصله دارد و در شرق دریای مدیترانه واقع شده نیز شنیده شده است.
علاوه بر پیامدهای سیاسی، اجتماعی و روانی این انفجار، ویران شدن بندر بیروت تاثیر چشمگیری بر اقتصاد و تجارت لبنان می‌گذارد. روزنامه گاردين در گزارشي به بررسي ابعاد اقتصادي اين حادثه پرداخت و نوشت: براي آنكه بدانيد انفجار بيروت تا چه حد براي لبنان مهم است بايد گفت 90 درصد از گندم مصرفي اين كشور وارداتي است و بيشتر اين واردات از طريق اين پايانه انجام مي‌شده كه در قلب اين انفجار قرار داشت. اين درحالي است كه در چند ماه اخير و در بحران اقتصادي لبنان، مواد غذايي ۸۰ درصد افزايش قيمت داشته است.

خطر افزایش دوباره قیمت‌ها
لبنان تنها 17 درصد از كل گندم مصرفي‌اش را توليد مي‌كند و انفجار در سيلوهاي نگه‌دارنده، تقريبا تمام گندم را از بين برد و بيم آن مي‌رود كه قيمت‌ها دوباره رشد كنند. با وجود اينكه هنوز اطلاعات دقيقي از ميزان خسارت وارده به بندر و ساختمان‌هاي اطرف محل حادثه منتشر نشده اما برخي منابع از آلوده شدن حدود 15 هزار تن گندم به مواد سمي ناشي از انفجار گفته‌اند. علاوه بر گندم، جو و ذرت نيز در سيلوهاي بندر بيروت نگهداري مي‌شد كه اين انفجار آنها را غيرقابل استفاده كرده است. در اين حادثه چندين تن محموله نيترات آمونيوم كه از آن براي ساخت كود استفاده مي‌شود، منفجر شد.

ورود سالانه 3.1 هزار کشتی به بندر بیروت
بحران انفجار در بيروت زماني نمايان‌تر مي‌شد كه بدانيم اين بندر به صورت روزانه با 300 بندر ديگر در جهان در تعامل بوده و سالانه پذيراي حدود 3 هزار و ۱۰۰ كشتي بوده كه عمده صادرات و واردات لبنان از آن صورت مي‌گرفته است. در گزارشی که روزنامه اعتماد به نقل از الاخبار منتشر کرد، آمده است: كالاهايي كه وارد اين بندر مي‌شد، بيش از ۷۰ درصد حجم كالاهايي را تشكيل مي‌داد كه وارد لبنان مي‌شد. در اين بندر سيلوهاي گندم و يك منطقه آزاد به مساحت بالغ بر ۸۱ هزار مترمربع وجود داشت. بيشتر كالاها و مواد وارداتي از جمله غذا، مواد اوليه، دارو و ابزارهاي برقي از طريق اين بندر وارد لبنان مي‌شد. در واقع اين بندر، بخش اصلي توانمندي لبنان در ذخيره‌سازي است؛ زيرا انبارهاي بزرگي در آن وجود دارد كه كالاهاي مختلفي در آن ذخيره مي‌شود.
بر اساس این گزارش زيرساخت بندر بيروت اين پتانسيل را داشته كه مركز مهمي براي بزرگ‌ترين حجم از تبادل خارجي لبنان باشد. از سوي ديگر سيستم حمل و نقل داخلي لبنان نيز به اين بندر وابسته بود؛ زيرا كالاها از آن به بيروت و از آنجا به ساير مناطق اين كشور منتقل مي‌شد. اين بندر محوري بود كه نمي‌توان از آن بي‌نياز شد. «جاسم عجاقه» كارشناس اقتصادي لبناني در مصاحبه خود با روزنامه النهار اعلام كرده كه پس از اين انفجار «هشدارهاي مهمي در خصوص وقوع بحران غذايي شديد در لبنان مطرح شده و ما به سمت يك بحران غذايي شديد در صورت عدم دستيابي به كمك‌هاي غذايي حركت مي‌كنيم.

x تبلیغات
دریان سفر امید

انتهای پیام

x تبلیغات
آمیتیس تراول
آ اس پ
فارکسیو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

x تبلیغات
سلام پرواز ایرانیان