کرونا مشاغل فراوانی را نابود کرده یا به رکود کشانده و افراد فراوانی را خانه نشین کرده است اما این خانه نشینی می تواند فرصتی برای درآمدزایی خانگی هم باشد.
به گزارش کاماپرس، برای زندگی کردن در دوران کرونا باید باورهای خود را تغییر دهیم و اولین باوری که نیاز به تغییر اساسی دارد این است که کرونا تمام نمی شود. قبلا تصور می کردیم این یک شعار زیباست ولی اکنون واقعیت ترسناک در برابر ما بدل به حقیقت مسلم شده که کرونا یک مهمان موقت نیست و باید همراه آن به زندگی ادامه دهیم. اگر شغلی داشته ایم که با کرونا از بین رفته بهتر است امید واهی به رفتن کرونا و بازگشت به کارمان را کنار بگذاریم و در فکر حرفه جدیدی باشیم. اگر کرونا کسب وکارمان را تعطیل و خانه نشینی را به ما تحمیل کرده می توانیم برخی مشاغل خانگی را برای امرار معاش امتحان کنیم.
روزنامه جام جم در گزارش امروز خود 30 روش درآمدزایی از مشاغل خانگی را معرفی کرده که در ادامه آنها را مرور می کنیم.
1. پرورش قارچ: این خوراكی خوشمزه و پرطرفدار گونههای بسیار متنوعی دارد و از طرفی تمامی اطلاعات و ریزهكاریهای پرورش آن را بهراحتی میتوان در میان كتابهای موجود در بازار و منابع اینترنتی به دست آورد با كمی خلاقیت میتوانید جای خود را در بازار پر تقاضای قارچهای خوراكی باز كنید.
۲. پرورش پرندههای زینتی: اگر از جمله افراد علاقهمند به نگهداری پرندههای خانگی هستید، ممكن است تجربه تخمگذاری این پرندهها را در خانه داشته باشید. اما اگر قصد داشته باشید به چشم منبع درآمدی به آن نگاه كنید، قطعا باید محیط زندگیتان به گونهای باشد كه امكان توسعه فضای این كار بدون ایجاد مزاحمت برای همسایگان برایتان میسر باشد.
۳. پرورش ماهیان زینتی: از جمله حوزههایی است كه به چشم نمیآید اما بازار بسیاری وسیعی در جهان و حتی ایران دارد. تكثیر و پرورش برخی ماهیان زینتی نظیر گوپی، سیچلاید و گلدفیش در فضاهای محدود خانگی كاملا انجامشدنی است. اگر در این زمینه تجربهای ندارید پیشنهاد میكنیم یك آكواریوم كوچك و یكی دو كتاب مربوط به تكثیر و پرورش ماهیهای زینتی را از فروشگاههای آكواریومی بخرید و كار را با گوپی شروع كنید.
۴. پرورش بلدرچین: پرورش بلدرچین از مواردی است كه در هر خانهای امكانپذیر نیست. اما اگر خانهتان آپارتمانی نیست و شرایط نگهداری از پرندگان را دارید این روزها پرورش بلدرچین گوشتی و تخمگذار میتواند سودآوری مناسبی در بازه نسبتا كوتاهی داشته باشد.
۵. دستسازها: از جمله مواردی است كه از سالهای دور بخش عمدهای از مشاغل خانگی را دربر گرفته و امروز نیز حیات بسیاری از صنایعدستی ما به وجود چنین كسبوكارهایی وابسته است. این دسته شامل اقلام متنوعی مانند دستبافها، سوزندوزی، بافتنی، انواع سازههای تزئینی مانند مجسمهها و… را شامل میشود. البته نكتهای كه در این مورد باید به آن توجه كنیم این است كه چشم ما ایرانیان به صنایعدستی رایج كشورمان عادت دارد و حتی خیلی از ما استادكاران ماهر در این رشتهها را میشناسیم و به آنها برای خرید مراجعه میكنیم، بنابراین اگر بخواهیم كسبوكار كوچكی را با بازار خوب در این حوزه راهاندازی كنیم، مهمترین ابزاری كه به آن نیاز داریم خلاقیت است.
۶. پرورش گیاهان زینتی آپارتمانی: پرورش گل و گیاه نیز از جمله مواردی است كه اگر فضای مناسبی برایش در خانه داشته باشید نهتنها مزاحمتی برای همسایهها ایجاد نمیكند بلكه بسیار چشمنواز نیز هست. منابع خوبی برای آموزش نحوه تكثیر گیاهان آپارتمانی مختلف مانند كاكتوس و بنفشه آفریقایی كه سودآوری قابل قبول به همراه دارند در دسترس است.
۷. طراحی و تولید زیورآلات: یادگیری نرمافزارهای مورد نیاز برای طراحی جواهرات در كنار پشتكار و صدالبته ذوق و سلیقه شما میتواند مسیر جدیدی برای درآمدزایی به همراه داشته باشد. همچنین بسیاری از زیورآلات دیگر مانند سازههای برنجی یا رزینی و… بهراحتی در خانه امكان تولید دارد و مسیر فروش آنلاین نیز میتواند بازار خوبی برای فروش زیورآلات خاص به سبك شما را فراهم كند.
۸. تولید مواد خوراكی خانگی: شكل سنتی این كسبوكار خانگی كه این روزها همچنان پررونق مشغول فعالیت است، تولید مربا، ترشی، لواشك و سبزیجات خشك یا سرخ كرده است. البته این روزها اقلام خوراكیهای خانگی بهشدت متنوع شده و بازار این محصولات پرطرفدار دیگر فقط به همسایههای اطراف محل سكونت محدود نمیشود. در این كسبوكار نیز علاوه بر مهارت كافی، خلاقیت در نحوه ارائه میتواند تضمینكننده درآمدزایی خوبی برای شما باشد.
۹. شیرینیپزی و فینگرفود: فعالان این حوزه كه تعدادشان نیز اندك نیست این روزها بسیار حرفهای هستند و رقابت تنگاتنگی برای ارائه محصولات باكیفیت و خاص مطابق سلیقه مشتری دارند. اما نگران نباشید، دورههای آموزشی زیادی به صورت حضوری و آنلاین مهارتهای لازم برای پخت و تزئین كیك، شیرینیهای خانگی و كوكیهای تزئینی در دسترس است. اگر نگران هزینه تهیه لوازم مورد نیاز هم هستید، میتوانید ابتدا كسبوكارتان را به صورت محدود راهاندازی كنید و به مرور براساس درآمدی كه به دست میآورید، تجهیزات خود را گستردهتر كنید.
۱۰. تولید پاكت و جعبههای كادو دستساز برای مناسبتهای مختلف: برای شروع میتوانید با كمی جستوجو در اینترنت با ایدههای جالب و ویدئوهای آموزشی آشنا شوید. كمی كه در این زمینه تبحر پیدا كنید، قطعا نوآوریهای بسیار بیشتری را متناسب با بازار هدف اجرا خواهید كرد. برای فروش نیز در كنار فروش اینترنتی میتوانید محصولتان را به فروشگاههای این اقلام یا لوازمالتحریرفروشیها ارائه كنید.
۱۱. چاپ سیلك: حتما لیوان، ماگ، پیكسل و دیگر اقلام پلاستیكی یا لعابی و پارچهای كه چاپ عكس یا تصاویر كارتونی را روی آنها انجام میدهند را در بازار دیدهاید. جالب است بدانید ابزار چاپ این اقلام ابعاد كوچكی دارند. بهعلاوه در مقایسه با بسیاری از تجهیزات تولیدی، هزینه بسیار بالایی برای خرید آنها لازم ندارید.
حتما تجارب اول شما با شكستهایی همراه است اما كمكم طرز كارش را یاد میگیرد. از اینجا به بعد كافی است در فضای مجازی و بهویژه اینستاگرام صفحهای درست كنید و برای كار و محصولاتتان تبلیغ كنید تا اولین سفارش را بگیرید.
۱۲. طراحی، مدیریت و پشتیبانی وبگاه: اینكه وبگاه بهگونهای طراحی شود كه هم چشمنواز و گیرا باشد و هم تجربه كاربران از تعامل با آن به هدفی كه سفارشدهندگان از طراحی وبگاه داشتهاند نزدیك شود و خروجی همه آنها به فروش بیشتر بینجامد، آرزوی مدیر هر كسبوكاری است. اگر طراح وبگاه خوبی باشید و در این زمینه مهارت كسب كنید نان شما در روغن است!
۱۳. مشاور بهینهسازی موتور جستوجو (سئو كار): مدیر هر كسبوكاری كه وبگاهی راهاندازی كرده، حتما میخواهد كاربران اینترنت وقتی در مورد محصولش در گوگل جستوجو میكنند، وبگاه او را در صفحه اول و در رتبههای بالا ببینند. برای اینكه این اتفاق بیفتد بایستی در مدیریت وبگاه و شیوه ارائه محتوا اصلاحاتی انجام شود و نكاتی مدنظر قرار گیرد. این نكات آنقدر متنوع و گسترده است كه موجب شده متخصصانی با دانش و تجربه خود مدیریت بهینهسازی یا مدیریت سئوی وبگاههای شركتها، سازمانها و مراكز مختلف را در اختیار بگیرند و پس از مدتی كار روی تنظیمات وبگاه، بهتدریج كمك كنند رتبه وبگاه در گوگل بالا بیاید. این كاری است كه انجامش از خانه ممكن است و اتفاقا صاحبان كسبوكار پول خوبی به سئوكارهای باتجربه میدهند.
۱۴. برنامهنویسی و طراحی اپلیكیشن (اپهای اپساز): برنامهنویسی و طراحی اپلیكیشن جزو پرطرفدارترین و پردرآمدترین مشاغل این روزها در تمام جهان است. اگر كمی وقت بگذارید و الفبای این كار را از طریق مطالعه كتابها و شركت در وبینارهای آموزشی بیاموزید، بهزودی مهارتی خواهید داشت كه نهتنها در ایران كه در تمام دنیا برایتان شغل وجود خواهد داشت. بهعلاوه امروزه با وجود وبگاههای نظیر وردپرس و همچنین بسیاری از وبگاههای اپلیكیشنساز، طراحی وبگاه و اپلیكیشن برای كسبوكارها، شركتها و مشاغل مختلف آسانتر از هر زمانی شده است.
۱۵. امور مشتریان و پشتیبانی اینترنتی كسبوكارها: شیوع كرونا موجب شد كه بسیاری از كسب و كارها بیش از گذشته به ظرفیت استفاده از نیروهای دوركار فکر كنند و از طرفی سمتوسوی كسبوكارشان را به سمت آنلاین شدن سوق دهند. پشتیبانی اینترنتی كسبوكارها نیز از آن مشاغلی است كه بهراحتی از خانه قابل انجام است. تنها ابزاری كه نیاز دارید، دستگاهی است كه بتواند به اینترنت پرسرعت متصل شود.
۱۶. تولید پادكست: پادكستها یا مجلات شنیداری، محتوای شنیداری هستند كه به خاطر شباهت زیادشان به رادیو گاهی به اشتباه به آنها رادیوآفلاین گفته میشود. مخاطبان این محتوای شنیداری كه در سالهای اخیر رشد چشمگیری در جهان و همینطور كشور ما داشته، میتواند كودكان تا سالمندان را شامل شود. در تولید محتوا و شیوه ساخت این بسته شنیداری نیز محدودیتی وجود ندارد و میتوانید در هر حوزهای كه به آن اشراف یا علاقه دارید پادكست را تولید كنید.
۱۷. تولید محتوا برای شبكههای اجتماعی: تا دلتان بخواهد این روزها وبگاه و كانال و صفحه اینستاگرام به زبان فارسی داریم كه كسبوكارها و شركتهای مختلف برای بهبود وضع كسبوكارشان ایجاد كردهاند، اما نمیدانستهاند چه مطالبی، با چه دستهبندی و با چه سبكی در چه صفحاتی و چطور باید بارگذاری كنند تا مشتریان بیشتری سراغشان بیاید. تولید محتوا و تسلط بر فنون آن از مهارتهای پرطرفدار در روزگار كنونی است كه هر روز مشتریان اینترنتی آن بیشتر از روزهای قبل میشوند. در این باره باید به فنون و مهارتهای مربوط به نگارش مسلط شوید، با فتوشاپ و شیوه ویرایش عكس و فیلم و صدا آشنا باشید، كار با گوگل آنالیتیكس را بیاموزید و از اصول بهینهسازی موتور جستوجو (سئو) هم تا حد خوبی باخبر باشید. در این صورت كمكم بازار كار خوبی برای شما مهیا میشود كه بهخوبی با كار پشت رایانه شخصی در خانه از پس آن برخواهید آمد.
۱۸. تبلیغنویسی (كپیرایتینگ): برای صاحبان كسبوكار مهم است كه نیرویی داشته باشند كه بتواند متون تبلیغاتی ترغیبكننده برای فروش بیشتر محصولاتشان بنویسد. هنر نویسندگی و شم بازاریابی اینجاست كه باید دست به دست هم بدهند تا كاربران گریزان از خواندن و دیدن پستهای تبلیغاتی در فضای وب و شبكههای اجتماعی را وادار به كلیك روی این پستها كند. تبلیغنویسی دنیای بسیار وسیع و پیچیدهای است كه پس از تسلط به فنون گوناگون تولید محتوا میتوانید كمكم به فكر ورود به این حوزه باشید.
۱۹. ترجمه و ویراستاری: اگر به زبان خارجی تسلط كافی دارید و همچنین به متون ادبی یا علمی به زبان فارسی و هر زبان دیگری تسلط دارید، قطعا یكی از سادهترین كارهایی كه میتوانید بهراحتی در خانه كسب درآمد داشته باشید ترجمه و ویراستاری است. این موضوع میتواند شامل ترجمه و ویراستاری مقالات و كتابهای علمی در حوزه تخصصیتان باشد كه در این صورت بازار هدفتان دانشجوها و نشریات علمی خواهند بود.
۲۰. ساخت تیزر و موشنگرافی: اگر به كارهای تبلیغاتی علاقه دارید، مسلط شدن به نرمافزارهای ساخت تیزر و تولید موشنگرافی كه این روزها مورد علاقه همه كسبوكارهاست، چندان كار دشواری نیست. باید رایانهای با كارت گرافیك و سیپییو قوی در خانه مهیا كنید. بعد در چند وبینار آموزشی در این حوزه شركت كنید تا اصول كار را بیاموزید.
۲۱. مشاوره آنلاین: منظورمان از مشاوره آنلاین ارائه توصیههای تخصصی در حوزههای مختلف است. اگر تخصص ویژهای در رشتههایی مانند روانشناسی، طراحی داخلی و معماری، حقوق و… دارید شاید بد نباشد كه به فضای مجازی از این پس به چشم محلی برای ارائه خدمات نگاه كنید. قطعا هرچه مشاوره شما كاربردیتر و تخصصیتر باشد جامعه مخاطبانتان افزایش خواهد یافت.
۲۲. تدریس آنلاین: شاید تا چند وقت پیش تدریس خصوصی یكی از منابع درآمد كمكی برای افراد صاحب دانش یا هنری مانند زبانهای خارجی، موسیقی، نقاشی، آشپزی و… بود. اما رفت و آمد به خانه كسی كه نمیشناسیم، همیشه نگرانیها و خطراتی به همراه دارد. با شیوع كرونا و رونق گرفتن آموزشهای مجازی، این روزها بازار تدریس آنلاین داغ شده است.
۲۳. عروسكسازی: ساخت عروسك نیز از آن دسته مشاغلی است كه نه سر و صدایی دارد و نه هزینه گزافی برای تهیه لوازمش نیاز است. شاید بگویید عروسكسازی مهارتی بسیار دشوار و پر از ریزهكاری است. ولی قرار نیست كه در خانه با تجهیزات اولیه عروسك برنامههای عروسكی را تولید كنید. با كمی جستوجو در میان ایدههای موجود در فضای مجازی میبینید كه بسیاری از انواع عروسكهای فانتزی در عین خاص و تك بودن مراحل ساخت بسیار پیچیدهای ندارند.
۲۴. برنامهنویسی رایانه: از جمله مهارتهایی است كه این روزها مخاطب زیادی دارد و هر روز به تعداد موقعیتهای شغلی دوركار بر پایه این مهارت، افزوده میشود. از طرفی احتیاجی نیست كه حتما تحصیلات دانشگاهی در این زمینه داشته باشید. در حقیقت در دنیای فناوری كسی برنده خواهد بود كه بتواند كار حرفهایتری ارائه كند نه كسی كه مدرك بالاتری دارد. البته قطعا اگر تحصیلاتتان نیز در این زمینه باشد، مسیر هموارتری پیشرو خواهید داشت.
۲۵. طراحی لباس و خیاطی: خیاطی و طراحی لباس از جمله مشاغل خانگی پرسابقه است. در حال حاضر دورههای فنیحرفهای و كلاسهای آموزشی فراوانی برای آموزش خیاطی و طراحی لباس در دسترس است. از طرفی به تجهیزات گرانقیمت یا شرایط ویژهای برای راهاندازی این كسبوكار نیاز ندارید.
۲۶. بازاریابی تلفنی و اینترنتی: بسیاری از مشاغل این روزها به دنبال نیروهای دوركار برای تبلیغ و بازاریابی تلفنی و اینترنتی هستند. اگر فرد خوشصحبتی هستید و روحیه ارتباطی قوی دارید بدون شك بازاریابی تلفنی و اینترنتی یكی از بهترین روشهای كسب درآمد برای شما خواهد بود.
۲۷. راهنمای گردشگری مستقل: راهنمای گردشگری از آن دست مشاغلی است كه نیاز به اخذ مجوز دارد. بنابراین اگر به طبیعت یا میراث فرهنگی علاقهمندید میتوانید با شركت در دورههای آموزشی راهنمایان گردشگری فرهنگی یا طبیعتگردی و سپس قبولی در آزمون جامعی كه از سوی وزارت میراثفرهنگی و گردشگری برگزار میشود، كارت یا همان مجوز لازم برای راهنمای گردشگری شدن را دریافت كنید. این روزها بسیاری از راهنمایان گردشگری به صورت مستقل با كمك تبلیغ در فضای مجازی اقدام به ارائه تورهای خصوصی میكنند كه درآمدزایی مناسبی نیز دارد.
۲۸. مشاوره تور شخصی: اگر در دسته سفربروها طبقهبندی میشوید و به مكانهای مختلفی بارها سفر كردهاید و معمولا دوستان و آشنایانی كه میخواهند سفر بروند با شما مشورت میكنند، یعنی به نوعی كارشناس سفر هستید! پس چرا از اطلاعاتی كه در طی سالها به دست آوردهاید درآمدزایی نكنید.
۲۹. فروش اینترنتی گل و گلآرایی: گلآرایی و فروش گل تا چند سال پیش نیاز به مغازهای داشت و بیشتر كاری مردانه بود. اما این روزها بسیاری از افراد بهویژه خانمها در خانه خود گلآرایی میكنند و سفارش مشتری را با پیك به دستشان میرسانند. از آنجا كه شما براساس سفارش روزانه نیاز به خرید گل به مقدار مشخصی خواهید داشت، شرایط و تجهیزات زیادی برای نگهداری گلها نیاز ندارید. از طرفی چون گلها به صورت سفارشی آماده میشود دستتان برای نوآوری و خلاقیت و تغییر ذائقه عموم جامعه به سمت سبك خاصی كه از آن پیروی میكنید، فراهمتر خواهد بود.
۳۰. برگزاری مراسم جشن: برگزاری مراسم جشن در منزل افراد یكی از دیگر از كسبوكارهایی است كه به مغازه و دفتركار ویژهای نیاز ندارد. میتوانید برای این كار برخی قسمتها مانند آشپزی، پذیرایی یا نورپردازی را برونسپاری كنید یا به صورت خانوادگی این كسبوكار را دنبال كنید و همگی در آن با توجه به مهارتی كه دارید فعالیت و ملزومات برگزاری مراسم مورد نظر را براساس سلیقه مشتری فراهم كنید.
مطالب مرتبط را بخوانید:
انتهای پیام