بررسی عملکرد نمادها و گروه های بورسی در سه سال اخیر نشان میدهد که گروه ارتباطات و مخابرات در بورس کمترین بازدهی را داشته است، این در حالیست که مصرف اینترنت در کشور رشد قابلتوجهی داشته و برخی نمادها هم با افزایش سود همراه شدهاند.
به گزارش کاماپرس، با افزایش نوسانات بازار سهام و رشد تک نمادها، بسیاری از سرمایهگذاران به دنبال سیگنالهای خاص هستند، چراکه دیگر بازار سهام مانند گذشته به یکباره رشد یا افت پیدا نمیکند.
یکی از مواردی که سرمایهگذاران را برای خرید سهام ترغیب میکند، عقب ماندگی نمادها یا گروههای بورسی است. ارزیابی عملکرد گروههای مختلف بورسی نشان میدهد گروه ارتباطات و مخابرات جزو گروههایی هستند که نسبت به شاخصکل بورس کمترین رشد را داشتهاند و حتی برخی از این نمادها نسبت به قله قیمتی سال 1399 فاصله بسیار زیادی دارند.
بیشتر بخوانید:
- نمادهای بورسی جذاب برای سهامداران در اسفند 1402
- معرفی شرکت های برقی دارای بازدهی مثبت در بورس
- 6 نماد بورسی جذاب برای خرید در اسفند 1402
نماد همراه
شرکت ارتباطات سیار با نماد همراه جزو نمادهای کم بازده بورس در 5 سال گذشته بوده است. این نماد بهتازگی افزایش سرمایه 19 درصدی از محل اندوخته اجرا کرده، اما در بازدهی سه ماهه عدد منفی 10 درصد و برای یک ساله عدد مثبت 24 درصد را ثبت کرده است که با در نظر گرفتن تورم 40 درصدی و همچنین بازدهی پایین 5 سال گذشته میتواند پتانسیل خوبی برای بازگشت به سمت سقف قبلی داشته باشد.
نماد اخابر
شرکت مخابرات با نماد اخابر در 9 ماهه گذشته به ازای هر سهم زیانی 25 تومانی ساخته است در حالی که 12 ماهه سال گذشته حدود 11 تومان سود ساخته بود. این سهم درحال حاضر افزایش سرمایه سنگین از محل مازاد تجدید ارزیابی در پیش دارد، بههمین دلیل سهامداران این شرکت امیدوار هستند که ارزش سهام آن بعد از افت سنگیی که داشته دوباره برگردد. در تابلوی معاملات این سهم در سه ماهه بازدهی منفی 5 درصد و در یک ساله بازدهی مثبت 42 درصد داشته است.
نماد های وب
شرکت های وب با نماد «های وب» در سال جاری با افت قابل توجه درآمدزایی مواجه شده، به طوری که میزان سودآوری شرکت در 9 ماهه سال گذشته تاکنون نصف شده است. این نماد سال گذشته هم با وجود اینکه سود خوبی داشته، اما تنها ده درصد آن را تقسیم کرده، به همین دلیل بسیاری از سهامداران شرکت منتظر اجرای افزایش سرمایه از محل سود انباشته هستند که تاکنون خبری نشده است. های وب در معاملات بازار هم در سه ماهه افتی 11 درصدی و در یک ساله هم افتی 20 درصدی ثبت کرده که بدترین عملکرد در بین شرکتهای این گروه بوده است.
نماد آسیاتک
شرکت آسیاتک با نماد آسیاتک در یک سال گذشته دو مرحله افزایش سرمایه از محل اندوخته انجام داده که در هر مرحله 50 درصد به سرمایه شرکت افزوده است. این شرکت در 9 ماهه امسال 73 تومان به ازای هر سهم سود ساخته که تقریبا عملکردی مشابه سال گذشته داشته است. همچنین این نماد در معاملات سهام در سه ماهه بازدهی منفی 12 درصد و در یک ساله بازدهی مثبت 7 درصد را ثبت کرده است.
نماد اوان
شرکت مبین وان کیش با نماد اوان هم از جمله نمادهایی است که در سال های اخیر با وجود اینکه پرنوسان بوده، اما در مجموع بازدهی خیلی بالایی نداشته است. همچنین در تابلوی معاملات در سه ماهه بازدهی منفی 20 درصد و در یک ساله بازدهی منفی 16 درصد ثبت کرده است. طبق پیشبینی سود فوروارد شرکت به ازای هر سهم زیان یک توانی است، در حالی که سال گذشته به ازای هر سهم حدود یک توان سود ساخته بود. این شرکت در سالهای اخیر به ساخت بازیهای آنلاین هم روی آورده است.
نماد اپرداز
شرکت آتیه داده پرداز با نماد اپرداز هم جزو شرکت هایی است که در سال های اخیر با وجود سود عملیاتی در معاملات سهام عملکرد ضعیفی داشته است و نتوانسته مطابق بازدهی شاخص کل بورس رشد کند. این نماد در سه ماهه اخیر بازدهی منفی 11 درصد و در یکساله بازدهی منفی 5 درصد ثبت کرده، در شرایطی که سود عملیاتی شرکت به ازای هر سهم در 9 ماهه امسال 25 تومان ثبت شده است. این سهم در مجمع عمومی سال گذشته به ازای هر سهم 38 تومان سود ساخته بود که 6.5 تومان آن را به صورت نقدی بین سهامداران توزیع کرد.
براساس این گزارش، درحال حاضر مقایسه بازدهی گروههای مختلف بورسی نشان میدهد که گروه ارتباطات و مخابرات ضعیفترین عملکرد را در سالهای اخیر داشتهاند، البته برخی از نمادهای این گروه سودآوری خوبی داشتهاند و حتی چند مرحله افزایش سرمایه از محل سود انباشته داشتهاند. با این حال برخی از آنها تاکنون برای سهام داران زیانده بودند. بنابراین با توجه به اینکه مصرف اینترنت در کشور رشد قابل توجهی داشته پیشبینی میشود این شرکتها بعد از اصلاح تعرفهها با رشد درآمد همراه شوند و بازدهی سهام آنها نسبت به شاخص کل بورس هم جبران شود.
انتهای پیام
مرتبط با : سازمان بورس