پروژه مستند نگاری دانش فرش و دستبافته های فارس به عنوان اولین فاز از مستند نگاری دانش فرش در سراسر کشور به همت دبیرخانه خوشه های فرش دستباف و با حمایت شرکت شهرک های صنعتی فارس و کتابخانه ملی فارس آغاز شد.
به گزارش کاماپرس، دبیرخانه خوشه های فرش دستباف کشور، پروژه «مستند نگاری دانش فرش و دستبافته های فارس» را با هدف جلوگیری از فراموشی این هنر اصیل ایرانی از طریق ثبت و انتشار آن با حمایت شرکت شهرک های صنعتی فارس و مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس را در خوشه فرش فارس به عنوان پایلوت آغاز نموده است و در گام بعدی با حمایت و همراهی دیگر استان های دارای پروژه توسعه خوشه فرش به انجام خواهد رسید.
ضرورت ثبت دانش شفاهی فرش و اطلاعات پیشکسوتان
به گفته محمد امین، دبیر خوشه های فرش دستباف کشور، در این طرح، با هدف ثبت دانش شفاهی فرش فارس و استفاده از مدیریت دانش به جهت حفظ اطلاعات پیشکسوتان فرش فارس بسیاری از مطالب و ناگفتههای فرش و همچنین سایر دستبافته های فارس گردآوری و مکتوب میشود.
امین افزود: استان فارس و شهر شیراز، قدمتی دیرین در عرصه بافندگی فرش و دستبافته ها دارد و تمام مراحل تولید فرش دستباف که از چیدنِ پشمِ گوسفندان در دو فصل، شستوشو و ریسندگی آن آغاز شده و با رنگرزی، چلهکشی و بافت و سپس مراحل شور و تکمیل و در نهایت با عرضه بازارها ادامه پیدا میکند تا در نهایت، زینتبخش زندگی علاقمندان این هنر گردد.
وی با تاکید بر اهمیت مدیریت دانش و مستندنگاری آن افزود: هنر فرشبافی از اصیلترین هنرهای ایران است که مزیت نسبی ایران در جهان شناخته میشود و برای توسعه آن در تمام حوزه ها باید گام برداشت.
انتهای پیام
این جور برنامه ها بیشتر برای شناخت صنایع دستی و فرهنگمون باید بیشتر باشه