به دنبال شناسایی یک مورد ابتلا به سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) در 23 ژوئن امسال، سازمان بهداشت جهانی ضمن هشدار به کشورهای منطقه، جزئیاتی درباره این بیماری منتشر کرد.
برای دسترسی سریعتر به اخبار داغ، تلگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.
پس از مثبت شدن آزمایش پی سی آر یک مرد 28 ساله در العین ابوظبی، آژانس بهداشت سازمان ملل متحد، خاطرنشان کرد: تمامی 108 نفری که با فرد مبتلا مواجهه داشتند، به مدت 2 هفته تحت نظر قرار گرفتند و تا این لحظه هیچ مورد ثانویهای گزارش نشده است.
به گزارش کاماپرس، WHO تاکید کرده که مرکز بهداشت عمومی ابوظبی، فعالیتهای مراقبتی و نظارتی خود را برای شناسایی موارد احتمالی جدید تقویت کرده و همچنین چندین کارگاه آموزشی برگزار کرده است.
بیماری مرس چیست؟
سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) یک عفونت تنفسی ویروسی است که توسط نوعی ویروس کرونا به نام کروناویروس سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS-COV) ایجاد میشود. این ویروس گاهی میتواند به بروز بیماری شدید و یا حتی مرگ و میر در انسان منجر شود.
بیشتر بخوانید:
راههای انتقال بیماری
به گفته سازمان جهانی بهداشت،Mers-CoV یک ویروس مشترک بین انسان و دام بوده و از طریق تماس مستقیم یا غیرمستقیم با شتر آلوده منتقل میشود. اگرچه راه دقیق انتقال هنوز نامشخص است، ولی در آخرین مورد گزارش شده در العین هیچ سابقه تماس مستقیم یا غیرمستقیم با شتر، بز و یا گوسفند مشاهده نشده است. البته انتقال انسان به انسان این ویروس هم امکان پذیر است و اغلب در تماسهای نزدیک و محیطهای مراقبتی و بهداشتی گزارش شده است.
علائم اصلی مرس
علائم عفونت حاصل از ویروس مرس از علائم تنفسی بدون علامت یا خفیف تا بیماری حاد تنفسی و مرگ متغیر است. تب، سرفه، تنگی نفس، پنومونی و علائم گوارشی مثل اسهال برخی از تظاهرات بالینی گزارش شده در این بیماری است.
سالمندان، افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف و مبتلایان به بیماریهای مزمن مانند بیماری کلیوی، سرطان، بیماری مزمن ریوی، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی عروقی و دیابت در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به نوع شدید این عفونت قرار دارند.
راههای درمان
به گزارش WHO، در حال حاضر هیچ واکسن یا درمان خاصی برای بیماری مرس در دسترس نیست. با این حال چندین واکسن و درمان اختصاصی در مرحله توسعه بالینی قرار دارند. البته درمان حمایتی و منطبق با شرایط بالینی نیز برای بیمار اعمال میشود.
پیشگیری و اقدامات حمایتی
به گفته سازمان جهانی بهداشت، تمامی بازدیدکنندگان از مزارع، بازارها و انبارهای شتر یا سایر حیوانات باید اقدامات بهداشت عمومی از جمله شستن مرتب دستها را رعایت کرده و از تماس با حیوانات بیمار خودداری کنند.
همچنین مصرف فرآوردههای حیوانی خام یا نیم پز از جمله شیر یا گوشت این حیوانات نیز خطر ابتلا به عفونت های مختلفی را به همراه دارد. البته محصولات فرآوری شده از طریق پخت و پز یا پاستوریزه کردن، خطری ندارند.
تجزیه و تحلیل ژنومیک آخرین مورد
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، فرآیند تجزیه و تحلیل ژنومی مورد اخیر گزارش شده در امارات، با هدف شناخت تکامل ژنتیکی ویروس آغاز شده است. از آنجاکه هیچ گونه سابقه مواجهه با شتر، فرآوردههای خام شتر یا مورد انسانی مرس-کوو وجود نداشته، تعیین توالی ویروس و انجام آنالیز ژنومی برای غربالگری هر گونه الگوی غیرعادی از اهمیت بالایی برخوردار است.
انتهای پیام