تبریز علاوه بر سایر جذابیتها به شهر غذاهای خوشمزه نیز شهرت دارد. اگرچه همه رستورانهای تبریز غذاهای سنتی این شهر را در منوی خود ندارند، اما بازهم میتوان بیشتر این غذاها را در هنگام سفر به تبریز چشید.
کاماپرس در این گزارش، 5 غذای سنتی تبریز را به همراه خلاصه دستور پخت آن معرفی کرده است.
1 – کوفته تبریزی
در هنگام نام بردن غذاهای سنتی خاص تبریز، اولین گزینهای که به ذهن میرسد، کوفته تبریزی است. کوفته تبریزی بسیار بزرگتر از انواع دیگر کوفتههاست و در مدل سنتی آن انواع میوههای خشک، گردو، بادام، تخم مرغ، زرشک و پیاز داخل آن قرار گرفته و اینگونه پخته میشود. اگرچه در مدل پخت امروزی بسیاری از این مواد از داخل کوفته حذف شده، اما شما میتوانید طعم این غذای خوشمزه را در اغلب رستورانهای سنتی تبریز بچشید.
هنر پخت این کوفته در آماده سازی بدون وارفتگی و ترک خوردن آن است و تبریزیها شگردهای خاصی برای این کار دارند. گوشت اصلیترین ماده تشکیل دهنده این کوفته است و مخلوط آن با لپه و سبزیجات معطر مانند شوید و ریحان مزه متفاوت کوفته تبریزی را سبب میشود.
2 – دلمه برگ مو
دلمه یکی دیگر از غداهای سنتی تبریز است که در انواع مختلف پخته میشود. معروفترین دلمه تبریز که در برخی از رستورانها نیز میتوانید آن را سفارش دهید، از برگ مو درست میشود. برای پخت این غذا میتوان از برگ موی تازه یا نگهداری شده در آب و نمک استفاده کرد.
بیشتر بخوانید:
- 5 کافه پرطرفدار رشت برای دورهمی دوستانه
- 5 جاذبه طبیعی کیش که مغفول مانده است
- هزینه یک شب اقامت در بوشهر چقدر آب می خورد؟
در هنگام آماده سازی این غذا، برنج نیمه پخته، لپه، سبزیجات دلمه شامل سبزیجات معطر و گوشت چرخ کرده را مخلوط کرده و در داخل برگ مو میریزند. در ادامه برگ موها به صورت مرتب تا شده و در داخل قابلمه برای پخت قرار میگیرد. این غذا را میتوان بدون گوشت هم تهیه کرد.
دلمه برگ مو غذای مناسبتی تبریزیها هم به شمار میرود و معمولا در اولین روز عید نوروز پخته میشود.
3 – کوکوی لوبیا سبز
کوکوی لوبیای سبز که از لوبیای تازه رشد کرده برای پخت آن استفاده میکنند نیز یکی دیگر از غذاهای سنتی تبریز است. این غذای سنتی معمولا در مهمانیها به عنوان پیش غذا سرو میشود. استفاده از آن در سفرههای افطاری نیز بسیار معمول است.
برای پخت این غذای خوشمزه از لوبیای سبز، سیب زمینی نگینی سرخ شده، هویج نگینی سرخ شده، تخم مرغ و گوشت چرخ کرده استفاده میشود. کوکوی لوبیا سبز با زرشک، خلال بادام، خلال پسته و پیاز سرخ شده تزئین میشود.
4 – دلمه بادمجان
در تبریز دلمههای بسیار متفاوتی پخته میشود. برای نمونه میتوان به دلمه گوجه فرنگی، دلمه به، دلمه فلفل، دلمه کلم و دلمه بادمجان اشاره کرد. مشهورترین دلمه در بین این لیست، دلمه بادمجان است. اگرچه دستور پخت تمام دلمهها شبیه به هم است.
برای پخت دلمه بادمجان، ابتدا داخل بادمجان را خالی کرده و سپس داخل آن توسط مواد دلمه شامل برنج، لپه و پیاز سرخ شده، پر میشود. در ادامه دلمهها درون قابلمه و در حرارت کم پخته میشوند. میتوان از گوشت هم در داخل دلمه استفاده کرد.
5 – آش اوماج
آشهای بسیار متنوعی نیز در تبریز پخته میشوند و یکی از خوشمزهترین آشهای خاص تبریز، آش اوماج است. این آش به خصوص در فصل زمستان بیشتر از سایر فصول پخته میشود و تبریزیها آن را برای درمان سرماخوردگی هم مفید میدانند.
این آش نیز همانند دیگر آشها از حبوبات و سبزیجات تشکیل میشود. اما سبزیجات آش اوماج خاص است و بیشتر شامل سبزیجات معطر مثل ریحان و مرزه میشود. برای حبوبات نیز تنها از عدس در این آش استفاده میشود. یکی دیگر از مواد اصلی تشکیل دهنده آش اوماج، پیاز است که به مقدار بسیار زیاد و به اندازههای نسبتا بزرگ داخل آش ریخته میشود. رشتهای خاص نیز در این آش استفاده میشود و نام آن برگرفته از نام این رشته است.
انتهای پیام